Σπουδαία νίκη-πρόκριση της Νorth Star για το Rising stars U18-Το τελευταίο δευτερόλεπτο και τα πανηγύρια των νικητών σε βίντεο-Στην τελική ευθεία οι προκριματικοί αγώνες σε όλη την Ελλάδα

 

Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα η Νorth Star πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Rising stars U18 όπου θα αντιμετωπίσει  την τέταρτη ομάδα του 4ου προκριματικού γύρου του Νότου, με τον νικητή να εξασφαλίζει την πρόκριση στη Regular Season.Εκτός από τις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας  Αρη, ΠΑΟΚ και Πανσεραϊκό η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου με προπονητή τον  Δημήτρη Καλαϊτζίδη διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή της στον καταξιωμένο θεσμό στις ηλικίες U18.

 

Στον αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο Νεάπολης Λαρίσης η ομάδα του Σχηματαρίου έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο διατηρώντας συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ με κορυφαίο παίκτη τον Χουλιάρα ο οποίος σημείωσε στο διάστημα αυτό 25 πόντους (συνολικά 38 με 4 τρίποντα). Οι παίκτες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη μπήκαν δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο και με ξέσπασμα των Δεμερτζή, Λιώτη και Παναγιώτου έφτασαν στο 57-57, με έξυπνη άμυνα πάνω στον Χουλιάρα από Βενιέρη, Στολτίδη και Σιδηρά. Το παιχνίδι πήρε γρήγορο ρυθμό με διαρκείς εναλλαγές στο σκορ και στα 14 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ήταν 75-75. Σε μια δύσκολη επίθεση και με απόλυτη ψυχραιμία ο Παναγιώτου έκανε από μικρή απόσταση το 77-75.

 

Φινάλε - θρίλερ

 

Στην επίθεση και έχοντας 14 δευτερόλεπτα στη διάθεσή τους οι παίκτες του Σχηματαρίου προσπάθησαν να πετύχουν τρίποντο στα 3.8’ πριν από τη λήξη με τον Χατζή. Οι παίκτες της Νorth Star αξιοποίησαν το φάουλ που δεν έδινε βολές και έτσι η μπάλα παίχτηκε από τα πλάγια με δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια για σουτ από τους παίκτες του Σχηματαρίου στο 0.8΄ πριν το τέλος. Στο time out για την τελευταία ευκαιρία  ο προπονητής του Σχηματαρίου ζήτησε η μπάλα να πάει στον κορυφαίο παίκτη του αγώνα, τον Χουλιάρα, ωστόσο τα πλάνα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη ήταν προσαρμοσμένα σε αυτό το σενάριο.  Έτσι παρόλο που η μπάλα έφτασε στα χέρια του παίκτη, ο Βενιέρης τον ακολούθησε και άλλαξε τη πορεία της μπάλας, με αποτέλεσμα την πρόκριση της ομάδας του Βορρά. Και οι δυο ομάδες έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία με αθλητές που προσπάθησαν δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.                                  

 

Δεκάλεπτα: 21-26, 36-44, 63-58, 77-75

Νorth Star (Καλαϊτζίδης-Τσουχλή): Σκαρλής, Δεμερτζής 11 (1), Λιώτης 17 (3), Νιγριντινός 7, Βενιέρης 9 (1), Σιδηράς 7 (1), Στολτίδης 3 (1), Στάνιτς 4, Δεληγεωργόπουλος 2, Παναγιώτου 17 (2), Μιχαηλίδης, Χριστάκος 1.

Πρωτέας Σχηματαρίου (Χαντζής): Μούτσος Ι.Δ. 1, Σολομωνίδης 10 (1), Ντανάσης, Χαντζής Γ. 18 (1), Κονοσπύρης 2, Λαζάρου, Χουλιαράς 38 (4), Θάνος, Μούτσος Π. 4,  Μπαλάφας, Συνοδινός 2.

 

Βίντεο με το τελευταίο δραματικό δευτερόλεπτο του αγώνα και τα πανηγύρια των νικητών:

 


 

Στην τελική ευθεία οι αγώνες

 

Η προκριματική φάση του Rising Stars U18 μπαίνει στην τελική της ευθεία και σταδιακά το παζλ της κανονικής περιόδου συμπληρώνεται σε Βορρά και Νότο.

 

Προκριματικά Βορρά

 

Ο Πανσερραϊκός έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην κανονική περίοδο, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στον 3ο προκριματικό γύρο του Βορρά. Το δικό του εισιτήριο για τον 4ο προκριματικό γύρο εξασφάλισε ο Βόρειος Αστέρας, ο οποίος στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας νίκησε 77-75 τον Πρωτέα Σχηματαρίου.

 

10/10

 

Βόρειος Αστέρας – Πρωτέας Σχηματαρίου: 77–75

 

Ο Βόρειος Αστέρας αναδείχθηκε εκπρόσωπος του Βορρά και θα αντιμετωπίσει την τέταρτη ομάδα του 4ου προκριματικού γύρου του Νότου, με τον νικητή να εξασφαλίζει την πρόκριση στη Regular Season.

 

Προκριματικά Νότου

 

Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου νίκησε 66-54 τον ΑΓΟΡ στο κλειστό γυμναστήριο Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, σε εξ αναβολής αγώνα και εξασφάλισε την πρόκρισή του στον 4ο προκριματικό γύρο του Νότου.

 

07/10

 

ΑΓΟΡ – Κρόνος Αγίου Δημητρίου: 54–66

 

4ος προκριματικός γύρος Νότου

 

Στον όμιλο συμμετέχουν η ΑΕΚ, ο Πρωτέας Βούλας, τα Εκπαιδευτήρια Πλάτων και ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου και έχουν διεξαχθεί οι δύο από τις τρεις αγωνιστικές.

 

Αποτελέσματα

 

10/10

 

ΑΕΚ – Κρόνος Αγίου Δημητρίου: 71–66

Πρωτέας Βούλας – Εκπαιδευτήρια Πλάτων: 71–68

 

11/10

 

ΑΕΚ – Πρωτέας Βούλας: 80–75

Κρόνος Αγίου Δημητρίου – Εκπαιδευτήρια Πλάτων: 89–68

 

Η κατάταξη

 

1.ΑΕΚ 2-0

2.Πρωτέας Β. 1-1

3.Κρόνος Αγ. Δημητρίου 1-1

4.Εκπαιδευτήρια Πλάτων 0-2

 

Η τρίτη και τελευταία αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

 

Οι τρεις πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης θα προκριθούν απευθείας στην κανονική περίοδο, ενώ η τέταρτη θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσω αγώνα μπαράζ με τον εκπρόσωπο του Βορρά (Βόρειος Αστέρας).

 

Υπενθυμίζουμε πως οι ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στην κανονική περίοδο είναι οι εξής:

 

Απευθείας βάσει ranking πενταετίας

 

Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός

Περιστέρι

Προμηθέας Πάτρας

 

Μέσω προκριματικών

 

5. Άρης – Θεσσαλονίκη

6. ΠΑΟΚ – Θεσσαλονίκη

7. Πανσερραϊκός – 3ος προκριματικός γύρος Βορρά

 

Οι υπόλοιπες πέντε θέσεις θα συμπληρωθούν από:

 

-Τις τρεις πρώτες ομάδες του 4ου προκριματικού γύρου του Νότου.

-Τον νικητή του τελικού μπαράζ Βόρειος Αστέρας – 4η ομάδα Νότου.

-Τη Μικτή Rising Stars U18, η οποία θα συμπληρώσει τη δωδεκάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια