ΣΔΚΘ: «Δεν ξανασφυρίζουμε σε αγώνα με προπονητή τον Βασίλη Πρασσά-Συγχαρητήρια στους διαιτητές του ΧΑΝΘ-Ερμής για το εφηβικό»


Με μια απίστευτα σκληρή ανακοίνωση-καταγγελία ο ΣΔΚΘ απαντά στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον αγώνα εφήβων ΧΑΝΘ-Ερμής Λαγκαδά. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:








«Με αφετηρία και αφορμή τα όσα διαδραματίσθηκαν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα του εφηβικού πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων ΧΑΝΘ – ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ στις 22.2.2012 (στην έδρα της πρώτης) καθώς και τα όσα γράφτηκαν στις και με τις αντίστοιχες ανακοινώσεις στο διαδίκτυο αντίστοιχα, το ΔΣ του ΣΔΚΘ αισθάνεται χρέος και επιτακτική την ανάγκη να προχωρήσει (κατόπιν του με ημερομηνία 28.2.2012 έκτακτου ΔΣ και την σχετικής του απόφασης) στην κάτωθι ανακοίνωση – καταγγελία, συγχρόνως δε να γνωστοποιήσει – δημοσιοποιήσει τα εξής:

1)Στις αρχές του 2012 ως ΔΣ είχαμε προχωρήσει σε μία γενική ανακοίνωση με αφορμή τότε τα όσα είχαν λάβει χώρα σε διάφορους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων αρχομένης λίγο μετά την 26η Οκτωβρίου 2011 και όπως τούτα καταγράφονταν στις αναφορές των διαιτητών μελών μας που κοινοποιούνταν ( και) στο Σύνδεσμό μας, θέλοντας έτσι να προλάβουμε τα χειρότερα.

2)Τότε η ενέργεια μας εκείνη ίσως να μην έγινε απόλυτα κατανοητή, ίσως να μην της δόθηκε η απαιτούμενη προσοχή, πλην όμως εμείς ως ΔΣ είχαμε συνειδητοποιήσει το πρόβλημα που είχε ανακύψει (για όσους επιθυμούν η εν λόγω ανακοίνωση βρίσκεται ακόμη αναρτημένη στο site του Συνδέσμου μας www.sdkth.gr).

3)Δυστυχώς πανελλαδικά τα γεγονότα «δικαίωσαν» και έδωσαν ιδιαίτερη αξία στην ανακοίνωση εκείνη. Και λέμε δυστυχώς γιατί η κάθε παραπάνω «δικαίωση» σήμαινε ότι ένας διαιτητής μέλος ενός (οποιουδήποτε ανά την Ελλάδα) Συνδέσμου Διαιτητών είχε προσβληθεί σε έννομο αγαθό του.

4)Τότε λοιπόν και στην ανακοίνωση εκείνη, είχαμε –ως ΣΔΚΘ– θέσει το όριο στην κατακλείδα πρότασή μας: είχαμε πει ότι για μας είναι άλλο πράγμα η αθλητική διαμαρτυρία και άλλο πράγμα η συμπεριφορά που εμπίπτει σε προσβολή εννόμων αγαθών των διαιτητών μελών μας στα πλαίσια μίας αθλητικής δραστηριότητας ενώ ταυτόχρονα είχαμε ενημερώσει και προειδοποιήσει πρώτον ότι όλα τα μέλη μας είναι ενημερωμένα για τα δικαιώματά τους και τον τρόπο άσκησής τους και δεύτερον ότι οποιουδήποτε μέλους μας τεθεί σε κίνδυνο ή βλαφτεί έννομό του αγαθό, τότε ο «δράστης» θα μας βρει μπροστά και απέναντί του αντίστοιχα.

5)Στις 23 και 24.2.2012 τα παραπάνω όρια ξεπεράστηκαν με το χείριστο τρόπο και συγκεκριμένα διαβάσαμε σε ιστοσελίδες δύο ανακοινώσεις προσβλητικότατες για τα δύο μέλη μας που διεύθυναν τον παραπάνω αγώνα του εφηβικού πρωταθλήματος σε τοπικό επίπεδο: α)μία πρώτη (στις 23.2.2012) αυτή του προπονητή της φιλοξενούμενης εφηβικής ομάδος με τίτλο «Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑ» και β)μία δεύτερη τη χαρακτηριζόμενη ως «Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ» της παραπάνω φιλοξενούμενης ομάδος ( καίτοι ανυπόγραφη !!!).

6)Ασφαλώς και δεν πρόκειται να βαδίσουμε στον αδιέξοδο δρόμο που χάραξαν οι δύο αυτές ανακοινώσεις, ούτε και πρόκειται να ακολουθήσουμε το δρόμο αυτόν, εντούτοις είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε θέση.

7)Ως εκ τούτου:

α)ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ εντονότατα για τις δύο ακραίες ανακοινώσεις και το περιεχόμενό τους.

β)ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και τις δύο ανακοινώσεις, γιατί αυτές θίγουν τα δύο μέλη μας.

γ)ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ κάθε προσπάθεια και μορφή σπίλωσης και ευθείας προσβολής της τιμής, υπόληψης και της προσωπικότητας των δύο μελών μας.

δ)ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και τις δύο ανακοινώσεις ως παντελώς ανυπόστατες, άστοχες, αβάσιμες, ακραίες και παντελώς ψευδείς.

ε)ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ την εγκυρότητα της όποιας προσπάθειας περί μαθημάτων αθλητικής ηθικής, συμπεριφοράς και στάσης μέσα στα γήπεδα για τα μέλη μας από αυτόν που (ομολογεί ο ίδιος ότι) «…δεν διεκδικεί δάφνες άμεμπτης συμπεριφοράς στους πάγκους…» και από αυτούς που τον συντηρούν.

8)Κύριοι φτάνει πια. Υπάρχουν και όρια. Τα οποία εσείς ξεπεράσατε ανεπιστρεπτί.

9)Για τους λόγους αυτούς, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ τα κάτωθι:

Α)ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ τους δύο διαιτητές μέλη μας που ανταπεξήλθαν στο δύσκολο έργο τους και δεν κάμφθηκαν σε καμία στιγμή παρά τις όποιες αντιξοότητες και αν αντιμετώπισαν στον παραπάνω αγώνα.

Β)Κανένας διαιτητής μέλος μας δεν πρόκειται να διευθύνει ξανά αγώνα ομάδος στον οποίο θα είναι παρών ( στην ομάδα αυτή) και με οποιαδήποτε ιδιότητα ο προπονητής που (ομολογεί ο ίδιος ότι) «…δεν διεκδικεί δάφνες άμεμπτης συμπεριφοράς στους πάγκους…».

Γ)Κανένας διαιτητής μέλος μας δεν πρόκειται να διευθύνει ξανά αγώνα ομάδος στον οποίο θα είναι παρών (στην ομάδα αυτή) και με οποιαδήποτε ιδιότητα ο κος Φουλίδης ( και τούτο βάσει των αναφορών των δύο διαιτητών μελών μας και όχι ασφαλώς εξαιτίας των δύο ακραίων ανακοινώσεων).

Δ)Καλούμε επίσημα το σωματείο ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ όπως απομακρύνει άμεσα τον προπονητή που ( ομολογεί ο ίδιος ότι) «…δεν διεκδικεί δάφνες άμεμπτης συμπεριφοράς στους πάγκους…» και με τη συμπεριφορά του προσβάλλει τα έννομα αγαθά άλλων.

Ε)Καλούμε επίσημα το σωματείο ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ όπως αναθεωρήσει το περιεχόμενο της «ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ» του, διότι δεν συνάδει με την ιστορία και την προσφορά του στο άθλημα της καλαθόσφαιρας, ενώ ως κύτταρο του αθλητισμού είναι σίγουρο ότι με τέτοιες ανακοινώσεις δεν παράγει πολιτισμό, αδικώντας την πολυετή του παρουσία και προσφορά. Άραγε, παράγεται πολιτισμός υιοθετώντας, επιβραβεύοντας και παροτρύνοντας συμπεριφορές σαν αυτή του «αγωνιστή» προπονητή ο οποίος ( ομολογεί ο ίδιος ότι) «…δεν διεκδικεί δάφνες άμεμπτης συμπεριφοράς στους πάγκους…»;

ΣΤ)Δηλώνουμε ότι όλο το υλικό (έγγραφο και ηλεκτρονικό καθώς και το DVD του αγώνα) θα κατατεθεί και θα προσκομισθεί στην αρμόδια Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Ζ)Δηλώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε δίπλα σε κάθε μέλος μας διαιτητή και θα του παράσχουμε όποια βοήθεια χρειάζεται ( και σε όλα τα επίπεδα).

Διότι, είναι άλλο πράγμα να «συνδιαμορφώνεις» ένα αποτέλεσμα ( αφού και οι διαιτητές συμμετέχουν στον αγώνα με τις αποφάσεις τους) και άλλο πράγμα να «προκαθορίζεις» αυτό.

Διότι, η πορεία του καθενός είναι καθρέφτης για τον ίδιο και τον αθλητικό του χαρακτήρα.

Διότι, είναι καιρός πλέον ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του.

Διότι, είναι καιρός πλέον ο διαιτητής να καταλάβει τη θέση που του αρμόζει και του αξίζει.

Διότι, είναι καιρός πλέον κάποιος να κάνει κάτι για τις διάφορες μορφές βίας, απειλής κλπ καθώς και τις εν γένει προσβολές των εννόμων αγαθών των διαιτητών.

Διότι, είναι καιρός πλέον να σταματήσει ο διαιτητής να είναι το εύκολο θύμα, ο εύκολος στόχος και το εύκολο γιατί μίας μη επίτευξης ενός επιθυμητού στόχου.

Διότι, είναι καιρός πλέον όλοι να αρχίσουν να σκέφτονται πριν αποφασίσουν να ασχοληθούν και να σχολιάσουν τη διαιτησία και με ποιον τρόπο.

Διότι, είναι καιρός πλέον όλοι να αρχίσουν να σκέφτονται πριν αποφασίσουν να διαμαρτυρηθούν για τη διαιτησία και με ποιον τρόπο (δεκτό και πάντα επί της αποδόσεως και αν πράγματι ο διαιτητής έσφαλε να τιμωρηθεί, ποτέ όμως επί προσωπικού, με χαρακτηρισμούς και υπαινιγμούς).

Διότι, είναι καιρός πλέον όλοι να αρχίσουν να σκέφτονται πριν αποφασίσουν να καταγγείλουν και με ποιον τρόπο τη διαιτησία και δη χωρίς να προσβάλλουν τα μέλη αυτής στα έννομα αγαθά τους.

Διότι, είναι καιρός πλέον να σταματήσουν όλοι ή κάποιοι να βλέπουν «φαντάσματα».

Διότι, ο διαιτητής είναι άνθρωπος που ασκεί λειτούργημα και αξίζει το σεβασμό όλων στην προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψή του αντίστοιχα.

Κύριοι, καληνύχτα Σας».

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους πηρατε μαι σστή απόφαση για αυτόν τον "'ανθρωπο" ο οποίος είναι ντροπή για το άθλημα!
Ας ελπίσουμε να την κρατήσετε γιατί εκεί στο Λαγκαδά και το Δρυμό οπού ανακατευεται αυτός μπασκετικά ζούνε στην παλαιολιθική εποχή και τους φταίνε μόνο οι διατητές.
Αλλά βοήθησε και ο ΣΔΚΘ για αυτό με τον κολλήτο που τον σφύριζε τόσα χρόνια.
Τώψρα να τον δω το γλείτσα!!!
Κρίμα στα παιδιά του!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ανώνυμε , σωστά αναφέρεις για την ντροπή του αθλήματος ! Απλά θέλω να σου αναφέρω ότι ο συγκεκριμένος κύριος έχει εκδιωχθεί από την ομάδα του Δρυμού εδώ και δύο χρόνια και αποτελεί και αυτός και οι πρακτικές του ΠΑΡΕΛΘΟΝ.Τώρα αν στο Δρυμό ζούμε σε παλαιολιθική εποχή δεν ξέρω, εκείνο που ξέρω είναι ότι μπορεί να διαμαρτυρόμαστε αλλά ποτέ δεν ενεργήσαμε με τρόπο που να θίγει την αξιοπρέπεια ή την σωματική ακεραιότητα κανενός διαιτητή σε όλα αυτά τα χρόνια ( εκτός και αν έχεις άλλη πληροφόρηση ).Άλλο φωνακλάς (ΟΤΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΔΙΚΗΣΕ) και άλλο τραμπούκος !!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος! Βρε άμπαλοι, αυτός σας έκάνε ομάδα και αυτός σας έκανε γνωστούς. εσείς μέχρι τότε δεν ξέρατε τι χρώμα έχει η μπάλα!

και κάτι ακόμη ...

άνθρωποι του Δρυμου μου είπαν ότι παραιτήθηκε και δεν τον διώξατε.

και σήμερα είστε πάλι εκεί που ανήκετε!