Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου προπονητής στην Εθνική Εφήβων


Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων, αντί του Δημήτρη Παπανικολάου.












Μετά τον τελικό καταρτισμό του προγράμματος της Εθνικής Ανδρών από τον Αντρέα Τρινκιέρι, τόσο της προετοιμασίας όσο και της παρακολούθησης των διεθνών στους αγώνες των συλλόγων τους, κρίθηκε αναγκαία η παρουσία όλων των μελών του τεχνικού επιτελείου σε ημερομηνίες που ο Παπανικολάου θα είχε υποχρεώσεις με την ομάδα των εφήβων. Κατόπιν τούτου, παραμένει μόνο στην ομάδα των ανδρών.

Ο Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1975 στην Αθήνα. Έπαιξε μπάσκετ στον Αθηναϊκό, στην ομάδα στην οποία ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα. Έχει διατελέσει προπονητής στις ακαδημίες του Αθηναϊκού (μίνι, παμπαίδες, παίδες, έφηβοι) από το 1995, ενώ το 2001 ανέλαβε βοηθός προπονητή στην ανδρική ομάδα του συλλόγου.

Το 2002 πανηγύρισε την πρώτη άνοδο ως προπονητής του Λαρισαϊκού, οδηγώντας την ομάδα στη Β’ ΕΣΚΑ και από εκεί στην Α’. Το 2004 το σκηνικό επαναλήφθηκε στο Μαρκόπουλο, με την ομάδα να ανεβαίνει από τη Β’ στην Α’ ΕΣΚΑ. Το 2007 συμφώνησε με την ΑΕ Ν. Κηφισιάς στον πάγκο της οποίας βρίσκεται ως σήμερα, με την ομάδα να ανεβαίνει από τη Β’ ΕΣΚΑ, ως την Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών.

«Η πρόταση που μου έγινε από την ΕΟΚ είναι ιδιαίτερα τιμητική και εννοείται ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να αρνηθώ», δήλωσε ο Παπαθεοδώρου για να προσθέσει: «Είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να συνεχίσουμε την παραγωγική διεργασία που έχει το ελληνικό μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια και η οποία του δίνει μια από τις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια