er

Μαστορής: «Μοναδική εμπειρία το τουρνουά Rising Stars»

 

Ο προπονητής του Άτλαντα Πάφου, Θανάσης Μαστορής, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη και τον Δημήτρη Μελίσση. Αναλυτικά είπε:

 

Για τη συμμετοχή της ομάδας του στο τουρνουά Rising Stars:

 

«Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ΕΟΚ, γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ καλή πρωτοβουλία όσον αφορά τις σχέσεις του μπάσκετ Ελλάδας-Κύπρου, όπως και για τον τρόπο που θέλει να δομήσει την ανάπτυξη των νέων και γενικότερα των εφήβων. Σίγουρα και εμείς οφείλαμε να ανταποκριθούμε, γιατί ζητήσαμε και πήραμε την wildcard και την έγκριση, οπότε δεν μπορούσαμε παρά να έχουμε μια εικόνα που τουλάχιστον να είναι ανταγωνιστική. Όχι να κερδίζουμε ή να φέρουμε αποτελέσματα, αυτό είναι δευτερεύον».

 

Για τα τρία παιχνίδια που έδωσε η ομάδα με ΠΑΟΚ, ΔΕΚΑ και ΧΑΝΘ:

 

«Είναι μια διαδικασία όπου τα παιδιά είχαν να παίξουν τρεις αγώνες με βαθμό δυσκολίας που δεν βρίσκουν στην Κύπρο. Είναι μοναδική εμπειρία όλο το set-up. Επειδή είμαι και Ομοσπονδιακός προπονητής, βλέποντας τα τουρνουά που γίνονται, δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τα στατιστικά, από την παρουσίαση των παικτών, τα βίντεο, τα live. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά με τη σωστή διαχείριση. Από τα βίντεο που καλύφθηκαν οι αγώνες μου, έχω να δείξω πολλά πράγματα και στα δικά μου παιδιά, αλλά και να δω πώς παίζουν οι ομάδες. Θεωρώ ότι παίζουν καλύτερα, γιατί αυτές οι ομάδες έχουν χρόνια στον χώρο, έχουν μεταγραφές, έχουν αθλητές δομημένους από μικρή ηλικία, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά είναι πάρα πολύ χρήσιμα. Έχω μιλήσει με πολλούς φίλους προπονητές που είδαν τους αγώνες. Το να παίξουν τα παιδιά μας με αθλητές από τον ΠΑΟΚ, τη ΔΕΚΑ και τη ΧΑΝΘ ήταν πολύ σημαντική εμπειρία, γιατί σε κάποιες στιγμές που έπρεπε να τα δώσουν όλα ήταν πολύ πιο εύκολο για ‘μένα να τους μεταδώσω κάποια μηνύματα. Επειδή, απ’ ό,τι μας έχουν ενημερώσει, θα μας καλέσουν και δεύτερη φορά, μάλλον προς τον Φεβρουάριο, θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι και πολύ καλύτεροι πιστεύω όσον αφορά την παρουσία μας».

 

Για την ομάδα:

 

«Εμείς έχουμε ιδρυθεί το 2013 σε μια μικρή κοινωνία. Η πόλη της Πάφου δεν είχε κάποια παράδοση στο άθλημα. Η εξέλιξή μας είναι ραγδαία, γιατί έχουμε πάνω από 400 παιδιά ενεργά στην ακαδημία. Έχουμε 18 αγωνιστικά σωματεία, με το ανδρικό. Έχουμε μια πλήρη δραστηριότητα με συμμετοχές στις Εθνικές ομάδες, με μεταγραφές στην πρώτη κατηγορία, με κάποιες διακρίσεις σε επίπεδο αναπτυξιακό. Τώρα έχουν πάει 2 παιδιά στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Είναι η πρώτη φορά που φεύγουν παιδιά στο εξωτερικό με υποτροφία για να συνεχίσουν να διεκδικούν το όνειρό τους και ταυτόχρονα την ακαδημαϊκή τους πορεία. Όλα αυτά προέκυψαν από το ότι είχαμε αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση με τη GBA».

 

Για την εξέλιξη του μπάσκετ στην Πάφο:

 

«Είναι μια “αλυσίδα”, έγιναν πολλά πράγματα. Όταν εμφανίστηκε ο Άτλαντας στην Πάφο δεν υπήρχε ούτε ένα γήπεδο με παρκέ. Τώρα υπάρχουν 3 γήπεδα, γιατί δημιουργήθηκε και εσωτερικός ανταγωνισμός και οι άλλες ομάδες “ξύπνησαν”. Φιλοξενήσαμε και το Πανελλήνιο στην Πάφο πριν 2 χρόνια επειδή υπήρχαν τα γήπεδα με παρκέ. Αν δεν υπήρχαν τα γήπεδα που έγιναν λόγω της ραγδαίας εξέλιξης του μπάσκετ, πιθανώς να μη μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε ένα γεγονός μεγάλο για τα δικά μας δεδομένα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια