Φινλανδικές ελπίδες από την Τίνα Στεν

Στις 18 Ιουνίου η Φινλανδέζα Τίνα Στεν θα έχει γενέθλια (κλείνει τα 26)  και φυσικά θα ήθελε όσο τίποτε άλλο να τα γιορτάσει με την Εθνική ομάδα της χώρας της στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.  Όπως διαβάζουμε στο www.grbasket.gr κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού η Σκανδιναβή φόργουορντ θα έχει αντιμετωπίσει στο γκρουπ Α΄ Ουκρανία, Ουγγαρία (τα φαβορί) και Βουλγαρία και Ολλανδία. Ακόμη δε και να βγει πρώτη στο γκρουπ θα πρέπει αν νικήσει την πρώτη του άλλου γκρουπ ( φαβορί η Ιταλία) αφού από τις 10 ομάδες μόνο μία πάει Πολωνία!

Και όλα αυτά ενώ πέρυσι η Φινλανδία έχασε και στα οκτώ ματς του προκριματικού γύρου. Ακούγεται λοιπόν μάλλον ουτοπικό να συνδυάσει η Τίνα τα γενέθλιά της με μια πρόκριση στο Κατοβίτσε. Πάντως είναι αλήθεια ότι η Στεν τα πήγε αρκετά καλά φέτος στην χώρα μας με τα χρώματα του Πανιώνιου.
Στατιστικά η κοινοτική των κυανερύθρων ικανοποίησε άπαντες στην «Πλατεία» με  240π. σε 630΄ λεπτά συμμετοχής  89/184 διπ.(48%), 4/25 τριπ. (16%), 50/67(74%), 70 Α -66 Ε ριμπ., 41 λάθη, 34 ασίστ , 20 κλεψ.  (0.42 τέντεξ ). Η οικογένεια της Στεν είναι σίγουρα μπασκετική. Ο πατέρας της Τάπιο εκπροσώπησε την Φινλανδία στο Ευρωμπάσκετ του 1977. Μάλιστα ήταν σπουδαίος σκόρερ σαν παίκτης της Τούρκου. Ακόμη ο αδερφός της είναι ο διεθνής γκαρντ Γιούχα Στεν και η μικρότερη αδερφή της Μίνα είναι συμπαίκτριά της στη Εθνική.
Όμως η αλήθεια είναι ότι η Στεν όταν ήταν μικρή  δεν ήταν και πολύ του μπάσκετ. Είχε άλλα ενδιαφέροντα και μάλλον εκουσίως απέφευγε να ασχοληθεί με την πορτοκαλί μπάλα. Στα 10 της όμως υπέκυψε στο μοιραίο και πήγε σε μια προπόνηση οπότε πήρε τον δρόμο της. Μάλιστα μετά τα 18 της πήγε στις ΗΠΑ και σπούδασε στο κολλέγιο της Ν. Υόρκης Σεντ Τζονς. Γύρισε στην Ευρώπη και έπαιξε δύο χρόνια στην Ισπανία σε ομάδες του Eurocup (Γκραν Κανάρια και Σαραγόσα)  πριν έλθει στην χώρα μας. Σίγουρα η Ιβηρική  εμπειρία ήταν πολύ χρήσιμη για την  Τίνα αφού έπαιξε σε ψηλό επίπεδο. Η μεγάλη της έμπνευση πάντως είναι η οικογένειά της και πρότυπά της είναι ακόμη και σήμερα ο πατέρας και ο αδερφός της στους οποίους θέλει αν μοιάσει. Η οικογένειά της όμως την εμψύχωνε πάντα και την στήριζε ακόμη και σε θέματα εκτός μπάσκετ όπως ηθική, αξίες και τρόπος ζωής. Έχει συνηθισμένα ενδιαφέροντα και στην Αθήνα μάλλον θα την βρεις που αλλού, σε καμία παραλία. Σίγουρα δεν κινδυνεύει να μείνει εκτός φόρμας αυτό το καλοκαίρι αφού έχει τους αγώνες με την Φινλανδία στον προκριματικό όμιλο του Ιουνίου. Το ευχάριστο είναι ότι είναι σε καλή κατάσταση και η επανένωση με τις άλλες κοπέλες της Εθνικής και φυσικά με την αδερφή της,  ενόψει προκριματικών θα της κάνει καλό. 
Η Στεν πιστεύει ειλικρινά ότι η ομάδα της θα έχει καλή παρουσία εκεί. Είναι σίγουρα ένα καλό κορίτσι και καλή αθλήτρια και έδειξε πολλές από τις αρετές της στο φετινό πρωτάθλημα. Έτσι θα ήταν άκομψο να την προσγειώσουμε ανώμαλα και να  την πικράνουμε λέγοντας την άποψή μας . Ότι τα περί πρόκρισης της Φινλανδίας στην Πολωνία,  μοιάζουν με όνειρο θερινής νυκτός. Λέτε να μας εκπλήξει ευχάριστα; Μακάρι…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια