Καραταγλίδης: «Στόχος μας η Καστοριά να βρίσκεται στον “χάρτη” των εθνικών κατηγοριών»

 

Ο προπονητής του Α.Σ. Καστοριάς (National League 2, 4ος όμιλος), Γιώργος Καραταγλίδης, μίλησε στην εκπομπή «Πριν τα τζάμπολ» του EOK WebRadio με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά. Αναλυτικά είπε:

 

Για τον φετινό στόχο της ομάδας του:

 

«Μετά την εξαιρετική περσινή χρονιά, οι στόχοι είναι ίδιοι. Όπως και πέρυσι ήταν να παραμείνουμε στην κατηγορία, έτσι είναι και φέτος. Πέρυσι μάς προέκυψε η άνοδος στην πορεία, μετά από το να κάνουμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά. Φέτος τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, άλλαξε το ρόστερ, έφυγαν κάποια παιδιά λόγω σπουδών, ήρθαν κάποιοι άλλοι. Ο “κορμός” όμως είναι ο ίδιος και πιστεύουμε ότι θα κάνουμε μια ανάλογη πορεία με πέρυσι αν μπορέσουμε. Ο “κορμός” είναι πολύ σημαντικό που είναι σταθερός. Ο πρώτος στόχος είναι η Καστοριά να βρίσκεται στον “χάρτη” των εθνικών κατηγοριών, που είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί έχουμε πολλά νεαρά παιδιά που ψάχνουν βήμα να σταθούν στη κατηγορία και να προχωρήσουν ένα “σκαλοπάτι” για να πάνε πιο ψηλά».

 

Για την επιστροφή στο γήπεδο τους:

 

«Θα παλέψουμε και φέτος να παραμείνουμε, παίζοντας όμως το μπάσκετ που έχουμε κάθε χρόνο στόχο. Να “τραβήξουμε” τον κόσμο στο γήπεδο, γιατί φέτος έχουμε και το γήπεδό μας. Πέρυσι ήμασταν φιλοξενούμενοι στην Ευρυτανία λόγω της ανακαίνισης του γηπέδου. Φέτος είμαστε από την αρχή στο γήπεδό μας και θα προσπαθήσουμε ένα φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και να απολαύσει όμορφο μπάσκετ».

 

Για τη διαφορά με το δικό τους γήπεδο:

 

«Πέρυσι ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά. Στα αποτελέσματα δεν είχαμε απώλειες, αλλά η μετακίνηση, οι προπονήσεις, όλα αυτά ήταν μια ταλαιπωρία για όλη την ομάδα. Φέτος είμαστε στο γήπεδό μας, το οποίο είναι πολύ όμορφο σε σχέση με αυτό που ήταν. Ανακαινισμένο και χαίρεσαι να δουλεύεις και εγώ και τα παιδιά».

 

Για τον όμιλό τους:

 

«Σε σχέση με πέρυσι πιστεύω ότι είναι πιο αδύναμος, καθώς έφυγε μια δυνατή ομάδα, ο Ιόνιος Κέρκυρας, που ανέβηκε στη National League 1. Έχουμε ένα πλεονέκτημα με τέσσερις ομάδες από την Ένωσή μας, τα κοντινά ταξίδια. Δεν έχουμε τόσα πολλά μακρινά όπως τις άλλες χρονιές».

 

Για το όραμα της Καστοριάς:

 

«Δε μας επιτρέπουν οι συνθήκες να είναι μεγάλα τα όνειρα. Αυτό που έγινε πέρυσι προέκυψε. Δε θα έλεγα τυχαία, αλλά μετά από πολλή δουλειά και με το ρόστερ που είχαμε προέκυψε να φτάσουμε μια “ανάσα” από τον τελικό, όμως ο στόχος ήταν πάντα να μείνουμε στην κατηγορία. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος και να “σπρώξουμε” τους νεαρούς αθλητές να πάρουν ευκαιρίες. Οι συνθήκες αυτήν τη στιγμή αυτές είναι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια