Πενταζίδης: «Να γίνουμε ο δεύτερος πόλος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ μετά την Ελευθερούπολη»

 

Ο προπονητής του Αστέρα Καβάλας (National League 2, 5ος όμιλος), Νίκος Πενταζίδης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του EOK WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τη νέα σεζόν στη National League 2:

 

«Είναι μια εμπειρία την οποία αρκετά παιδιά δεν την έχουν ξαναζήσει. Παρ’ όλα αυτά, αυτό που καταφέραμε και κάναμε είναι ότι το 90% που βρίσκονται στο ρόστερ είναι παιδιά απ’ την Καβάλα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έχω να κάνω με καβαλιώτες που θέλουν να προχωρήσουν στο μπάσκετ, που θέλουν να αντιληφθούν κάποια θέματα στο αγωνιστικό κομμάτι και χαίρομαι που βοηθάω παίκτες απ’ την πόλη. Άλλα παιδιά έχουν εμπειρία, άλλα είναι νεαρά και προσπαθούμε να κάνουμε σύνολο αυτήν την ομάδα, κάτι που μέχρι στιγμής το καταφέρνουμε πάρα πολύ καλά. Μένει να φανούν και μες στο παρκέ οι δυνατότητες που θα έχει η ομάδα. Να μην αγχωθεί και να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται, βλέποντας βέβαια και τις δυνάμεις μας. Εμένα σαν προπονητής δε με ενδιαφέρει τι ομάδα θα πάρω, θέλω να τερματίζω όσο ψηλότερα γίνεται».

 

Για το ότι ο Αστέρας Καβάλας παρά την μακρά πορεία του έχει λίγες συμμετοχές στις εθνικές κατηγορίες:

 

«Είναι και άτυχος σε αυτό το κομμάτι και άλλα του συνέβησαν χωρίς να το θέλει. Η ομάδα έχει βγάλει παίκτες όπως ο Τσάμης και ο Αϊβαζίδης που έχουν παίξεις στις Εθνικές. Έφυγαν εύκολα δηλαδή. Τα παιδιά όταν γίνονται 18 χρονών φεύγουν για σπουδές. Απ’ την άλλη, σε κάποιες πολύ καλές “φουρνιές” που βγαίνουν υπάρχουν ομάδες που περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσουν τα παιδιά. Έτσι δεν είναι εύκολο να δυναμώσεις το αγωνιστικό τμήμα. Οι άνθρωποι έκαναν πάντα μια προσπάθεια να βρίσκεται στις υψηλές κατηγορίες η ομάδα. Με την κατάσταση που έχει η Ένωση, το brand name είναι ο Αστέρας και θέλουμε να είμαστε ο δεύτερος πόλος μετά την Ελευθερούπολη. Βέβαια, ο ΚΑΟΔ και η Κομοτηνή προηγούνται, αλλά θέλουμε κι εμείς να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Είχαμε κάνει ένα πλάνο τριετίας να είμαστε η νούμερο ένα αδύναμη στην Καβάλα. Τώρα είμαστε εμείς και ο ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας».

 

Για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της ομάδας:

 

«Σχεδόν όλοι οι Καβαλιώτες αθλητές έχουν περάσει κάποια στιγμή απ’ τον Αστέρα. Έτυχε όλα αυτά τα χρόνια να μη μπορέσουν να ανεβούν. Ο Αστέρας θέλει να δυναμώσει το ανδρικό του τμήμα. Έρχονται παιδιά απ’ τις ακαδημίες, που είναι ίσως απ’ τις μεγαλύτερες στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ, τα οποία πρέπει κάποια στιγμή να “απορροφηθούν”, εφόσον οι καταστάσεις είναι καλές όσον αφορά τις σπουδές. Έρχονται παιδιά που τελειώνουν τις σπουδές στην Καβάλα και θέλουν να παίξουν στην ομάδα. Αν αυτό συνεχιστεί, με 1-2 μεταγραφικές κινήσεις, η ομάδα θα έχει όλα τα εφόδια για ν’ ανέβει και στη National League 1. Φέτος στόχος είναι να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Η ομάδα έχει δυνατότητες, αν δεν το καταφέρει θα φταίω εγώ».

 

Για το αν μπορεί ο Αστέρας Καβάλας να κάνει το βήμα παραπάνω στο μέλλον:

 

«Είμαι αισιόδοξος. Θεωρώ ότι ο Αστέρας έχει μέλλον σαν σωματείο και ακαδημίες. Του έλειπαν στοιχεία, συγκυριακά ήρθα στον Αστέρα και έχω την εμπειρία να βοηθήσω αυτόν τον σύλλογο σε κάποιές καταστάσεις. Θέλω και μια ακόμη ομάδα της πόλης μας να κάνει το step-up και να ανεβεί level».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια