Τσουμής: «Θέλω να ανταποδώσω την εκτίμηση και την αγάπη που εισέπραξα στην όλη διαδρομή μου»

 

Ο Γιάννης Τσουμής, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ και Υπεύθυνος Βετερανισμού και Αρχειακού Υλικού, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τον ρόλο του στο Δ.Σ. της ΕΟΚ:

 

«Ο Πρόεδρος μού έκανε την τιμή να με ορίσει Υπεύθυνο Βετερανισμού και Αρχειακού Υλικού. Υπήρξε και μια συζήτηση μαζί του, είχε δει στη διάρκεια το ενδιαφέρον μου γι’ αυτό το κομμάτι. Επειδή τυχαίνει να είμαι απ’ τους μεγαλύτερους ηλικιακά μέσα στο Δ.Σ., έχω ζωντανή επαφή, φιλία και γνωριμία με τους περισσότερους πρωταγωνιστές παίκτες της δεκαετίας του ’70 και του ’80, καθώς και με μερικούς του ’60».

 

Για τον Βετερανισμό:

 

«Ο Βετερανισμός είναι κοινωνική δράση. Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι βετεράνων καλαθοσφαιριστών, με διοργανώσεις τοπικές, πανελλαδικές και συμμέτοχές σε διεθνή πρωταθλήματα. Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε αθλητές κάποιας ηλικίας να αγωνίζονται. Δεν περιμένουμε να δούμε επιδόσεις και… κόλπα μεγάλα, αλλά η συνάντηση και ο συγχρωτισμός όλων των βετεράνων είναι μεγάλη χαρά και δείχνει ψυχική και σωματική υγεία. Επίσης, διευρύνει το σώμα της κοινωνίας του μπάσκετ, κάτι που έχει ανάγκη το κάθε άθλημα. Έτσι, μεγαλώνουμε την κοινωνία μας, την παρέα μας και αυτό είναι πολύ χρήσιμο ».

 

Για το αρχειακό υλικό:

 

«Με έβαλε στο τρυπάκι αυτό η ύπαρξη του Facebook και των λοιπών social media, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να ανεβάσουμε κάποιες φωτογραφίες που είχαμε στη διάθεσή μας. Είχα κρατήσει αρκετές δικές μου φωτογραφείς απ’ τις μικρές εθνικές ομάδες, απ’ τη διαδρομή μου στον Ηρακλή. Και άλλοι αθλητές και συναθλητές μου διαθέτουν τέτοια συλλογή. Επίσης, συνεργάστηκα με την έκδοση ενός εξαιρετικού λευκώματος στη Θεσσαλονίκη για την ιστορία του μπάσκετ ανδρών του Γ.Σ. Ηρακλής, πρόσφατα παρουσιάστηκε και το αντίστοιχα των γυναικών. Όλα αυτά δίνουν τη ευκαιρία σε όλους μας να ανατρέξουν στο παρελθόν, να γοητευτούν απ’ τις προσπάθειες των σκαπανέων, τις θυσίες που έκαναν και τις μεγάλες επιτυχίες. Το μπάσκετ προϋπήρξε και είχε μεγάλη δόξα και επιτυχίες. Με την πάροδο των ετών έγινε πιο επαγγελματικό, πιο συστηματικό, έφερε μεγαλύτερα έπαθλα και διακρίσεις. Η διαρκής αναζήτηση είναι αν μεγαλώσουμε το σώμα των αθλούμενων και, φυσικά, τις επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ».

 

Για τα πλάνα τους:

 

«Ξεκινάμε σημειολογικά. Η Ομοσπονδία πλέον έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Βετερανισμό. Από ‘δω και πέρα, λοιπόν, με προσπάθειες της Ομοσπονδίας και των Συνδέσμων Βεταράνων Καλαθοσφαιριστών, και σε απόλυτη συνεργασία, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις όποιες δραστηριότητες. Η προσπάθειά μας αυτή είναι. Όσοι υπηρετούν το άθλημα απ’ τη σκοπιά του παράγοντα και ειδικά στις Ενώσεις και την ΕΟΚ, είναι άνθρωποι της προσφοράς. Εγώ προσωπικά, επειδή εισέπραξα εκτίμηση και αγάπη στη διαδρομή μου, θέλω να την επιστρέψω και να την ανταποδώσω, οπότε δηλώνω παρών και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια