Στο Τέξας η Τάρλα, άλλαξε κολλέγιο η Πατεράκη

Στο Τζούνιορ Κόλετζ Ρέϊντζερ του Τέξας θα αγωνίζεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η 18χρονη Χαλκιδαία φόργουορντ Βασιλική Τάρλα.










Όπως γράφει το www.grbasket.gr η Τάρλα επέστρεψε αμέσως μετά το Πανευρωπαϊκό των νέων γυναικών του Κλάτοβι της Τσεχίας και αναχώρησε για τις ΗΠΑ και το Τέξας για να ενσωματωθεί στην νέα της ομάδα αλλά και να εγγραφεί στο Κολλέγιο όπου θα σπουδάσει. Είναι η πέμπτη νεαρή αθλήτρια που δοκιμάζει την τύχη της στις ΗΠΑ μετά τις Σπανού, Χατζηγιακουμή, Καβάσιλα, Πατεράκη, Πολιτοπούλου ενώ παλιότερα Γλυνιαδάκη και Παντέλη φοίτησαν σε κολλέγια.

Στο Ρίβερσάϊντ σπουδάζει για τρίτη χρονιά η Τζέσικα Ογκουνόριν που ακόμη δεν έχει πάρει την ελληνική ιθαγένεια. Αξίζει να τονιστεί ότι αλλάζει κολλέγιο η Ρία Πατεράκη που έφυγε από το Λαμάρ του Τέξας όπου προφανώς δεν έμεινε ικανοποιημένη ούτε από τον χρόνο συμμετοχής της ούτε από την βελτίωσή της. Μια αλλαγή σε κολλέγιο στο NCAA σημαίνει ζημιά για την παίκτρια που χάνει ένα χρόνο αλλά μόνο αν η ας την πούμε μεταγραφή της είναι σε κολλέγιο της ίδιας κατηγορίας.

Η Πατεράκη αντίθετα μεταπήδησε σε κολλέγιο της δεύτερης κατηγορίας που ναι μεν είναι στην ίδια πολιτεία με το Λαμάρ (Τέξας) αλλά παίζει στην NCAA II. Σε αυτές τις περιπτώσεις η αθλήτρια αγωνίζεται κανονικά. Το νέο κολλέγιο της Πατεράκη είναι στο Ντέντον και ονομάζεται ΤWU (Texas Woman’s University). Οι «Πιονέροι» του TWU (παρωνύμιο της γυναικείας ομάδας) έχουν προπονήτρια την Μπεθ Ουΐλσον με βοηθό τον Μάικλ Μαντρίντ. Την ίδια ακριβώς κίνηση με την Πατεράκη (μετακινήθηκε στο TWU) έκανε και η Ουκρανή σέντερ Μέρι Κοφτούν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια