Δεν ανησυχεί ο Δικαιουλάκος για τις ήττες της Λετονίας-Μπάσκο: «Να σταθεροποιήσουμε το παιχνίδι μας»

Η νίκη επί της Πολωνίας στο Κάρλοβι Βάρι έσπασε το αρνητικό σερί της Λετονίας στα φιλικά παιχνίδια και τις πέντε συνεχόμενες ήττες. Συγχρόνως ανέβασε την ψυχολογία της ομάδας του Δικαιουλάκου που θα είναι η πρώτη μας αντίπαλος στο Κατοβίτσε. Όπως διαβάζουμε στο www.grbasket.gr η αρχηγός της ομάδας, Γκούντα Μπάσκο αλλά και ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος μίλησαν για την κατάσταση στην ομάδα.

Ο Ελληνας προπονητής τόνισε: «Να μην πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος και δεν λέω ότι δεν είμαι. Στην παρούσα φάση το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κατανοήσουμε τις εντολές και τους μηχανισμούς στην δουλειά μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να δώσουμε ρόλους και ίσως αυτό να μας δημιουργεί προβλήματα στο τέλος. Είναι όμως πειραματισμός απαραίτητος. Τόσο στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια, και ακόμα και σε αυτό που νικήσαμε είμαστε μια ομάδα που πειραματίστηκε ολοκληρωτικά. Φυσικά, αυτό δεν δικαιολογεί καμία ήττα αφού τουλάχιστον ορισμένα παιχνίδια όπως αυτό με τη Ρωσία είχαμε την ευκαιρία να το κερδίσουμε. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα σε μια τέτοια συγκυρία είναι να γίνει σαφές ότι χρειάζεται. Τόσο για μεμονωμένες ενέργειες των παικτριών σε ορισμένες περιπτώσεις, όσο και για τις αποχρώσεις της συνεργασίας της ομάδας».
Στο τέλος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του: «Στόχος μας είναι ικανοποιήσουμε παράλληλα τον κόσμο μας, τις παίκτριες αλλά και εμάς προσωπικά με τις εμφανίσεις μας για να έχουμε καλή ψυχολογία στο Κατοβίτσε».

Απ' την πλευρά της η Γκούντα Μπάσκο δήλωσε στη σελίδα της ομοσπονδίας της χώρας της:

-Παίζοντας με την Πολωνία σταμάτησε ένα αρνητικό σερί. Είναι βελτιωμένη η διάθεση της ομάδας;

«Και με την Ρωσία η ομάδα μας τα πήγε περίφημα την προηγούμενη μέρα. Αλλά μια νίκη είναι πάντα μια νίκη, και είχε μεγάλη σημασία ψυχολογίας. Η Εθνική μας δεν είναι ακόμη έτοιμη και το ότι κάναμε μόνο μία νίκη σε έξι ματς δεν είναι παράξενο».

-Τι πρέπει να βελτιώσουμε;

«Το χειρότερο πράγμα που συνέβη στα φιλικά ήταν μια αστάθεια και ξαφνική πτώση τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Αρκεί να σταθεροποιήσουμε το παιχνίδι μας και τότε θα έρθουν οι επιτυχίες».

-Γιατί η αστάθεια; Η έλλειψη κατανόησης ή σωματικές δυσκολίες;

«Δεν μπορώ να το καθορίσω ακριβώς. Ίσως μια μικρή κόπωση, ίσως η έλλειψη προσοχής, ίσως να είναι κάπως νωρίς. Ωστόσο, η διάρκεια του παιχνιδιού δείχνει ότι είναι στο σωστό δρόμο».

-Ο προπονητής είπε ότι κάνει πολλά πειράματα. Μήπως προβληματίζεστε από αυτό;

«Οι αγώνες είναι τα τεστ και γίνονται για να δοκιμάσει ο προπονητής διάφορα συστήματα τακτικής, διάφορους παράγοντες και ακολουθίες. Ορισμένα συμπεράσματα θα βγάλουμε και εμείς. Νομίζω ότι στο τελευταίο παιχνίδι μας δεν έπαιξε ρόλο η άμυνα. Ήμασταν αρκετά επιθετικές και διεκδικήσαμε όλες τις μάχες. Θα βελτιωθούμε και πρέπει να μειώσουμε τα λάθη μας».

-Οι ήττες επέδρασαν στην αγωνιστικότητα;

«Όχι. Φυσικά, είναι καλό να κερδίζεις σε κάθε παιχνίδι, αλλά οι απώλειες είναι μέσα στο πρόγραμμα και δεν αφήνουν δυσάρεστη γεύση».

-Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα είναι ενωμένη και σίγουρη για τον εαυτό της, καθώς έκανε καλύτερα παιχνίδια;

«Δεν έχουμε αλλαγές στην ψυχολογία. Δεν είναι μυστικό ότι η ομάδα μας κάνει μια αλλαγή γενιάς. Η είσοδος σε μια νέα παίκτρια καθώς υπάρχουν άλλες με εμπειρία, ίσως καθημερινή βάση να μην είναι και τόσο απλή υπόθεση. Αλλά για να παίξει καλά, έχουμε την ομάδα όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό. Αυτός είναι ένας από τους άμεσους στόχους».

-Τι μπορεί να κάνει η αρχηγός της ομάδας για να ενισχύσει το αίσθημα της ενότητας;

«Από μόνη της δεν μπορεί να κάνει πολλά μαζί. Πρώτα από όλα χρειάζεται διάθεση, πρόκληση-κίνητρο και στη συνέχεια πρέπει να εργαστούν από κοινού όλες μαζί».

-H ομάδα μπορεί να επηρεαστεί στη διάθεση αρνητικά από αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο;

«Ο χρόνος μας είναι μικρός και τα κορίτσια δεν προλαβαίνουν να μπαίνουν στο Διαδίκτυο. Έχουμε επικεντρωθεί στην Εθνική και την δουλειά μας εδώ και αλληλοϋποστηριζόμαστε. Από αυτή την άποψη, δεν μπορώ να διακρίνω κανένα πρόβλημα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια