Μ. Καπουρνιώτης: «Ανάμικτα συναισθήματα»


Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν τα κατάφερε φέτος στην Α1 Εθνική κατηγορία μπάσκετ γυναικών. Δεν μπόρεσε να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία και επιστρέφει ξανά στην Α2…







Η προσπάθεια όμως που έγινε σε όλα τα επίπεδα ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Η ομάδα έπεσε ουσιαστικά θύμα της αναδιάρθρωσης, ενώ ιδιαίτερα στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Ο Μιχάλης Καπουρνιώτης, ο προπονητής του γυναικείου τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου, που ανανέωσε μάλιστα τη συνεργασία του για τη νέα σεζόν, μίλησε στο www.sport7,gr  για την παρουσία στην Α1, για τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας και τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

 Τι συναισθήματα σας έχει αφήσει η φετινή παρουσία σας στην Α1;

Μας έχει αφήσει ανάμικτά και μπερδεμένα συναισθήματα. Από τη μία υπάρχει η χαρά της βελτίωσης αγωνιστικά, γιατί όλα τα κορίτσια έκαναν πρόοδο και ατομικά και ομαδικά, βελτιώθηκαν σε πολλά επίπεδα και παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικές στο δεύτερο γύρο. Δεν παρατήσαμε ούτε ένα παιχνίδι μέσα στη χρονιά και πήραμε τα εύσημα από όλες τις ομάδες. Όλα αυτά μας γεμίζουν χαρά, αισιοδοξία και ικανοποίηση. Από την άλλη όμως, ο υποβιβασμός λόγω της αναδιάρθρωσης, μας αφήνει μια πίκρα και μια στεναχώρια, γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου θα μπορούσε να ήταν και του χρόνου στην Α1. Αν τα ζυγίσουμε αυτά τα δυο, υπερισχύει στα συναισθήματα μας το πρώτο. Ακόμα και μέσα μας δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ακόμα θα αγωνιζόμαστε στη μικρότερη κατηγορία.

Πάντως ο Ολυμπιακός το πάλεψε ακόμα και μέχρι το μπαράζ με τον Ίκαρο…

Όντως η προσπάθεια ήταν πολύ μεγάλη απ’ όλα τα κορίτσια. Μέχρι τελευταία στιγμή παλεύαμε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν υπήρχε παιχνίδι, εκτός από αυτό με τον Αθηναϊκό, που να έφυγε χωρίς να δώσουμε τη «μάχη» μας. Είμαι ικανοποιημένος από όλη την προσπάθεια των κοριτσιών. Ο καθένας έδωσε ότι μπορούσε καλύτερο και οι παίκτριες και η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση.

Μέσα σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, υπήρξαν και πράγματα που πήγαν πίσω την ομάδα;

Λάθη έγιναν σίγουρα. Από αυτά θα μάθουμε για να μην τα ξανακάνουμε. Αλλά πιστεύω ότι ο καθένας έδωσε ότι μπορούσε καλύτερο. Και αυτό το νιώθουμε και στην αντίδραση του κόσμου. Δεν είδαμε ή δεν ακούσαμε κανέναν να πει, ότι ήταν αποτυχημένη η φετινή σεζόν. 

Για πρώτη φορά ανέλαβες γυναικείο τμήμα και μάλιστα στην Α1. Πώς θα περιέγραφες αυτή την εμπειρία;

Ηταν πολύ μεγάλο σχολείο για μένα η φετινή σεζόν. Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ και εργάστηκα πάρα πολύ για να προσπαθήσω από την πλευρά μου να είναι ανταγωνιστική η ομάδα και να δώσω ότι μπορούσα περισσότερο. Είμαι χαρούμενος, που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν διαφορές με το αντρικό. Όλοι οι αθλητές είναι παιδιά. Ολοι οι αθλητές είναι το ίδιο. Θέλουν απλά την προσέγγιση τους γιατί είναι διαφορετικοί χαρακτήρες.

Εχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την Α2;

Ηδη έχουμε αρχίσει τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν. Υπήρξε ταύτιση απόψεων με τη διοίκηση, ότι η ομάδα πρέπει να προσαρμοστεί στις οικονομικές απαιτήσεις της εποχής και ειδικά μιας επαρχιακής πόλης. Σίγουρα θα γίνει μια ανανέωση στο ρόστερ και θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε περισσότερο τα κορίτσια της Μαγνησίας, αλλά θεωρώ ότι τουλάχιστον δύο-τρεις έμπειρες παίκτριες, θα πρέπει να μείνουν για να πλαισιώσουν όλη αυτή την προσπάθεια. Ηδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός, ήδη γίνονται επαφές για να ολοκληρωθεί το ρόστερ και γίνονται προσπάθειες να παραμείνει το μεγαλύτερο ποσοστό του φετινού ρόστερ.

Θα μπορέσουμε να δούμε σύντομα στον Ολυμπιακό Βόλου, παίκτριες και παίκτες από τις υποδομές του;

Ηδη έχουν αρχίσει και δουλεύουν οργανωμένα οι ακαδημίες του Ολυμπιακού στο μπάσκετ. Αυτό που προσπαθούμε είναι να αναδείξουμε τα νέα παιδιά, ώστε στο άμεσο μέλλον να προωθούνται παιδιά, στη γυναικεία και στην ανδρική ομάδα, από τις υποδομές του συλλόγου. Στόχος είναι σε δυο, τρία χρόνια να μπορεί ο Ολυμπιακός να στηρίζεται σε δυνάμεις δικές του και να αποτελείται κυρίως από παιδιά της Μαγνησίας και της γύρω περιοχής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια