Ντάλα: «Οι άνθρωποι του Παναθλητικού έχουν πολύ υψηλές βλέψεις»

 

Ο Παναθλητικός κέρδισε με 99-71 εκτός έδρας τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών και η γκαρντ των νικητών, Πανωραία Ντάλα, μίλησε στην εκπομπή «Woman to woman» του EOK WebRadio με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και την Εβίνα Μάλτση. Αναλυτικά είπε:

 

Για τη νίκη επί του Ηρακλή:

 

«Είχαμε πολλή ανυπομονησία, ήταν το 1ο ματς, ήταν και σε δύσκολη έδρα, οπότε θέλαμε να μπούμε όσο πιο δυνατά γίνεται από την αρχή. Είχαμε κάποια θέματα στην άμυνα, τα οποία πρέπει να τα διορθώσουμε σίγουρα. Πιστεύω ότι, εφόσον το σκορ ξεφεύγει επιθετικά, θα ξεφύγει και απ’ τις δύο ομάδες. Ίσως μετά από κάποια στιγμή χαλαρώνει η άμυνα, χαλαρώνουν όλοι».

 

Για τον στόχο της ομάδας:

 

«Τα κορίτσια όλα προσπαθούν πάρα πολύ. Η ομάδα δεν άλλαξε πολύ από πέρυσι, έχει κρατήσει τον “κορμό” και απλά προστέθηκαν οι ξένες. Σίγουρα θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Θα έλεγα ότι ο στόχος είναι η εξάδα. Η ομάδα γενικότερα θέλει να έχει υψηλές βλέψεις. Κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια εδώ, αγαπούν πολύ και την ομάδα, θέλουν την ομάδα να φτάσει πολύ ψηλά στο μέλλον. Δε θέλουν απλά η ομάδα να μένει στην κατηγορία και να παραμένει σε μια θέση που ούτε θα πέφτει ούτε θα κάνει κάτι καλύτερο».

 

Για το στυλ παιχνιδιού της ομάδας της:

 

«Γενικά το νούμερο ένα είναι η πολύ καλή άμυνα και μετά όλα τ’ άλλα. Άμυνα και πίεση είναι το πρώτο που θέλει ο κόουτς στο παιχνίδι».

 

Για τον ρόλο των Ελληνίδων παικτριών του Παναθλητικού ανάμεσα στις ξένες:

 

«Ο προπονητής μας δε θέλει η μπάλα να πηγαίνει μόνος στις ξένες, θέλει να γυρνάει γενικότερα. Όλα με υπομονή. Ξέρουμε ότι οι ξένες θα πάρουν περισσότερες προσπάθειες, αλλά όταν θα “κλείσουν” τις ξένες θα έρθουν οι μπάλες στις υπόλοιπες. Και εμείς το ξέρουμε και το καταλαβαίνουμε ότι οι ξένες θα πάρουν παραπάνω προσπάθειες. Απ’ την αρχή, όμως, ήταν ξεκάθαρος ο κόουτς ότι δε θέλει να “κολλάει” η μπάλα σε 2-3 συγκεκριμένα άτομα, θέλουμε να έχουμε ball move γενικότερα. Σίγουρα πρέπει να είσαι έτοιμος να ανταπεξέλθεις και στο τι θα σου δώσει η άμυνα».

 

Για την εκδήλωση της παρουσίασης της Α1 Γυναικών, την οποία έζησε από κοντά:

 

«Με όλο αυτό που έγινε, με τις μεταδόσεις των παιχνιδιών, είναι πάρα πολύ καλό. Εμένα μού άρεσε πολύ η εκδήλωση, που ήταν όλα τα κορίτσια εκεί. Ήταν πάρα πολύ ωραία και ελπίζω στο Ευρωμπάσκετ να είναι επίσης πάρα πολύ ωραία και να πάμε καλά. Ήταν μια κουραστική μέρα, αλλά είναι μια μέρα που δεν τη ζεις καθημερινά. Γνώρισα και κορίτσια που δεν ήξερα απ’ τις άλλες ομάδες. Μου άρεσε πάρα πολύ εκείνη η μέρα και θα χαρώ να ξαναείμαι σε τέτοια εκδήλωση της Ομοσπονδίας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια