Στο διαδίκτυο το 48ο τεύχος του e-magazine της ΕΟΚ

 

Ποικιλία δέκα θεμάτων έχει για ανάγνωση, προβολή ομάδων και προσώπων του ελληνικού μπάσκετ σε ολόκληρη την περιφέρεια, το 48ο τεύχος του e-magazine της ΕΟΚ που έχει δημοσιευτεί σε μορφή pdf στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Στην διάθεση των αναγνωστών και στις σελίδες της διαδικτυακής έκδοσης, είναι τα θέματα:

 

Η αρχή του νέου «ταξιδιού» της  χάλκινης από το πρόσφατο Eurobasket, Εθνικής Ανδρών, με στόχο την πρόκριση της στο Παγκόσμιο κύπελλο 2027, έχοντας πετύχει το 2/2 στα πρώτα προκριματικά παιχνίδια με τη Ρουμανία και την Πορτογαλία.

 

Η αρχή της νέας προσπάθειας πρόκρισης της Εθνικής Γυναικών στην τελική φάση του Eurobasket 2027, με απολογισμό δυο νίκες και μια ήττα στους τρεις πρώτους αγώνες. Η «αγκαλιά» των φιλάθλων στην Κοζάνη.

 

Ο σύλλογος της ΜΕΝΤ γιορτάζει τον πρώτο αιώνα της ίδρυσης του και η ομάδα μπάσκετ παραμένει διαχρονικά στις επάλξεις της ανάπτυξης του μπάσκετ, «ταξιδεύοντας» στον χρόνο.

 

Συγγένεια αίματος για τις αδελφές Τιάνα και Ιβάνα Ράτζα και τις Αγγελικής και Σταυριανής Βιντσιλαίου, αλλά αντίπαλες μόνο για 40 λεπτά των αγώνων στο παρκέ.

 

Το μπάσκετ στους πρόποδες του Παρνασσού, έχει το όνομα του Άρη Αμφίκλειας που έχει δέκα χρόνια λειτουργίας από φίλους του μπάσκετ και θαυμαστές του Άρη Θεσσαλονίκης που παραχώρησε το ίδιο σήμα του συλλόγου.

 

Πιο βόρεια, στη Θεσσαλία, ο Αμπελώνας 1986 αποτελεί το «γαλατικό χωριό» του ελληνικού μπάσκετ και η ομάδα είναι η μοναδική εκπρόσωπος στις εθνικές κατηγορίες. «Δίψα» για μπάσκετ στον νομό που έχει μακρά παράδοση με άλλες ομάδες στο μπάσκετ.

 

Από την κεντρική Ελλάδα, στο πανέμορφο μπλε του Αιγαίου. Η φοιτητική ζωή είναι ωραία, αλλά εκτός από το διάβασμα σε κάθε εξάμηνο, υπάρχει και το μπάσκετ. Στη Χίο, η πανεπιστημιακή ομάδα, δημιουργήθηκε πριν από 25 χρόνια από πέντε συμφοιτητές και συμμετείχε στο τοπικό πρωτάθλημα του νησιού. Είναι η μοναδική, αναγνωρισμένη από την Ε.Ο.Κ., ομάδα Πανεπιστημίου. Γνωρίστε τους!

 

Το μπάσκετ στα Γιάννινα αδημονεί για νέο κλειστό γήπεδο που θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για να φιλοξενήσει σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια Εθνικών ομάδων, καθώς και σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις, εγχώριες ή διεθνείς. Όλες οι εξελίξεις για τη χωροθέτηση του νέου γηπέδου που θα γίνει από την επανασυναρμολόγηση του πρώην προκάτ γηπέδου ξιφασκίας στην περιοχή του Ελληνικού.

 

Στην ιδιαίτερη διάλεκτο του ηλεκτρονικού μπάσκετ, η φράση «πάμε να παίξουμε ένα 2Κ», φέρνει τους παίκτες με το χειριστήριο στα χέρια και τα δάχτυλα πάνω στα κουμπάκια. Η μπάλα του μπάσκετ στην οθόνη του υπολογιστή. Διαβάστε την εμπειρία των Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Δημήτρη Μωραΐτη, Ιωάννας Κριμίλη, Έλενας Μποσγανά, Λιλιάνας Καρακασίδου και Αντιγόνης Χαιριστανίδου στην ενότητα των E-sports.

 

Στη στήλη «Ρετρό», η νοητική αναδρομή γίνεται στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας που διεξαγόταν σε δυο ομίλους και όχι πανελλαδικά. Όμιλοι Νότου και Βορρά, με την ανάδειξη του πρωταθλητή από τους δυο πρώτους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια