Φιλικά παιχνίδια των Future Stars με το Ανατόλια- Νέοι αγώνες με τον ΑΟ Γαλάτιστας το Σάββατο-Το πρόγραμμα- Ημερίδα για την Διατροφική Εκπαίδευση των Αθλητών


Ακόμα δύο φιλικά παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο κλειστό γήπεδο του Φοίνικα Καλαμαριάς, μεταξύ τμημάτων γεννηθέντων το 2002-03 KAI 2004-06 της ακαδημίας των Future Stars και της ακαδημίας του Ανατόλια.







Πολλοί γονείς των αθλητών και των δύο ομάδων, χειροκρότησαν και επιβράβευσαν νικητές και ηττημένους για την προσπάθεια τους, αλλά και για την όμορφη αγωνιστική εικόνα που προσέφεραν.

Νέοι αγώνες με τον ΑΟ Γαλάτιστας το Σάββατο-Το πρόγραμμα

Φιλικούς αγώνες θα δώσουν οι αθλητές της ακαδημίας Future Stars με τον AO Γαλάτιστας, το Σάββατο 13 Απριλίου στο κλειστό γήπεδο του Φοίνικα Καλαμαριάς. Το πρόγραμμα των φιλικών έχει ως παρακάτω:

10:00-10:45:  γεννηθέντες 2001-2002
10:45-11:30:  γεννηθέντες 2002-2004
11:30-12:30:  γεννηθέντες 2004-2008

Ημερίδα για την Διατροφική Εκπαίδευση των Αθλητών

Μετά το τέλος των φιλικών θα γίνει η προγραμματισμένη ομιλία με θέμα «Ημερίδα για την Διατροφική Εκπαίδευση των Αθλητών». Όπως αναφέρει ο προπονητής Γιάννης Πολίτης, «η ενασχόληση με τις μικρές ηλικίες στο μπάσκετ έχει πολλαπλούς στόχους που δεν περιορίζεται μόνο στη εκμάθηση των βασικών του αθλήματος, την μεθοδολογία  και την αθλητική ανάπτυξη. Περιπλέκονται και τομείς όπως η κινητική συμπεριφορά, η ψυχολογία, η παιδαγωγική καθώς και η σωστή διατροφή.

Γενικότερα θα πρέπει να υπάρχει επιστημονική προσέγγιση στο προπονητικό πλάνο των υποδομών προκειμένου να παράγουμε σοβαρό προπονητικό έργο από το οποίο θα δημιουργηθούν υγιείς προσωπικότητες και σωστοί αθλητές, για το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ. Η ενασχόληση στις μικρές ηλικίες είναι η κορύφωση κάθε προπονητικής παρέμβασης».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια