Κ. Σλούκας: «Κομβικό το πρώτο παιχνίδι του Ευρωμπάσκετ»

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» για τις απουσίες της ομάδας, αλλά και για τη δική του παρουσία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αναλυτικά, η συνέντευξη που παραχώρησε:

-Ποιο -κατά τη γνώμη σου- είναι το κρισιμότερο παιχνίδι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και γιατί;


«Όλα τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά. Θεωρώ, ότι τα πιο κομβικά σημεία και παιχνίδια είναι καταρχήν το πρώτο με τη Βοσνία, στον πρώτο Όμιλο με την Κροατία και από εκεί και πέρα, είναι τα τρία επόμενα για να μπούμε στην οκτάδα».

-Πότε κατάλαβες ότι έχεις ελπίδες να ταξιδέψεις στη Λιθουανία, ως μέλος της δωδεκάδας;

«Να πω την αλήθεια, ο κόουτς μου μιλούσε αρκετά, από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι το τέλος των φιλικών. Όχι ότι είχα επαναπαυτεί. Υπήρχε το άγχος μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στα φιλικά, για να αποδείξω ότι αξίζω κι εγώ μία θέση σε αυτή την ομάδα».

-Λειτουργούν οι απουσίες και ως προστασία από το άγχος, υπό το σκεπτικό ότι ο κόσμος δεν απαιτεί μετάλλιο, σώνει και καλά;

«Κακά τα ψέματα, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλη δύναμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σίγουρα υπάρχουν απαιτήσεις από την ομάδα. Εμείς πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν υπάρχει φυσικά το άγχος σε τόσο μεγάλο βαθμό, αλλά υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα».

-Σας βοήθησε να προσαρμοστείτε όλοι πιο γρήγορα, το γεγονός ότι ξαφνικά βρεθήκατε στην πρώτη ομάδα αρκετοί συμπαίκτες από τις μικρές εθνικές;

«Σίγουρα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Έχουμε ξαναπεί, ότι υπάρχει πολύ ταλέντο στις μικρές εθνικές. Φαίνεται άλλωστε και από τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει τα προηγούμενα χρόνια, διάφορα παιδιά. Νομίζω, ότι είναι πολύ σημαντικό, γιατί είναι δεμένοι μεταξύ τους οι παίκτες και μπορούν να συνεργαστούν πιο εύκολα στο παιχνίδι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια