Εκλεψαν την παράσταση οι διεθνείς «μικρές» της Πτολεμαΐδας-Μεταγραφή της τελευταίας στιγμής στα..σκαριά για την ενίσχυση του τμήματος γυναικών

Από τον καλό συνάδελφο από την Πτολεμαΐδα, Γρηγόρη Μπαϊρακτάρη, πήραμε και δημοσιεύουμε άρθρο του, σχετικά με τις πρόσφατες εμφανίσεις των διεθνών παικτριών του Απόλλωνα και την προετοιμασία της ομάδας.



«Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι το δυνατό σημείο του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας είναι τα τμήματα υποδομής του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα συνεχείς συμμετοχές στα πανελλήνια πρωταθλήματα νεανίδων, κορασίδων με πολλές διακρίσεις με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος από τις κορασίδες την περίοδο 2006. Η πανελλήνια αναγνώριση είναι ήδη γνωστή για τις αθλήτριες του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας κάτι που φάνηκε και στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε πέρυσι σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη, εκεί όπου την βάση της εθνικής ομάδας αποτελούσαν δύο αθλήτριες της ομάδας της Μαρίας Παπαβασιλείου και της Ελένης Κυρατζή και που κατά γενική ομολογία υπήρξαν οι κορυφαίες παίκτριες για το εθνικό μας συγκρότημα.
Έρχεται λοιπόν η φετινή χρονιά και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Δύο αθλήτριες κορασίδες κλέβουν την παράσταση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται στο Κάλιαρι της Ιταλίας. Μεγάλη εμφάνιση πάλι από την καταπληκτική Ελένη Κυρατζή ακολουθούμενη από την λυγερόκορμη Μαρία Λογδανίδου. Η Ελένη Κυρατζή γόνος μιας κατεξοχήν αθλητικής οικογένειας αποτέλεσε και πάλι βασικό στέλεχος στην εθνική κορασίδων παίρνοντας τα εύσημα από προπονητές και παράγοντες όλων των ομάδων. Η Μαρία Λογδανίδου με την παρθενική της εμφάνιση στην εθνική κορασίδων υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος κυρίως σε ειδικές αποστολές που της ανάθεσε ο προπονητής της. Εδώ πρέπει να αναφερθούμε και στην μεγάλη άτυχη αυτής της διοργάνωσης την Στρατονίκη Χωλοπούλου που ο σοβαρός της τραυματισμός της στέρησε την συμμετοχή της σε αυτό τον θεσμό με τον ομοσπονδιακό προπονητή να την αναζητεί στον πάγκο της ομάδας του μονολογώντας «ας είχα και την Νίκη». Τελειώνοντας ρωτήσαμε τις δύο προαναφερθείσες αθλήτριες για τις εντυπώσεις τους για την διοργάνωση της γειτονικής χώρας που μόνον καλά λόγια είχαν να πουν και πως είναι πολύ ευχαριστημένες από την πέμπτη θέση που πήρε η εθνική ομάδα νικώντας και την εθνική Ρωσίας γράφοντας ιστορία.
Για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων που έγινε στην Ουγγαρία άλλη μια αξιόλογη παίκτρια του Απόλλωνα η Μαρία Παπαβασιλείου νεανίδα πλέον αφήνει άριστες εντυπώσεις στην διοργάνωση βάζοντας παρακαταθήκη για το μέλλον της στις εθνικές ομάδες. Η Ευανθία Δεληγίωργη είχε και αυτή μια αξιόλογη συμμετοχή στην προετοιμασία της εθνικής παγκορασίδων βάζοντας τις βάσεις για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια.
Ήδη ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας όλων των τμημάτων του Απόλλωνα με την παρουσία της νεοαποκτηθείσας Ευγενίας Κωτούλα και των δύο αμερικανίδων της ομάδας. Τέλος στο στόχαστρο της διοίκησης, δια του στόματος του Στέφανου Κωνσταντινίδη ο οποίος φανερά ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας των νεαρών αθλητριών της ομάδας σκοπεύει σε μια ακόμη μεταγραφή της τελευταίας στιγμής έτσι ώστε ο σύλλογος να γίνει ακόμη ποιο ανταγωνιστικός στο φετινό πρωτάθλημα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια