Λιόσης: «Αλλαξε τα πάντα στην Φ.Ε.Α. η Καπογιάννη»

Ο πρόεδρος της Φ.Ε.Α., Γιώργος Λιόσης, μίλησε για τη φετινή πορεία της ομάδας της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Φ.Ε.Α. στο feabc.gr:







 
-Πού οφείλεται η εκπληκτική πορεία της Φ.Ε.Α. στον δεύτερο γύρο;

«Αυτές είναι οι δυνατότητες της ομάδας. Απλά άργησε να βρει το δρόμο της… Έγιναν βέβαια και κάποια λάθη, για τα οποία ίσως, πρώτος απ’ όλους, να φταίω εγώ».

-Πιστεύετε δηλαδή στο ρόστερ σας;

«Απόλυτα! Και θέλω να ευχαριστήσω όλα τα κορίτσια που, παρ’ όλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ξεπερνάνε τον εαυτό τους, αποδεικνύοντας ότι δεν παίζουν για τα χρήματα, αλλά για τη φανέλα. Έχουμε καλά παιδιά στην ομάδα, γι αυτό και είμαστε ''δεμένοι'' σαν οικογένεια. Δε θέλω να κάνω διακρίσεις, πρέπει όμως να αποδώσω τα εύσχημα στην αρχηγό μας, την Κατερίνα Δελή. Τις δυνατότητές της τις ξέραμε, το πάθος της όμως και η ψυχή της, πραγματικά με έχουν εντυπωσιάσει».

-Γιατί μείνατε με μία ξένη;

«Έγιναν λάθος επιλογές αλλά δε θα με απασχολούσε ποσώς και το να παίζαμε χωρίς καμία ξένη. Έχουμε εμπιστοσύνη στις Ελληνίδες, γι αυτό άλλωστε και φροντίσαμε να έχουμε στην ομάδα καλές Ελληνίδες. Αυτό νομίζω ότι θα έπρεπε να κάνουν όλες οι ομάδες. Και αν θέλετε να το πάμε πιο πέρα, πιστεύω ότι η Ομοσπονδία θα πρέπει, από του χρόνου κιόλας, να απαγορεύσει τη συμμετοχή ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες (πλην του Αθηναϊκού) δεν τα βγάζουν πλέον πέρα και είναι κρίμα τα ελάχιστα χρήματα που υπάρχουν να τα παίρνουν οι ξένες και μόνο οι ξένες. Αν συνεχίσουμε έτσι, το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ θα τελειώσει οριστικά».

-Τι άλλαξε στην ομάδα η Ελένη Καπογιάννη;

«Τα πάντα, μα πάνω απ’ όλα έκανε τις παίκτριες να πιστέψουν στον εαυτό τους και να βγάλουν όλες τις δυνατότητές τους. Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή μας, να έρθει στη Φ.Ε.Α. Η Ελένη έχει πραγματικά μεγάλες δυνατότητες και είμαι βέβαιος ότι θα γράψει και σαν προπονήτρια, τη δική της ιστορία στο γυναικείο μπάσκετ.

-Αν μπείτε τελικά στην 4άδα, θα παίξετε του χρόνου στην Ευρώπη;

«Το μόνο που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή, είναι το πώς θα μπορέσουμε να φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει. Όλα τα άλλα θα τα δούμε στην ώρα τους».

-Πώς κρίνετε την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο γυναικείο μπάσκετ;

«Ποιο γυναικείο μπάσκετ; Αν δεν ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς, θα μιλούσε κανείς σήμερα για γυναικείο μπάσκετ; Πρέπει να του κάνουν εικόνισμα, οι μεγαλοσχήμονες που καμαρώνουν για τις επιτυχίες του Αθηναϊκού. Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Η Γ.Γ.Α. εδώ και 3 χρόνια δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. Το γυναικείο μπάσκετ είναι το μόνο άθλημα χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, γιατί κανενός δεν του καίγεται καρφάκι. Χορηγοί, σ’ αυτή την τρισάθλια οικονομική συγκυρία, δεν υπάρχουν. Και μένουν 5-6 τρελοί, όπως ο Χαρδαλιάς και ο Κωνσταντινίδης της Πτολεμαΐδας, να προσπαθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα… Ως πότε θ’ αντέξουν κι αυτοί όμως»;

-Η Ε.Ο.Κ. ενδιαφέρεται όσο θα έπρεπε;

«Άλλη ερώτηση… Γιατί αν απαντήσω σ’ αυτή θα γίνω κακός…».

-Πιστεύετε ότι μπορεί η Εθνική μας να κάνει στο Ευρωμπάσκετ μία πορεία ανάλογη με την προπέρσινη;

«Πολύ δύσκολα, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο Κώστας Μίσσας βέβαια είναι εγγύηση, αλλά δεν ξέρω αν αυτό φτάνει. Εύχομαι πάντως ότι καλύτερο. Και πιστεύω ότι φέτος στην Εθνική μας θα δούμε δυο κορίτσια της Φ.Ε.Α. Την Τάνια Χαλιβέρα και την Εβίνα Σταμάτη, που το δικαιούνται απόλυτα, μετά το εκπληκτικό πρωτάθλημα που κάνουν.

-Σας έγιναν προσωπικές, ανώνυμες επιθέσεις στο διαδίκτυο. Τι έχετε να πείτε;

«Δεν ασχολούμαι με τους ανώνυμους. Μπορούν να βγάζουν εκ του ασφαλούς όσο δηλητήριο έχουν. Αν κάποιος έχει να πει κάτι, ας βγει να το πει επώνυμα, για να πάρει και την απάντηση που του πρέπει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια