Σημαντική δουλειά σε όλα τα τμήματα του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου-Συνέντευξη του προέδρου και του προπονητή-Φωτορεπορτάζ από όλα τα τμήματα του συλλόγου

Ένα απίστευτο έργο συντελείται σε καθημερινή βάση στο «Κονταξοπούλειο» του Ωραιοκάστρου από τον ΔΑΣΩ.












Παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος ιδρύθηκε μόλις το 2004 και οι ακαδημίες του άρχισαν να λειτουργούν για πρώτη χρονιά την περίοδο 2006-7, φέτος υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 20% κάτι που σημαίνει ότι οι δημότες της περιοχής αναγνωρίζουν την προσπάθεια των προπονητών και των διοικούντων.

Το μπλογκ βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο και τον προπονητή της ομάδας Στέργιο Μπάτο και Μάκη Παπαδόπουλο. Ο τελευταίος έχει την ευθύνη για όλο το μπάσκετ του συλλόγου και κοουτσάρει το τμήμα ανδρών και εφήβων.

Παπαδόπουλος: «Απόλυτα εφικτός ο στόχος της ανόδου»

-Μάκη η ανδρική ομάδα ανέβηκε πέρυσι στην Γ1 από την Γ2 και συμμετέχει στον πρώτο όμιλο έχοντας μέχρι στιγμής πέντε νίκες και μία ήττα. Ποιος είναι ο στόχος για φέτος;

«Το σημαντικότερο είναι ότι οι παίκτες έχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους και ότι το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Η στήριξη από τη  διοίκηση είναι μεγάλη και υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στις προπονήσεις. Στόχος μας είναι σαφέστατα η άνοδος και θεωρώ ότι είναι απόλυτα εφικτός».

-Οι παίκτες είναι κυρίως από την ευρύτερη περιοχή ή υπάρχουν και αθλητές που κατοικούν μακρύτερα;

«Η μεγάλη πλειοψηφία των παικτών είναι από το Ωραιόκαστρο, εκτός από 2-3 που και αυτοί μένουν κοντά. Ακόμη στην δωδεκάδα συμμετέχουν δύο έφηβοι από τις υποδομές του συλλόγου σε μόνιμη βάση και άλλοι δύο που εναλλάσσονται».

-Είσαι κόουτς και στο τμήμα εφήβων το οποίο πραγματοποιεί επίσης μια πολύ καλή πορεία…

«Το εφηβικό συμμετέχει στον πέμπτο όμιλο και μέχρι στιγμής έχει τέσσερις νίκες και μια ήττα. Ολοι οι παίκτες είναι από τα… σπλάχνα του συλλόγου και δουλεύουνε πολλά χρόνια μαζί εκτός από μια πολύ μικρή μειοψηφία που ξεκίνησε αργότερα. Εδώ ο στόχος μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση».   

Μπάτος: «Εξαρτάται από τους παίκτες πόσο ψηλά θα πάμε»

Ο πρόεδρος του ΔΑΣΩ, Στέργιος Μπάτος, μιλώντας στο μπλογκ ανέλυσε την φιλοσοφία της ομάδας:

«Μετά την ίδρυση του συλλόγου το 2004, αποφασίσαμε από το 2006-7 και μετά να οργανώσουμε ακαδημίες και τμήματα μίνι, προπαιδικό, κορασίδες και εφήβους. Φέτος έχουμε μόνο στην υποδομή περίπου 80 αγόρια και κορίτσια, αριθμός αυξημένος κατά 20% σε σχέση με πέρυσι».

-Ποιο είναι το οργανωτικό σχήμα και ποιοι είναι οι προπονητές των τμημάτων;

«Ο Μάκης Παπαδόπουλος είναι ο υπεύθυνος προπονητής για όλα τα τμήματα του μπάσκετ. Αυτός έχει την ευθύνη για τα πάντα καθώς αυτή είναι η φιλοσοφία της διοίκησης. Δίνουμε εν λευκώ την δυνατότητα στον προπονητή να ασχοληθεί χωρίς παρεμβάσεις με το έργο του. Ακόμη υπάρχουν ο Χρήστος Ναλμπάντης που προπονεί το προπαιδικό και ο Σωτήρης Μποσταντζίδης που έχει κάποια τμήματα ακαδημιών και τα προμίνι».

-Το τμήμα ανδρών ιδρύθηκε πέρυσι (2011-12). Υπήρχε κάποιος λόγος γι αυτό;

«Είδαμε ότι υπάρχουν στο σύλλογο πέντε πολύ καλοί έφηβοι και προκειμένου να φύγουν αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το ανδρικό. Είχαμε τη τιμή να έχουμε και τους Ναλμπάντη και Μποσταντζίδη παίκτες με μεγάλη εμπειρία με αποτέλεσμα να έρθει η άνοδος».

-Για φέτος ποιες είναι οι φιλοδοξίες της ομάδας;

«Εξαρτάται από τους παίκτες πόσο ψηλά θα φθάσουν. Η ομάδα συνεχίζει με τον ίδιο κορμό και είναι αρκετά καλή ώστε να διεκδικήσει την άνοδο».

-Ποιοι είναι μαζί σας στη διοίκηση και τι γίνεται με τα οικονομικά του συλλόγου;

 «Σημαντική είναι η βοήθεια των δύο εφόρων του Γιάννη Καλπία και του Κώστα Μπούζη. Σε ότι αφορά το οικονομικό, δηλώνω ότι δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ από κάποιον δημόσιο φορέα. Πηγή εσόδων είναι οι ακαδημίες και η προσωπική συνεισφορά των μελών. Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον χορηγό των ακαδημιών που δεν είναι άλλος από το Ι. ΚΤΕΟ-Auto control στον Εύοσμο». 

ΑΝΔΡΕΣ

ΕΦΗΒΟΙ

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ


ΜΙΝΙ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια