Μία νίκη μακριά από τα πλέι οφ της Α1 Γυναικών βρίσκεται ο Άρης, με τον Κώστα Κωτούλη να δίνει το στίγμα του, μέσω των όσων είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (sepk.gr).
Who is who
Ο Κώστας Κωτούλης είναι σήμερα 35 ετών ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1998 από το γυναικείο τμήμα του ΓΑΣ Βασιλικών, ενώ εργάστηκε στον Ορφέα Σουρωτής (Α' ΕΚΑΣΘ Ανδρών) και Α.Ο. Πολυγύρου (Α' ΕΚΑΣΧ Ανδρών), μέχρι που το 2004 πήγε στο γυναικείο του Άρη, ως βοηθός στην πρώτη ομάδα και ως "head coach" στις νεάνιδες και τις κορασίδες. Μάλιστα, το 2005 κατέκτησε με τις κορασίδες του πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στο Βόλο. Το 2006 συνέχισε την καριέρα του στον Μ. Αλέξανδρο (Α1 Γυναικών), όπου παρέμεινε για 2,5 χρόνια σαν βοηθός προπονητή και στα μέσα της σεζόν 2007-2008 επέστρεψε στον Άρη αυτή τη φορά ως πρώτος προπονητής, παραμένοντας μέχρι σήμερα...
Αναλυτικά:
-Στο ματς με τον Πρωτέα, ο Άρης δεν κατάφερε να φύγει νικητής από τη Βούλα. Που οφείλεται αυτό;
"Ο Πρωτέας είχε μεγαλύτερο κίνητρο. Είναι σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα κι αυτό είναι εμφανές. Εξάλλου, προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας. Εμείς είχαμε κάποια προβλήματα... Πρώτα απ' όλα με τη Χατζάκου που είναι έξω τρεις αγωνιστικές, ενώ μέσα στον αγώνα χτύπησαν η Μούλη και η Ντάμπη. Έτσι, μείναμε πίσω στο σκορ και δίκαια νίκησε ο Πρωτέας, που ήθελε το ματς πολύ περισσότερο από εμάς".
-Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε, η ομάδα σας βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Α1, ενώ και στο Eurocup κατάφερε να κάνει την υπέρβαση. Ποιο είναι το σχόλιό σας γι' αυτή την πορεία;
"Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Α1, στόχος μας όταν ξεκινούσε η σεζόν ήταν η όσο το δυνατόν πιο σύντομη αποφυγή των πλέι άουτ, με βάση μειωμένο μπάτζετ που είχαμε σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Έτσι, από τη στιγμή που το καταφέραμε αυτό τόσο νωρίς και εδώ και καιρό η ομάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε ευχαριστημένοι.
Όσο έχει να κάνει το κομμάτι της Ευρώπης, σκοπός μας ήταν να κερδίσουμε εμπειρίες. Το καταφέραμε, βλέποντας σημαντικά πράγματα τα οποία δεν είχαμε ξαναδεί. Ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί και με την πρόκρισή μας στους "32", κάναμε την υπέρβαση, ενώ αυτό ήταν σημαντικό και για το ελληνικό μπάσκετ, που πέραν από τον Αθηναϊκό συμμετείχαμε κι εμείς. Για εμάς είναι ευχάριστο που βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση, καθώς είναι πολύ πιο πάνω από τους στόχους που είχαμε θέσει στην αρχή. Ελπίζω να αντέξουμε ως το τέλος σε όλους τους τομείς και να παραμείνουμε εδώ γιατί κάναμε μία καλή προσπάθεια και φέτος".
-Ο σύλλογός σας βασίζεται σε αρκετά νεαρά κορίτσια. Πόσο εύκολο είναι να μπουν από μικρές στα... βαθιά, όταν η ομάδα διεκδικεί παράλληλα υψηλούς στόχους:
"Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά πρόκειται για παιδιά που παίζουν από μικρές σε αυτό το επίπεδο. Σκοπός μας είναι να κρατήσουμε τον κορμό μας, βάζοντας παράλληλα και 2-3 ακόμη παίκτριες να παίξουν, όπως τη Μάρω η Τράντα που δείχνει πως θα έχει καλή διαδρομή στην Α1. Εκτός από το γεγονός πως είναι πολύ καλές αθλήτριες, σημαντικός είναι και ο πολύ καλός τους χαρακτήρας. Εξάλλου, αυτό είναι ένα από τα κριτήρια επιλογής μου. Καταφέραμε μέσα από τη διάθεση που έχουν τα κορίτσια και τη δουλειά που γίνεται μέσα σε πολύ καλό κλίμα, να είμαστε και φέτος ανταγωνιστικοί".
-Ποιος είναι ο τρόπος δουλειάς που γίνεται στα τμήματα υποδομής, ώστε να αναδειχτούν οι ταλαντούχες παίκτριες;
"Ο Άρης επειδή τα τελευταία χρόνια είναι από τα καλύτερα σωματεία στη Θεσσαλονίκη όσον αφορά τα τμήματα υποδομής, του δίνεται η δυνατότητα να έρχονται παίκτριες που είναι σε καλό επίπεδο και από άλλες ομάδες. Σκοπός της διοίκησης είναι χρόνο με το χρόνο να έχει ενεργό ρόλο κάποια νεαρότερη και ταλαντούχα παίκτρια, είτε προέρχεται από τις του Άρη, είτε από κάποια άλλη ομάδα. Μία ακόμη παίκτρια που πιστεύουμε αρκετά, είναι η Αναστασία Σλούκα, αλλά φέτος είναι στην τρίτη λυκείου και δεν μπορούσε ακολουθήσει το πρόγραμμα του γυναικείου, παίζοντας στις νεανίδες".
-Πως κρίνετε τις... καινοτομίες που έχουν γίνει φέτος στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών (πλέι οφ, πλέι άουτ);
"Η διαδικασία είναι πολύ καλή, καθώς δίνει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Στα πλέι οφ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο, καθώς υπάρχουν πέντε ομάδες πέραν του Αθηναϊκού που διεκδικούν τρεις θέσεις. Η διεξαγωγή των πλέι οφ θα ήταν πιο ενδιαφέροντα, αν και οι ομάδες έπαιζαν ευρωπαϊκά παιχνίδια, καθώς τελευταία παρατηρούμε το φαινόμενο ομάδες να προκρίνονται στο Eurocup, αλλά να μην δηλώνουν συμμετοχή. Πιστεύω πως τα πλέι άουτ συγκεντρώνουν πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από τα πλέι οφ".
-Με ποιο τρόπο αντιμετωπίζει ο κόσμος το γυναικείο μπάσκετ;
"Ο κόσμος που παρακολουθεί τα παιχνίδια του γυναικείου μπάσκετ είναι πολύ λίγος. Πηγαίνει σε ελάχιστα γήπεδα, όπως σε αυτά του Παναθηναϊκού, της Πτολεμαΐδας και κάποιων άλλων ομάδων. Στον Άρη ο κόσμος δεν έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα που έχουμε κάνει επανειλημμένα στην προσπάθεια διάρκειας τριών χρόνων που γίνεται. Ελπίζω να αλλάξει η εικόνα των γηπέδων και να γεμίσουν κάποια στιγμή οι κερκίδες".
0 Σχόλια