Βεργίνης: «Ο Εθνικός Λιβαδειάς αποπνέει υγεία, επιπέδου Elite League το ρόστερ μας»

 

Ο γκαρντ του Εθνικού Λιβαδειάς (National League 1, 2ος όμιλος), Δημήτρης Βεργίνης, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και τον Γιώργο Βαλαβάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τη καλοκαιρινή μεταγραφή του στον Εθνικό Λιβαδειάς:

 

«Είναι η δέκατη ομάδα στην καριέρα μου, άλλη μια μπασκετική χρονιά μπροστά μου. Ο Εθνικός είναι μια ομάδα στην οποία δε δυσκολεύτηκα να πω το “ναι”. Είναι ένας σύλλογος που “αποπνέει” υγεία. Είναι πρόεδρος ο κύριος Καφρίτσας, ο οποίος είναι χρόνια στην ομάδα, αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και δίνει τα πάντα για τον Εθνικό, είναι και ο κόουτς Λιόγας με τον οποίον έχω συνεργαστεί στην Καρδίτσα, με πολύ μεγάλη επιτυχία όταν και ανεβήκαμε στην Α1. Είναι μια πολύ ωραία κατάσταση, πάνω απ’ όλα με στόχους, οι οποίοι είναι φέτος η άνοδος και τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει πιο πάνω. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

 

Για το φετινό ρόστερ:

 

«Έχουμε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα. Έχουμε έναν συνδυασμό έμπειρων παικτών, όπως εγώ, ο Κυρίτσης, ο Αθανασούλας, και νέων παιδιών, τα οποία που αγωνίζονται χρόνια στις κατηγορίες. Έχουμε φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο και όσο περνάει ο καιρός θα βελτιωνόμαστε και θα αποκτήσουμε τη χημεία που πρέπει. Πιστεύω θα είμαστε μια πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα».

 

Για το αν φέτος δημιουργήθηκε και ένας «κορμός» για του χρόνου:

 

«Εγώ νομίζω ότι με τον προγραμματισμό που έχουν ο πρόεδρος και ο κόουτς Λιόγας, αυτό έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Το ρόστερ είναι πολύ ποιοτικό για τη National League 1, με παίκτες που άνετα στέκονται στην Elite League. Θεωρώ ότι, αν με το καλό η ομάδα ανέβει στην Elite League, ο “κορμός” θα μπορεί να συνεχιστεί και να είναι πολύ ανταγωνιστικός κι εκεί».

 

Για την έδρα τους στο Δίστομο:

 

«Γενικά όταν έχεις τέτοιες αλλαγές δε είναι ό,τι καλύτερο. Και στον Πανιώνιο πέρυσι μοιραζόμασταν το δικό μας γήπεδο με του Μίλωνα. Αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο. Οι συνθήκες που υπάρχουν στη ομάδα μάς ευνοούν, έχουμε ό,τι θέλουμε, δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Οι συνθήκες στο Δίστομο είναι εξαιρετικές, οπότε αυτό θα μας καλύπτει και θα είναι όλα καλά, σαν να είναι δικό μας γήπεδο. Ο κόσμος εκεί έχει “αγκαλιάσει” την προσπάθεια που γίνεται, το καταλαβαίνει αυτό κι εμείς έχουμε προσαρμοστεί. Θα είναι όλα πολύ εύκολα για εμάς».

 

Για τον όμιλό τους:

 

«Δεν είναι εύκολος όμιλος. Σίγουρα θεωρώ ότι ο όμιλος των Αθηνών έχει περισσότερες ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, αλλά και ο δικός μας έχει αρκετά καλές ομάδες, αρκετά ιστορικές ομάδες, όπως ο Πανελλήνιος, ο Ηλυσιακός, ο Απόλλων Πατρών. Το έργο μας δε θα είναι εύκολο. Θέλει πολλή δουλειά, υπομονή και να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, γιατί δε γίνεται διαφορετικά. Θα πρέπει να σκεφτούμε βήμα-βήμα, να προχωράμε, να βελτιωνόμαστε καθημερινά και να γινόμαστε καλύτεροι».

 

Για τη διαφορά της National League 1 και των εθνικών κατηγοριών με την Α1:

 

«Και στην Elite League και στη National League 1 δεν υπάρχει όλη αυτή η προβολή που υπάρχει στην Α1. Είναι διαφορετικός ο τρόπος παιχνιδιού και όλη η προβολή, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει βήματα μπροστά και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Νομίζω ότι το ευχαριστιέσαι ακόμη περισσότερο σε αυτές τις κατηγορίες, γιατί έχεις να κάνεις περισσότερο με Έλληνες παίκτες. “Δένεσαι” πολύ με την ομάδα και τους παίκτες, γίνεστε μια παρέα, το ευχαριστιέσαι πιο πολύ. Αυτό σού δίνει και το κίνητρο να πετύχεις τους στόχους που έχει θέσει η εκάστοτε ομάδα. Γίνεσαι πιο παρέα όταν βρίσκεσαι σε τέτοιες κατηγορίες».

 

Για τον λόγο που συνεχίζει να παίζει ακόμη και το με ποια ομάδα «δέθηκε» περισσότερο:

 

«Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να το αγαπάς. Το κάνω απ’ τα 6 μου, είναι ένας τρόπος ζωής για εμένα, αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, δε θα το κάνεις και καλά. Σιγά-σιγά πρέπει να κάνω κι έναν απολογισμό, γιατί είμαι 37. Η αλήθεια είναι πώς αγαπάω πολύ αυτό που κάνω. Απ’ όλες τις ομάδες που έχω περάσει, πραγματικά έχω κερδίσει πολλά. Είναι μια γεμάτη πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες με τις οποίες έχω “δεθεί” περισσότερο και λιγότερο. Με τον Πανιώνιο και με τον κόσμο της ομάδας έχω “δεθεί” περισσότερο απ’ όλες κι αυτό είναι κάτι που με ικανοποιεί».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια