Ο Αλέκος Παππάς ανέλαβε πρόσφατα τις τύχες της γυναικείας ομάδας του Πανιωνιου. Όντας πολλά χρόνια στο χώρο του μπάσκετ, εξηγεί στο www.superbasket.gr ποιοι κατά τη γνώμη του είναι οι λόγοι που έχουν φέρει το άθλημα, στη τωρινή δυσοίωνη θέση. Απόψεις σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσες και πέρα ως πέρα ρεαλιστικές.
Ποιες διαφορές εντοπίζεται στο μπάσκετ του τώρα με το μπάσκετ της δεκαετίας του 1990 όταν ήσασταν παίκτης;
«Καταρχήν είναι πιο αθλητικό το κομμάτι, υπάρχει περισσότερη δύναμη, περισσότερη ταχύτητα, σε αντίθεση με τότε που υπερτερούσε το ταλέντο. Τώρα προσπαθούν να συνδυαστούν και το ταλέντο, η δύναμη και η ταχύτητα και όποιος έχει αυτά τα στοιχεία είναι αυτός που κάνει τη διαφορά».
Έχετε υπάρξει προπονητής σε αντρικές ομάδες και τώρα σε γυναικεία. Ποιες ομοιότητες και ποιες διαφορές εντοπίζεται μεταξύ των δύο;
«Είναι λίγο διαφορετικά τα επίπεδα των αντρών και των γυναικών τώρα. Ο άντρας πιο πολύ λειτουργεί με τη σωματική δύναμη, ενώ η γυναίκα πρέπει να βάλει πιο πολύ το μυαλό της. Μια μικρή παρατήρηση που έκανα είναι ότι οι γυναίκες είναι πιο συγκεντρωμένες».
Πιστεύετε ότι το μπάσκετ αντρικό και γυναικείο στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης που διανύουμε μπορεί να έχει μέλλον;
«Και το γυναικείο και το αντρικό μπορούν να έχουν μέλλον, αρκεί να καταλάβουν όλοι που ασχολούνται με το μπάσκετ, που μας έχει χαρίσει τόσες καλές στιγμές, ότι κάποια στιγμή μας κυριάρχησε το στοιχείο του νεοπλουτισμού, που αυτό σε κάνει να σταματάς να δουλεύεις και προσπαθείς να μαζέψεις ότι έτοιμο υπάρχει».
Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι αιτίες της απαξίωσης του μπάσκετ, του αθλήματος που μας έχει χαρίσει τόσες επιτυχίες σε εθνικό αλλά και συλλογικό επίπεδο;
«Η εύκολη λύση. Δεν δουλεύει κανείς στη παραγωγική διαδικασία και προσπαθούν όλοι να φάνε από τα έτοιμα, είτε προπονητές είναι αυτοί, είτε παίκτες, είτε παράγοντες».
Οι φιλοδοξίες σας τόσο ως προπονητής της γυναικείας ομάδας του Πανιωνίου όσο και γενικότερα ποιες είναι;
«Να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα, να προσπαθώ να μεταφέρω αυτά που πιστεύω εγώ όσον αναφορά τη καθημερινότητα, τη βελτίωση και την αγάπη προς το αντικείμενο στα άτομα που συνεργάζομαι, είτε αυτά είναι άντρες είτε γυναίκες».
0 Σχόλια