Νανάκος: «Να μην μένουν στα λόγια οι υπεύθυνοι του γυναικείου»

Ο Σταύρος Νανάκος αναλύει τα ζευγάρια των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Α1 Γυναικών, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΣΕΠΚ, ενώ παράλληλα παραθέτει τις απόψεις του για τα δεδομένα που επικρατούν στο γυναικείο μπάσκετ... Αναλυτικά όσα είπε:







Για τα πλέι οφ: «Ο Αθηναϊκός είναι και πάλι το ακλόνητο φαβορί και θεωρώ ότι θα κερδίσει το τρίτο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, αν και είναι ο χειρότερος συνδυασμός που θα μπορούσε να του τύχει. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που μπορεί να τον δυσκολέψει περισσότερο από κάθε άλλον.
Στο άλλο ζευγάρι, παρά το γεγονός πως ο Άρης έχει το πλεονέκτημα έδρας, θεωρώ πως η ΦΕΑ το θέλει περισσότερο και έχει πάρα πολλές πιθανότητες να σπάσει την έδρα και να κάνει μία νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη για να φτάσει στον τελικό».

Για τα πλέι άουτ: «Ο Απόλλων Πτολεμαΐδας θα κάνει εύκολα ή δύσκολα το 3-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου και θα σώσει την κατηγορία. Στο άλλο ζευγάρι, παρότι ο Πρωτέας Βούλας έχει αλλάξει πρόσωπο προς το καλύτερο με την έλευση του κόουτς Αλέκου Δάγλα, θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη, αλλά μάλλον ο ΠΑΟΚ θα βρει τη μία νίκη που χρειάζεται, καθώς έχει και πλεονέκτημα έδρας, αλλά και τρεις ευκαιρίες για να το κάνει μετά το 0-2 της κανονικής περιόδου».

Για το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών: «Ήταν χαμηλότερο το επίπεδο από το περσινό όσον αφορά στις ομάδες, αλλά και στις επιλογές των ξένων παικτριών. Από εκεί και πέρα, ήρθαν φυσιολογικά τα πράγματα με τον Αθηναϊκό να αποτελεί το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πιστεύω πως ήταν πάνω-κάτω αναμενόμενες οι ομάδες που πήγαν στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ».

Για τις Εσπερίδες: «Όσον αφορά τις Εσπερίδες, παρά τα προβλήματα σχετικά με το σχεδιασμό και την ξαφνική αποχώρηση Σουπς, πάνω στην οποία είχαμε στήσει την ομάδα, τον τραυματισμό της Γιολόφσκα που δεν της επέτρεψε να παραμείνει και το μειωμένο μπάτζετ, η ομάδα πέτυχε το στόχο της που ήταν η παραμονή. Δώσαμε ευκαιρίες σε κάποιες παίκτριες που δεν είχαν συμμετοχή στην Α1 να δείξουν κάποια πράγματα και θεωρώ ότι σε αρκετά παιχνίδια παίξαμε αρκετά ελκυστικό μπάσκετ».

Για την πτωτική πορεία που ακολουθεί το γυναικείο μπάσκετ το τελευταίο διάστημα: «Τα πράγματα στο γυναικείο μπάσκετ είναι δυσοίωνα. Πρέπει να βρεθούν άνθρωποι να συζητήσουν και να βρουν λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Να παρθούν αποφάσεις που να έχουν επιχειρήματα και όραμα. Να μην μένουν μόνο στα λόγια. Ειδάλλως τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα.
Η οικονομική κρίση είναι ένα άλλοθι και σίγουρα επηρεάζει, αλλά δεν είναι η μοναδική αιτία της φθίνουσας πορείας. Έχοντας αυτό ως δεδομένο και γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του γυναικείου μπάσκετ, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να βρουν τις απαραίτητες σωστές λύσεις όπως π.χ. να μειωθούν οι ξένες αθλήτριες από τρεις σε δύο. Θα πρέπει τόσο από τους φορείς του μπάσκετ, όσο και από εμάς σαν προπονητές, ό,τι συμφωνείται να τηρείται.
Από εκεί και πέρα, σίγουρα τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ κάνουν πιο ελκυστικό και πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, αλλά επί της ουσίας δεν είναι και τόσο πρακτικά. Με βάση τα σημερινά δεδομένα ομάδες ήθελαν να μείνουν εκτός πλέι οφ, καθώς δεν μπορούσαν να αντέξουν το κόστος για ακόμη 2 ή 3 παιχνίδια».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια