Επιστροφή …Σοκ της Σέριλ Σουπς στο WNBA


Η Σέριλ Σουπς να τα είχε σαρώσει όλα σαν υπεραθλήτρια του WNBA, βοήθησε τις Χιούστον Κόμετς να κατακτήσουν τα πρώτα τους  τέσσερα πρωταθλήματα και τρεις φορές αναδείχθηκε  mvp του πρωταθλήματος (τελευταία το 2005). Αποτελούσε πρόσωπο θρύλο για το WNBA όμως μετά την επέμβαση στην μέση της το 2008 (μετά από μια σεζόν στο Σιάτλ)  και με δεδομένο τότε τα 38 της χρόνια κανένας σύλλογος στο WNBA δεν την εμπιστεύθηκε για το ρόστερ τους. Όπως διαβάζουμε και στο www.grbasket.gr, υπήρξε ένας ευρωπαϊκός σύλλογος που πέρυσι τον Ιανουάριο της έδωσε μια ευκαιρία να επιστρέψει στο μπάσκετ που υπεραγαπούσε.


Ο λόγος για τις Εσπερίδες Καλλιθέας  που τον Γενάρη του 2010 απέδωσαν στην σπουδαία Σουπς ότι εδικαιούτο και αυτή έβγαλε μάτια! Είχε 209π. σε  11 ματς  (34΄ μ. όρο)  με 19π. μ. όρο (η πρώτη μακράν στο ελληνικό πρωτάθλημα),  56% διπ., 28% τριπ., 82% βολ., 66 Α -18 Ε ριμπ., 30 λάθη, 32 ασίστ, 27 κλεψ., 7 μπλοκ και το απίστευτο για φόργουορντ 0.633  tendex. Στις 11 σεζόν που έπαιξε στο WNBA είχε 15.8 π., 5 ριμπ., 3.3 ασίστ , 2.2 κλεψ. 
Η Σουπς ήταν η κορυφαία αθλήτρια των ΗΠΑ που έπαιξε ποτέ στην Ελλάδα από καταβολής του αθλήματος  και  είχε ανακοινώσει την παραμονή της στις Εσπερίδες και φέτος αλλά το καλοκαίρι αντιμετώπισε σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί και φέτος υπερατλαντικά. Μάλιστα πρόσφατα αρραβωνιάστηκε και στις 28 Μαρτίου  τρεις μόλις μέρες μετά τα 40ά της γενέθλια ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στο WNBA με τα χρώματα της Τούλσα Σοκ! Η Σουπς βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και αφού έδειξε στην Ελλάδα ότι  αξίζει και δικαιούται μια ακόμη ευκαιρία την πήρε απλόχερα από τις Τούλσα Σοκ.  Και η Σουπς έδειξε αυτή της την ευγνωμοσύνη και τον ενθουσιασμό: «Ο μόνος λόγος  που το κάνω είναι γιατί ακόμη αγαπώ το άθλημα. Το να μου δοθεί μια ευκαιρία να επιστρέψω  και κατά κάποιο τρόπο να φύγω με τον κατάλληλο τρόπο είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Δεν κρατώ κακία σε κανένα για το γεγονός ότι δεν πήρα την ευκαιρία που νομίζω πως άξιζα. Νομίζω πως είμαι φυσικά έτοιμη να συνεισφέρω στην Τούλσα και να βοηθήσω να πάμε καλύτερα από το 6-28 της περασμένης χρονιάς.  Ακόμη και στην ηλικία μου μπορώ ειλικρινά να πω ότι το κορμί μου είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι τα τελευταία δύο τρία χρόνια που έπαιξα στο WNBA. Αν δεν ένοιωθα τόσο καλά δεν θα έβαζα τον εαυτό μου σε δύσκολη θέση. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι μπορώ να σταθώ καλά σε αυτό το επίπεδο. Για μένα δεν είναι θέμα οι προσωπικές επιτυχίες. Με ενδιαφέρει να προσφέρω και εγώ να βελτιωθούν οι νεότερες κοπέλες και να πάμε καλά».
Ο προπονητής και γενικός διευθυντής της Τούλσα Νόλαν Ρίτσαρντσον  αρνήθηκε να πει πόσα θα κερδίζει η Σουπς. Τόνισε όμως ότι σκόπευε να εμπιστευτεί  από πέρυσι την Σουπς αλλά το ρόστερ είχε ήδη κλείσει.  Συνεργάτιδα του Ρίτσαρντσον είναι η Τερέζα Έντουαρντς η πρώην ολυμπιονίκης και συμπαίκτρια της Σουπς που έχει σίγουρα μερίδιο στην επαναπροσέγγιση της. Η Σουπς πέρασε δοκιμαστικό στην Τούλσα και ο Ρίτσαρντσον εντυπωσιάστηκε. Να τι  είπε: « Όποια μπορεί να με βοηθήσει 20 λεπτά είναι απολύτως απαραίτητη. Με έπεισε ότι θέλει και μπορεί η Σουπς να τα καταφέρει και ότι είναι αφοσιωμένη να επιστρέψει».  Να σημειωθεί ότι  στην Τούλσα υπέγραψε για μία ακόμη χρονιά η σούπερσταρ του στίβου Μάριον Τζόουνς που μετά από τις φοβερές δυσκολίες που πέρασε στη γνωστή υπόθεση ντόπιγκ βρήκε λιμάνι στην Τούλσα. Επίσης το μεγάλο όνομα φέτος στην Τούλσα θα είναι η θηριώδης Αυστραλέζα Ελίζαμπεθ Κάμπατζ νο 2 στα ντραφτ πικ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια