er

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία»

 

Το πρόγραμμα Τρίποντα στα Σχολεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ξεκινά δυναμικά την 4η χρονιά του, με πάνω από 280 αιτήσεις συμμετοχής από Δημοτικά Σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

 

Το σχολικό πρόγραμμα της ΕΟΚ υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA), σε συνεργασία με τις Ενώσεις, τις Τοπικές Επιτροπές της ΕΟΚ, των Γραφείων Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης καθώς επίσης και με την αρωγή των οικείων Δήμων και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

 

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών/τριών με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, η προαγωγή των ολυμπιακών και αθλητικών ιδεωδών, όπως ο σεβασμός στους κανόνες, η άμιλλα, η δικαιοσύνη και η ισότητα, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

 

Οι αθλητικές δραστηριότητες του προγράμματος είναι σχεδιασμένες, ώστε να απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων, εξασφαλίζοντας ότι κάθε μαθητής και μαθήτρια μπορεί να συμμετέχει με ευχάριστο τρόπο. Το πρόγραμμα υλοποιείται από ακαδημαϊκούς, ομοσπονδιακούς, περιφερειακούς και τοπικούς προπονητές καλαθοσφαίρισης, με κύριο στόχο οι μαθητές και μαθήτριες να αγαπήσουν το άθλημα του μπάσκετ και να αναπτύξουν την ομαδική νοοτροπία που απαιτείται στα αθλήματα συνεργασίας.

 

Κατά τη διδακτική χρονιά 2023-2024, περισσότερα από 680 δημοτικά σχολεία από κάθε γωνιά της χώρας, με συνολική συμμετοχή σχεδόν 50.000 αγοριών και κοριτσιών, συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Η αξιολόγηση του προγράμματος από τους διευθυντές/ντριες των σχολείων, τους καθηγητές φυσικής αγωγής των δημοτικών σχολείων και τους ίδιους τους μαθητές μας γέμισε χαρά και αισιοδοξία, επιβεβαιώνοντας το θετικό αθλητικό αποτύπωμα της ΕΟΚ στη νέα γενιά.

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το σχολικό έτος 2024-2025 γίνονται μέσω του συνδέσμου https://shorturl.at/ktm3i . Στη συνέχεια, ακολουθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τις διευθύνσεις των σχολείων και αποστέλλεται πλήρης φάκελος με ενημερωτικό υλικό για τη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια