«Ο Ηρακλής βάζει... τα καλά του για την Ευρώπη»-Γράφει ο Μιχάλης Κυριακάκης στο https://www.agapotobasket.gr

 

Η συμμετοχή στα προκριματικά του Eurocup women της ομάδας των γυναικών δημιουργεί εορταστική ατμόσφαιρα στο Ιβανώφειο. Ο «γηραιός» με την λαμπρή ιστορία να τον συνοδεύει θέλει να ανεβεί επίπεδο στις γυναίκες. Μετά τον αξέχαστο τελικό της Α2 του Βορρά πρόπερσι στην κατάμεστη Μίκρα όπου είχε νικήσει τον Άρη πετυχαίνοντας την πολυπόθητη άνοδο. Στην πρώτη χρονιά στην Α1 κατέλαβε την έκτη θέση που έδινε το δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη.

 

Την αποδέχτηκαν και η ομάδα θα παίξει την άλλη Πέμπτη (19/9) στη Θεσσαλονίκη τον πρώτο προκριματικό αγώνα κόντρα στην Ρουμανική Κλούζ του Έλληνα κόουτς Γιάννη Κούκου. Η ρεβάνς μια εβδομάδα μετά στο Κλούζ με την ομάδα η οποία θα πάρει την πρόκριση να μπαίνει αυτόματα στούς ομίλους του Eurocup women.

 

O Ηρακλής από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν έχει στο τιμόνι του, για τρίτη φορά στην ιστορία του, τον πολύπειρο στον χώρο Θοδωρή Πολυμένη. Η ομάδα φέτος έχει κάνει ριζοσπαστικές αλλαγές καθώς στο έμψυχο δυναμικό σε σχέση με πέρυσι έχουν παραμείνει η πολύ έμπειρη Μαρία Αυτζή και η Παπαροϊδάμη, η παλαιότερη αθλήτρια στο ρόστερ. Όμως αυτό που ξεχωρίζει στον φετινό Ηρακλή είναι ότι δεν πήγε σε συνηθισμένες κινήσεις απόκτησης παικτριών, αλλά έφερε ταλαντούχα κορίτσια εν ενεργεία διεθνείς στις μικρές εθνικές μας ομάδες.

 

Γιαπιντζόγλου, Σιουμουρέκη, Τσινασλανίδου εν ενεργεία απ' την εθνική νεανίδων και η Κρητικιά Φονιαδάκη από την κορασίδων. Ακόμη και η σέντερ Γκομπεγισβίλι απ' τον Πανσερραϊκό είναι πολύ νεαρή αθλήτρια. Με τις οδηγίες του κόουτς Πολυμένη θεωρώ ότι θα δούμε την ικανότητα των κοριτσιών στο παρκέ και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι. Νέος αέρας που τόσο λείπει στις ομάδες μας ειδικά στην μεγάλη κατηγορία.

 

Ο Ηρακλής ενισχύθηκε τέλος με τρείς Αμερικανίδες παίκτριες. Επειδή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν επιτρέπονται πάνω από δύο μη Ευρωπαίες, για τα ματς με την Κλούζ... και βλέπουμε, θα ενισχυθεί με την Κοργιανάζ απ' την Ουγγαρία, δείχνοντας την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η διοίκηση το θέμα της Ευρώπης.

 

Να ευχηθούμε στον Ηρακλή, όπως κάναμε και με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρώτη αυτή παρουσία στα προκριματικά του Eurocup women να το ευχαριστηθούν πρώτα και τα καλύτερα για την νέα σεζόν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια