Η πορεία των Ογκουνόριν, Πατεράκη, Πολιτοπούλου και Χατζηγιακουμή στην Αμερική


Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο με τις επιδόσεις των τεσσάρων Ελληνίδων παικτριών στην Αμερική αναδημοσιεύουμε από το www.grbasket.gr:










Καλές εμφανίσεις από την Ογκουνόριν στην Καλιφόρνια

Η 19χρονη Ελληνονιγηριανή φόργουορντ Τζέσικα Ογκουνόριν (ανήκει στο Γαλάτσι και αγωνίστηκε πρόπερσι για μία σεζόν στις Εσπερίδες) μετά από μια άτυχη χρονιά την πρώτη της (έπαιξε μόλις έξι ματς πριν τραυματιστεί και χάσει το υπόλοιπο της σεζόν) στο Ρίβερσάϊντ Καλιφόρνια η Τζέσικα Ογκουνόριν έχει μια πολύ καλή χρονιά φέτος. Σαν δευτεροετής έχει αγωνιστείς τα 10 από τα 11 ματς και στα 9 ξεκίνησε πεντάδα. Εχει σε 26΄ 9π., 37% τριπ., 6.4 ριμπ., 1.7 ασίστ. Tο Ρίβερσάϊντ που έχει προπονητή τον ομογενή Τζον Μαργαρίτη δεν τα πάει καλά με 2 νίκες και εννέα ήττες ως τώρα σε μια όντως δύσκολη περιφέρεια για το NCAA. Πάντως στο τελευταίο ματς για το Ρίβερσάϊντ το 2011 κόντρα στο Φρέσνο Στέϊτ η ομάδα της μπορεί να ηττήθηκε 67-62 αλλά η Τζέσικα αν και δεν ξεκίνησε έκανε το κορυφαίο παιχνίδι της στις ΗΠΑ από την μέρα που πήγε με 11π. και 3/3 τρίποντα , 5 ριμπ., 3 ασίστ , 2 μπλοκ , 1 κλεψ. σε 32΄ συμμετοχής.

Νωρίς για Πατεράκη

Τα πράγματα είναι δύσκολα για τις πρωτοετείς και δεν αποτελεί εξαίρεση η Ρία Πατεράκη που πήρε υποτροφία και δοκιμάζει την τύχη της στο Λαμάρ του Τέξας. Η ομάδα της έχει ισορροπημένο ρεκόρ 6νίκες -6ήττες αλλά η Χανιώτισα φόργουορντ του ΔΑΣΑΛ είχε κάποιο τραυματισμό και μετά την πρεμιέρα ξανάπαιξε στα τελευταία επτά ματς με ελάχιστη συμμετοχή. Εξαίρεση το άτυχο για το Λαμάρ ματς με το IUPUI της Ιντιάνα στις 27 Νοεμβρίου αφού ναι μεν ηττήθηκε με 34-61 αλλά η Ρία είχε σε 30΄ 9π., ¾ διπ., 1/3 τριπ., ½ βολ. 3 ριμπ. Η Πατεράκη σε 8 ματς και σε μέσο όρο 12.3 ΄ έχει 2π., 6/17 διπ., 1/5 τριπ., 1/3 βολ., 2 ριμπ.

Η πρωτοετής Χατζηγιακουμή

Το Φλόριντα Γκαλφ Κόουστ που επέλεξε η Ανθή Χατζηγιακουμή είναι μια ομάδα πανεπιστημίου που της ταιριάζει αλλά ο χρόνος συμμετοχής της είναι ανάλογος μιας πρωτοετούς. Μικρός και χωρίς πολλά περιθώρια να εντυπωσιάσει ένα όντως ταλαντούχο παιδί. Είπαμε οι freshmen αντιμετωπίζονται διστακτικά και οι ευκαιρίες είναι μετρημένες. Πάντως η ομάδα του Κάρλ Σμέσκο πάει καλά με ρεκόρ 8-1. Είναι όμως νωρίς και θέλει υπομονή για την προσαρμογή. Η φόργουορντ των Εσπερίδων έχει παίξει οκτώ ματς από 6.8΄ , 0.8π., 1.6 ριμπ. και ασφαλώς δεν μπορεί ακόμη να κριθεί.

Αήττητο το Νόρθουέστ Κόλετζ της Πολιτοπούλου

Μπορεί να αγωνίζεται στο Τζούνιορ Κόλετζ του NJCAA αλλά το κολλέγιο της Λήδας Πολιτοπούλου Νόρθουέστ Φλόριντα είναι αήττητο σε 13 ματς. Η 18χρονη πόϊντ γκαρντ έχει σαν πρωτοετής μικρή συμμετοχή στα εννέα ματς που έχει αγωνιστεί και έχει 13 πόντους. Πάντως έχει πολύ δρόμο ακόμη στις LadyRaiders (οι επιδρομείς σε ελεύθερη μετάφραση).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια