Ντάνου: «Βγάλαμε προσωπικότητα και χαρακτήρα από πολύ νωρίς»

 

Ο Αμύντας επικράτησε του ΠΑΟΚ με 83-69 και πήρε την πρόκριση για τη 2η αγωνιστική της Β’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών. Η γκαρντ της ομάδας του Υμηττού, Λία Ντάνου, μίλησε στην εκπομπή «Woman to woman» του EOK WebRadio με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και την Εβίνα Μάλτση. Αναλυτικά είπε:

 

Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ:

 

«Η αλήθεια είναι ότι το πιο σημαντικό είναι να το απολαμβάνουμε και όταν τελείωσε το παιχνίδι αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη, ότι το απολαύσαμε. Και εγώ ατομικά, αλλά και η ομάδα νομίζω».

 

Για το πώς βίωσαν αυτόν τον αγώνα:

 

«Δεν το περίμενα εγώ όλο αυτό, γιατί ήταν το πρώτο επίσημο στην Α1, για το Κύπελλο. Δεν περίμενα, έτσι, η ομάδα να έχει προσωπικότητα και χαρακτήρα από τόσο νωρίς. Βγάλαμε κάποια στοιχεία που ήταν πολύ θετικά και νομίζω ότι όλοι το είδαμε αυτό και το αισθανθήκαμε, οπότε κρατάμε αυτό. Χαρήκαμε πολύ, γιατί ιστορικά είναι η πρώτη νίκη του συλλόγου στην Α1. Το χαρήκαμε πολύ εννοείται, απλά τώρα ξεκινάει η άλλη εβδομάδα και έχουμε το μυαλό μας στο πρωτάθλημα».

 

Για το ότι ήταν ένα παιχνίδι πολύ νωρίς στη σεζόν:

 

«Σίγουρα παίζει ρόλο ότι είναι πολύ νωρίς. Και εμείς δεν είχαμε πλήρη εικόνα της ομάδας του ΠΑΟΚ, κυρίως είχαμε σε ατομικά χαρακτηριστικά, δεν είχαμε σε ομαδικό επίπεδο. Από ‘κει και πέρα, η διάθεση και η ενέργεια ήταν τα δύο πράγματα που ξεχώρισαν για εμάς. Κάποια στιγμή πέρασε μπροστά ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν χάσαμε ούτε την υπομονή μας, ούτε το μυαλό μας και το γυρίσαμε. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε τον έλεγχο. Έχουμε προφανώς πολλή δουλειά ακόμα, αλλά κρατάμε τη διάθεση και την ενέργεια».

 

Για τα στοιχεία της ομάδας:

 

«Ο σκοπός της ομάδας εξ’ αρχής ήταν να μείνει ο βασικός ελληνικός “κορμός” με σκοπό να κρατήσουμε αυτά τα στοιχεία, της οικογένειας, του “δεσίματος”, ότι δε χάνουμε εύκολα ακόμα και αν δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με κάποια άλλη ομάδα που είναι πιο έμπειρη, πιο καλή. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα στοιχείο που θα προσπαθήσουμε να έχουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ακόμα και στις προπονήσεις προσπαθούμε να το κρατάμε και να το “χτίζουμε”, γιατί είμαστε νέα ομάδα. Έχουν έρθει οι τρεις ξένες που ακόμα και αυτό είναι τελείως πρωτόγνωρο σαν εμπειρία για εμάς».

 

Για τις φιλοδοξίες της:

 

«Πολύ ειλικρινά, δεν σκέφτομαι τίποτα παραπάνω από το να μπαίνω στο γήπεδο και να κάνω τη δουλειά μου. Είτε αυτό είναι να μπορώ να συνεισφέρω αμυντικά, είτε είναι επιθετικά, είτε είναι η ψυχολογία, είτε στον πάγκο. Προσπαθώ με το πρόγραμμα που έχω να είμαι εντελώς συγκεντρωμένη σε αυτό που κάνω και να το πηγαίνω μέρα με τη μέρα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια