Final 8 Rising Stars: Περιστέρι-Παναθηναϊκός 84-67-Το στατιστικό του αγώνα και φωτορεπορτάζ-Οι δηλώσεις

  

Το Περιστέρι επικράτησε 84-67 του Παναθηναϊκού και αύριο θα κοντραριστεί με τον ΚΑΟΧ Eυρώπη 87 για την 5η θέση του Final 8 Rising Stars.

 

Σε μια αναμέτρηση που ξεκίνησε με ισορροπία και συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε σταδιακά να επιβάλει τον ρυθμό του στο πρώτο δεκάλεπτο, αξιοποιώντας καλύτερες επιθετικές επιλογές μετά το 7ο λεπτό. Οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις στην περιφέρεια και με σωστές αποφάσεις στο ανοιχτό γήπεδο έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 24-16, χτίζοντας το πρώτο ουσιαστικό προβάδισμα της βραδιάς.

 

Η αντίδραση του Περιστερίου ήταν άμεση και ουσιαστική. Ο Θωμάκος με καλάθι και φάουλ, μαζί με δύο τρίποντα του Λαζαρίδη, έφεραν τη διαφορά στους τρεις πόντους (25-28, 13’), όμως ο Παπανικολάου απάντησε από τη γωνία για το 31-25. Οι «κυανοκίτρινοι» δεν πτοήθηκαν και με σερί 6-0 ισοφάρισαν σε 31-31 (15’), έπειτα από όμορφη ενέργεια του Ασωνίτη. Ο Ασημένιος με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στο Περιστέρι, ενώ ο Ασωνίτης με καλάθι και φάουλ ανέβασε τη διαφορά στους τέσσερις (39-35, 18’). Με σωστές επιλογές στην επίθεση και μεγαλύτερη ένταση στην άμυνα, το Περιστέρι πήγε στα αποδυτήρια μπροστά με 43-39.

 

Με την αυτοπεποίθηση που έχτισε στο φινάλε του πρώτου μέρους, το Περιστέρι μπήκε δυναμικά στην τρίτη περίοδο και με γρήγορο 6-0 δημιούργησε την πρώτη διψήφια διαφορά (49-39, 22’). Ο Τρίκκας προσπάθησε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ, μειώνοντας με πέντε προσωπικούς πόντους σε 49-44 (23’), όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν πλέον τον απόλυτο έλεγχο. Η διαφορά ξέφυγε ξανά πάνω από τους δέκα μετά από καλάθι του Καριμάλη στο ανοιχτό γήπεδο (59-48, 29’), ενώ η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο +15 (63-48), τη μεγαλύτερη έως τότε απόσταση στο παιχνίδι για την ομάδα του coach Πολίτη.

 

Στην τελευταία περίοδο το Περιστέρι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τον Ασωνίτη να σκοράρει με καλάθι και φάουλ για το 73-51 (34’), στέλνοντας τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους και ουσιαστικά «κλειδώνοντας» τη νίκη. Με σωστή διαχείριση του ρυθμού και έλεγχο των ριμπάουντ μέχρι το φινάλε, οι «κυανοκίτρινοι» διατήρησαν το προβάδισμα και έφτασαν δίκαια στην επικράτηση με 84-67.

 

Διαιτητές: Κονταξάκης-Κουτίβης-Σαμαράς

Δεκάλεπτα: 16-24, 43-39, 63-48, 84-67

Περιστέρι (Πολίτης): Λαζαρίδης 8 (2), Κρασάκης, Ντεντόπουλος, Ασωνίτης 12, Βούκτσεβιτς 4, Θωμάκος 16, Καριμάλης 4, Κωλέτσας, Χριστοδουλάτος, Ασημένιος 16 (2), Κωτσόπουλος 4, Καπιρέλης 20 (1)

Παναθηναϊκός (Ρήγγας): Καρράς 5, Βασιλειάδης 9 (1), Παπανικολάου 7 (1), Χατζής 3, Τρίκκας 13 (1), Βετούλας 3, Κοντογιάννης, Πανουσόπουλος, Βάλκοβ 11, Κιζίλ 10 (2), Παγουλάτος 4, Τζιάνο 2

 

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης: https://stats.basket.gr/2025-2026/risingstars-u18/gamedetails/id/FFE14BA3-7FBA-4823-96C0-624AC2B5DADE


Οι δηλώσεις

 

Περιστέρι και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν με φόντο την πέμπτη θέση της διοργάνωσης με την ομάδα των δυτικών προαστίων να βγαίνει νικήτρια. Μετά το τέλος του αγώνα, πρωταγωνιστές και από τις δύο ομάδες έδωσαν το δικό τους σχόλιο τόσο για την αναμέτρηση όσο και για την συνέχεια. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

 

Βαγγέλης Ασωνίτης (Αθλητής Περιστερίου): «Η νίκη ήρθε πιο εύκολα στο τέλος, γιατί δείξαμε χαρακτήρα, σε αντίθεση με το χθεσινό ματς. Μιλήσαμε όλοι μεταξύ μας και είπαμε ότι πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Το αυριανό ματς είναι σημαντικό για να χτίσουμε την αυτοπεποίθησή μας για τα υπόλοιπα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ, τα οποία θέλουμε να κερδίσουμε για να περάσουμε στο Πανελλήνιο. Είναι μια πολύ καλή διοργάνωση και μας δίνει σημαντικές εμπειρίες.»

 

Θεόδωρος Παπανικολάου (Αθλητής Παναθηναϊκού): «Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του ματς, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν είμαστε αυτή η ομάδα, δεν είμαστε αυτό που δείξαμε σήμερα και πρέπει να επιστρέψουμε στο μπάσκετ που παίζαμε. Αύριο πρέπει να κερδίσουμε· είναι ντροπή για εμάς να βγούμε τελευταίοι στο τουρνουά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε.»

 

Γιώργος Πολίτης (Προπονητής Περιστερίου): «Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες. Δεν θα χαρακτήριζα εύκολη τη νίκη μας· θα έλεγα ότι προσπαθήσαμε πολύ. Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι, ουσιαστικά μπήκαμε στο παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν και έβγαλαν την ενέργεια που πρέπει να βγάζουν σε κάθε παιχνίδι. Αύριο έχουμε ένα ακόμη δυνατό ματς με μια ομάδα που δεν έχει πολλές παραστάσεις από το συγκεκριμένο τουρνουά, αλλά παραμένει επικίνδυνη και θα είναι ένα ιδιαίτερο τεστ για τα παιδιά.»

 

Βασίλης Μπούντας (Βοηθός Προπονητή Παναθηναϊκού): «Δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε το παιχνίδι ούτε να βάλουμε τα σώματά μας στη μάχη και αυτό μας στοίχισε πάρα πολύ. Χάσαμε πολλές προσωπικές μονομαχίες και δεν είχαμε καθόλου καλή κυκλοφορία. Αύριο θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Πρέπει να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με στόχο τη νίκη. Ανασύνταξη, να δούμε τα λάθη μας και να προχωρήσουμε.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια