er

Χατζούλης: «Ο χαρακτήρας που θα βγάλουν τα παιδιά μέσα στη χρονιά θα κρίνει και την πορεία μας»

 

Ο Μακεδονικός κέρδισε με 86-75 εκτός έδρας τον ΓΑΣ Βασιλικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της National League 2 και ο προπονητής των νικητών, Γιάννης Χατζούλης, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του EOK WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τη φιλοσοφία της ομάδας φέτος:

 

«Αλλάξαμε και μέσο όρο ηλικίας και πρόσωπο και αγωνιστικό προφίλ. Μετά απ’ την προπέρσινη χρονιά που η ομάδα τερμάτισε στην 1η θέση του βόρειου ομίλου της National League 1 και δεν κατάφερε στα μπαράζ με τον Έσπερο Λαμίας να ανέβει, άλλαξε τελείως η πολιτική του συλλόγου. Πέρυσι είχαμε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά η οποία στο τέλος συνοδεύτηκε με έναν υποβιβασμό, όπου πάλι είχε αλλάξει σχεδόν όλος ο “κορμός” και είχε πολλά νέα παιδιά. Φέτος είπαμε να συνεχίσουμε το ίδιο πρόγραμμα. Έγινε ακόμη πιο νέα η ομάδα, αλλά έως τώρα φαίνεται να ανταποκρίνεται καλά στις απαιτήσεις τις κατηγορίες, που έχει και μια σχετική ευκολία σε σχέση με τη National League 1».

 

Για τους φετινούς στόχους:

 

«Δε μπορούμε να οριοθετήσουμε στόχο. Είναι πολύ νεαρά τα παιδιά. Όπως και οι ήττες απαιτούν διαχείριση, οι νίκες απαιτούν ακόμη περισσότερο, γιατί δεν έχουν την εμπειρία να διαχειρίζονται ούτε νίκες ούτε ήττες. Ο χαρακτήρας που θα βγάλουν στη διάρκεια της χρονιάς ανάλογα με τα αποτελέσματα, αυτό είναι που θα κρίνει και την πορεία μας, γιατί μια κακή ήττα μπορεί να τα ρίξει ψυχολογικά και μια νίκη να τα ανεβάσει πολύ ψυχολογικά. Κανένα απ’ τα δύο δεν είναι καλό».

 

Για το πόσο ενδιαφέρον είναι για έναν προπονητή να δουλεύει με νεαρής ηλικίας ρόστερ:

 

«Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στους πάγκους, νομίζω είναι το πιο ενδιαφέρον. Όταν οι αθλητές μεγαλώνουν, έχουν ιδιαιτερότητες. “Κουβαλούν” τόση προπόνηση και μπάσκετ πάνω τους που το ενδιαφέρον τους για την προπόνηση είναι περιορισμένο. Η καθημερινότητα σε μια ομάδα είναι η προπόνηση. Αυτά που έχουμε ήταν παιδιά χωρίς χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους, οπότε ίσως θεωρούν τον Μακεδονικό ένα “σκαλοπάτι” για να δουν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν. Έως τώρα, από πλευράς παρουσίας, θέλησης και διάθεσης στην προπόνηση, είναι κάτι εξαιρετικό. Τα παιδιά μετουσιώνουν αυτήν τη διάθεση και προσπάθειά τους και μέχρι τώρα έχει καλά αποτελέσματα. Βέβαια μπροστά μας έχουμε δυσκολότερους αντιπάλους, αλλά είναι μια πρόκληση που πρέπει να την αποδεχτούμε και να προσπαθήσουμε».

 

Για το αν έχουν στόχο να βγάλουν καινούργιους πρωταγωνιστές:

 

«Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο σε αυτές τις κατηγορίες. Το μπάτζετ είναι εξαιρετικά χαμηλό. Παιδιά που δεν είχαν ευκαιρία σε άλλες ομάδες βρίσκουν μια ευκαιρία να αφήσουν το στίγμα τους σε ένα πρωτάθλημα. Έχουμε ένα παιδί με διπλό δελτίο απ’ τον ΠΑΟΚ, τον Βαγγέλη Γιαννάτο, που κι αυτός μας βοηθάει και είναι γεννηθείς το 2006. Πήραμε ένα ψηλό παιδί απ’ τη ΔΕΚΑ, τον Πασχάλη Πασχαλίδη, που επίσης είναι του 2006 και περιμένουμε κι από αυτόν πράγματα. Γενικώς, έχουμε πολύ νέα παιδιά που βγάζουν φιλοδοξία».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια