Βασιλακόπουλος: «Σκανδαλώδης η περικοπή των επιχορηγήσεων»


Την λανθασμένη πολιτική για περικοπή των επιχορηγήσεων απ’ όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες κατά 30% και την ανάγκη συσπείρωσης του αθλητικού κινήματος, όλων των Ομοσπονδιών, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος.





Αφορμή η σκανδαλώδης περικοπή των επιχορηγήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες, άρα στον Ελληνικό Αθλητισμό και στη Νεολαία! Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις» και ανέφερε:

«Υπάρχει προχειρότητα με την οποία γίνεται η κατανομή των επιχορηγήσεων. Το αθλητικό κίνημα να διεκδικήσει και όχι να υμνολογεί! Αν δεν μπορεί κάποιος να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι. Απευθύνομαι στην Πολιτεία συνολικά, δεν το προσωποποιώ, δεν είναι θέμα του Γιάννη Ιωαννίδη. Όταν πήραν τα χρήματα απ’ τον ΟΠΑΠ και πήγανε στον γενικό κορβανά δεν διαμαρτυρήθηκαν οι τότε υπουργοί πολιτισμού και αθλητισμού. Θα έπρεπε να διασφαλίσουν τη ζωή του αθλητισμού, κι όχι πάρτε τα όλα και δώστε μου ότι θέλετε! Θα έπρεπε να μεριμνήσουν οι τότε αρμόδιοι και δεν το έκαναν. Και έχουν μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό».

Σε ερώτηση για το αν ο αθλητισμός μπορεί να επιβιώσει μέσω ιδιωτικών επιχορηγήσεων, τόνισε:

«Αθλητισμός με την πλήρη έννοια του όρου, δε συμβαδίζει με την αγορά. Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό, έτσι περιγράφεται και στο Σύνταγμα. Αν μιλάτε για κάτι άλλο, για τσίρκο ή για θέατρο, ας πάμε στην αγορά. Μιλάμε για 5-6 εκατομμύρια, αυτή είναι η ιστορία. Τα πήραν και δεν το επιστρέφουν, δε θα πληρώσουν τα νιάτα της πατρίδας την οικονομική κρίση. Μπορεί να γίνει καλύτερη κατανομή των χρημάτων που γίνεται».

Για τις συνέπειες των περικοπών ήταν ξεκάθαρος:

«Το μπάσκετ παίρνει 2.9 εκ. από 6.250 που έπαιρνε το 2003, θα την πληρώσει το αθώο λαϊκό κίνημα, θα πρέπει να κάνουμε περικοπές στις μετακινήσεις, στα έξοδα διαιτησίας. Ποιοι συντηρούν τα σωματεία; Τα μικρά; Ο λαός, οι εθελοντές, αυτοί θα την πληρώσουν πάλι, η τοπική κοινωνία. Εμείς είμαστε πιο επαγγελματίες απ’ αυτούς που λένε ότι ασχολούνται με το επαγγελματικό αθλητισμό. Γνωρίζουμε καλύτερα, οι άνθρωποι στην επαρχία, στις μικρές ομάδες, αυτοί συντηρούν το αθλητικό κίνημα, ο απλός λαός.

Ελπίζω να ακυρωθεί άμεσα το άρθρο 27 του νόμου 4110, δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις, ας μην κοροϊδεύουν, να δείξουν μια ευαισθησία προς το αθλητικό κίνημα. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ομοσπονδιών θα τρέξουν προς την κατεύθυνση να παλέψουμε για να έχει ο λαός την αθλητική ζωή που χρειάζεται και επιβάλλει και το Σύνταγμα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια