Καρλάφτης: «Μπορεί η Κρήτη να βγάλει παιδιά στις εθνικές ομάδες»

Ο προπονητής της ομάδας νεανίδων του Ανδρογέα, Σπύρος Καρλάφτης, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη και τον Δημήτρη Μελίσση. Αναλυτικά είπε:

 

Για τη νίκη-πρόκριση απέναντι στον Ηρόδοτο για το W-Rising Stars:

 

«Και απ’ τις δύο ομάδες τα κορίτσια έκαναν μεγάλη προσπάθεια, γιατί, κακά τα ψέματα, αυτήν την εποχή οι ομάδες είναι ανέτοιμες. Είναι πολύ νωρίς για να μπορέσεις να είσαι έτοιμος. Ήταν ένα ντέρμπι, έπαιξαν πολύ ωραίο μπάσκετ τα παιδιά ανά διαστήματα και είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό που είδαμε. Εγώ προσωπικά, όχι μόνο από την ομάδα του Ανδρογέα, αλλά και από τις δύο ομάδες».

 

Για την ομάδα:

 

«Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύ καλή δουλειά στον Ανδρογέα. Στα κορίτσια, με τις νεάνιδες ειδικά, ήμασταν τα δύο τελευταία χρόνια τα Final-8 και η μεγάλη επιτυχία φέτος ήταν η άνοδος στην Α2 Γυναικών. Στην ομάδα γυναικών απ’ τα δώδεκα παιδιά τα 10 ήταν απ’ την ομάδα νεανίδων».

 

Για τα παιδιά που υπάρχουν στον σύλλογο:

 

«Ο Ανδρογέας έχει και αγόρια και κορίτσια. Αυτήν τη στιγμή έχει 425 παιδιά. Είναι η μεγαλύτερη ακαδημία σίγουρα εδώ στην Κρήτη και από τις μεγαλύτερες σε όλη την Ελλάδα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχουν δυσκολίες γηπέδου, υπάρχουν δυσκολίες που προσπαθούμε να τις λύσουμε, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι που είμαστε από τις μεγαλύτερες ακαδημίες. Έχουμε και μεγάλο staff προπονητών ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να είμαστε σωστοί στις προπονήσεις. Έχουμε κάποια σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά, πηγαίνουμε στα “Δύο Αοράκια”, στο Λύκειο, προσπαθούμε να βάλουμε τα παιδιά στα κλειστά για να κάνουμε τη σωστή προπόνηση».

 

Για τα κορίτσια από την Κρήτη:

 

«Θέλω να βγαίνουν πολλά παιδιά από την Κρήτη. Η Κρήτη μπορεί να βγάλει παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν και εθνικές ομάδες και μεγάλες κατηγορίες, κατηγορίες Α1 και Α2. Θεωρώ ότι μπορεί η Κρήτη να το κάνει και της ταιριάζει πάρα πολύ».

 

Για το να μένουν τα παιδιά σε ομάδες της Κρήτης:

 

«Μπορεί να γίνει σταδιακά. Βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει θέμα με τα παιδιά που περνούν σε πανεπιστήμια. Κάποια πανεπιστήμια δεν υπάρχουν εδώ στο Ηράκλειο για να μπορούν να μείνουν τα παιδιά. Αυτό μας δυσκολεύει λίγο. Ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε σιγά-σιγά να μπορέσουμε αυτά τα παιδιά που το θέλουν να γυρίσουν ξανά και να βρουν ομάδα σε εθνική κατηγορία που να μπορούν να παίζουν».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια