Μανουσέλης: «Η... καλή πλευρά της κρίσης»

Η Εθνική Παίδων συνεχίζει... ακάθεκτη στο Eurobasket της Ουκρανίας και ο Μάνος Μανουσέλης μιλάει στο gazzetta.gr για το ταλέντο που υπάρχει και το... μεγαλύτερο μετάλλιο για τον ίδιο.










Η Εθνική ομάδα των Ανδρών προετοιμάζεται για το Eurobasket της Σλοβενίας (4-22/9), μέχρι τότε, όμως, οι μικρές Εθνικές έχουν δείξει στο παρκέ πως υπάρχει πολύ ταλέντο στη χώρα μας. Μετά τους Νέους και τους Έφηβους, σειρά έχει πάρει η Εθνική Παίδων που είναι... ασταμάτητη στο Eurobasket της Ουκρανίας. Το σύνολο του Μάνου Μανουσέλη μετράει 5 νίκες σε ισάριθμες έως τώρα αναμετρήσεις και σήμερα (14/8, 18:45) παίζει την πρωτιά κόντρα στην Τουρκία (διαφορετικά θα περάσει ως δεύτερη στα προημιτελικά).

Λίγες ώρες πριν το ματς, ο τεχνικός της Εθνικής Παίδων, Μάνος Μανουσέλης, μίλησε στο gazzetta.gr για το... δικό του μετάλλιο, το ταλέντο που υπάρχει στην Ελλάδα και την... καλή πλευρά της οικονομικής κρίσης.

Coach, περίμενες πριν την έναρξη του τουρνουά να φτάσετε στη δεύτερη φάση φάση χωρίς ήττα και να έχετε πλέον εξασφαλίσει τη συμμετοχή σας στα προημιτελικά; Το... ταβάνι της Εθνικής Παίδων ποιο είναι; Μπορούμε το χρυσό;

«Όταν παίρνεις μέρος σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όλα μπορούν αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή. Τα πάντα κρίνονται από μια κακή στιγμή που μπορεί να έχει κάποιος παίκτης ή κάποια ομάδα. Δεν περιμέναμε να είμαστε αήττητοι, ωστόσο, πιστεύαμε πολύ σε αυτή την ομάδα. Έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά μέσα στη χρονιά και η ομάδα είχε δείξει από τα φιλικά πως έχει πολλές δυνατότητες.

Για κάποιο μετάλλιο δεν θέλω να μιλήσω γιατί στις συγκεκριμένες ηλικίες το μεγαλύτερο μετάλλιο για έναν προπονητή είναι να δει τα παιδιά να αγωνίζονται στη συνέχεια στις ομάδες του. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη χαρά για εμένα. Σίγουρα, αν κατακτήσουμε κάποιο μετάλλιο θα υπάρξει μεγάλη ικανοποίηση και χαρά σε όλους, ωστόσο, το σημαντικότερο είναι τα παιδιά να αγωνιστούν και μπορούν να το κάνουν γιατί υπάρχει σωστή νοοτροπία».

Ποιο είναι το «όπλο» της συγκεκριμένης ομάδας;

«Είμαστε καλή ομάδα. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από όλους και έχουν παιδιά που έχουν ξαναπαίξει σε Ευρωπαϊκά. Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως υπάρχει σωστή νοοτροπία. Αυτό μετράει και φέρνει τις επιτυχίες τόσο στις Εθνικές ομάδες, όσο και στις συλλογικές. Το κλίμα είναι εξαιρετικό και προχωράμε».

Θέλουμε να μας πεις δύο λόγια και να μας... γνωρίσεις καλύτερα τους Παπαγιάννη και Χαραλαμπόπουλο, οι οποίοι με τις εμφανίσεις τους έχουν αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις έως τώρα...

«Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποια παιδιά αυτή τη στιγμή. Μετά το τέλος του Eurobasket θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Ο Βασίλης και ο Γιώργος αποτελούν παίκτες «κλειδιά» αλλά το σημαντικό γι’ αυτή τη φουρνιά είναι πως έχει ταλέντο σε όλες τις θέσεις. Υπάρχουν καλά γκαρντ και καλοί ψηλοί, που αν συνεχίσουν τη δουλειά με το κεφάλι χαμηλά θα μπορέσουν να αγωνιστούν κάποια ημέρα στις ομάδες τους και να έχουν μέλλον».


Η αρχή έγινε με την Εθνική Νέων. Στη συνέχεια οι Έφηβοι με παίκτες όπως ο Διαμαντάκος έδειξαν ότι έχουν πολλές ικανότητες. Τώρα είναι η σειρά της Εθνική Παίδων. Τελικά υπάρχει πολύ ταλέντο στη χώρα μας;


«Από την Ελλάδα ποτέ δεν έλειπε το ταλέντο. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι απλά η... καλή πλευρά της κρίσης. Αν μπορεί κανείς να πει ότι υπάρχει κάτι θετικό στην κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια... Οι ομάδες, όμως, δίνουν πλέον μεγαλύτερη έμφαση στους νεαρούς παίκτες και τους πιστεύουν περισσότερο. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία (σ.σ. όχι οι παίκτες των Παίδων, αλλά οι Έφηβοι και κυρίως οι Νέοι) έχουν ρόλο στις ομάδες τους και αυτό είναι το σημαντικότερο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια