er

Χασιώτης: «Δεν περίμενα τέτοια διαφορά, στόχος να χρησιμοποιήσουμε παιδιά των ακαδημιών»

 

Ο Πρωτέας Γρεβενών επικράτησε με 80-43 της ΚούΠα Κιλκίς, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της National League 2 και ο προπονητής των νικητών, Γιάννης Χασιώτης, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του EOK WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τη διαφορά με την οποία κέρδισαν τη ΚούΠα Κιλκίς:

 

«Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τέτοια διαφορά. Είμαστε νέα ομάδα, έχουμε 10 καινούργιους παίκτες, ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι. Η ΚούΠα θα είναι πιο δυνατή στη συνέχεια, ήρθε με ελλείψεις στα Γρεβενά. Η διαφορά “χτίστηκε” στην αρχή και μετά το ματς ξέφυγε γενικότερα. Ωστόσο, δεν πιστεύω πως αυτή η δυναμικότητα της ομάδας του Κιλκίς».

 

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας:

 

«Εγώ δεν ήξερα τις ομάδες του ομίλου μας. Απ’ την πρώτη αγωνιστική που είδα τις ομάδες και τα ρόστερ, φαίνεται ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικός ο όμιλός μας. Γι’ αυτό, δε μπορούμε να μιλάμε για στόχους, θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε βδομάδα, να γίνουμε ομάδα και να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Δηλαδή να αποφύγουμε οπωσδήποτε την ψυχοφθόρα διαδικασία των play-out, την οποία τη ζήσαμε πέρυσι στη National League 1».

 

Για το φετινό ρόστερ:

 

«Δυστυχώς φέτος δεν έχουμε παίκτες απ’ την πόλη μας. Έχουμε μόνο δύο παιδιά, τα υπόλοιπα είναι απ’ όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό είμαστε 10 καινούργιοι παίκτες και προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα. Βέβαια έχουμε πολύ καλά παιδιά, πολύ καλούς χαρακτήρες, που από εκεί “χτίζονται” οι ομάδες. Όλο αυτό θα έχει ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Τα παιδιά που έφυγαν το έκαναν και λόγω δυναμικότητας της κατηγορίας, καθώς ήθελαν να συνεχίσουν στη National League 1, ενώ κάποια άλλα βρήκαν δουλειά σε άλλες πόλεις και συνδυάζουν δουλειά με μπάσκετ, έτσι ώστε να μπορέσουν να βγάλουν ένα αξιόλογο χαρτζιλίκι».

 

Για το αν έχουν στόχο να χρησιμοποιήσουν στο ανδρικό παιδιά των ακαδημιών:

 

«Τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει πλαισιωθεί και από αρκετούς επιχειρηματίες-επαγγελματίες των Γρεβενών που στηρίζουν όλο αυτό το εγχείρημα, γιατί υπάρχει δουλειά και από πίσω. Στις ακαδημίες έχουμε κοντά στα 200 παιδιά, ο Πρωτέας επιτελεί κοινωνικό έργο στην πόλη των Γρεβενών. Ήδη με την ΚούΠα έπαιξε ένα παιδί 12 λεπτά. Αυτός είναι ο στόχος μας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι με το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα, όπου, όταν τα παιδιά φτάσουν Β’ ή Γ’ Λυκείου, αδυνατούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των προπονήσεων γιατί δέχονται μεγάλη πίεση απ’ τα φροντιστήρια και τους γονείς. Αυτό έχει ως συνέπεια να αφήσουν το μπάσκετ ή να έρχονται σε ελάχιστες προπονήσεις, ενώ όταν  περνούν κάπου φεύγουν από εδώ».

 

Για το τι είναι ο Πρωτέας Γρεβενών για τον ίδιο:

 

«Εκτός από τρία χρόνια που δούλεψα στον Α.Σ. Καρδίτσας, όλα τα υπόλοιπα χρόνια είμαι στο Πρωτέα. Είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα για εμένα. Και παίκτης ήμουν εδώ και μετά με όλο το εγχείρημα των ακαδημιών, στις οποίες είχαμε αρκετές επιτυχίες τα προγευόμενα χρόνια, που το ξεκινήσαμε με τους ανθρώπους της διοίκησης. Είμαι συναισθηματικά “δεμένος” με τον Πρωτέα, είναι σαν σπίτι μου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια