Σαββίδης: «Σύντομα ο Λεύκιππος Ξάνθης θα ακούγεται κάθε χρόνο και περισσότερο»

 

Ο πρόεδρος του Λεύκιππου Ξάνθης (National League 1, 3ος όμιλος), Ματθαίος Σαββίδης, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του EOK WebRadio με τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τις φιλοδοξίες του Λεύκιππου Ξάνθης:

 

«Οι φιλοδοξίες μας πάντα είναι ψηλές. Πάντα θέλουμε να πρωταγωνιστούμε και πιστεύω ότι και φέτος εκεί θα κινηθούμε. Είμαστε σε καλό δρόμο. Οι φιλοδοξίες και τα οράματά μας είναι για ψηλά. Επειδή είμαστε πολύ νεοσύστατοι και καινούργιοι στον χώρο, γιατί είμαστε 8.5 χρόνια μόλις σε αυτόν, θεωρώ ότι πρέπει πρώτα να προσέχουμε τα νότα μας. Άρα πάντα ξεκινάμε να είμαστε ασφαλείς και ύστερα να παίξουμε καλό μπάσκετ. Πάντα οι στόχοι είναι υψηλοί».

 

Για το φετινό ρόστερ:

 

«Νομίζω ότι έχουμε το πιο καλό ρόστερ με βάση τα δεδομένα που θεωρώ εγώ ότι πρέπει να έχει ένα ρόστερ. Φυσικά έχουμε και έναν προπονητή που γνωρίζει πολύ καλά όλες τις κατηγορίες, τον Γιώργο Ζαφειρούδη. Συνεπώς, από εκεί αισθανόμαστε μια ασφάλεια και μια αισιοδοξία».

 

Για την αγωνιστική «ταυτότητα» της ομάδας: «Η “ταυτότητά” μας είναι αυτή που πιστεύω για το μπάσκετ. Το ελληνικό μπάσκετ έχει μια “ταυτότητα”. Σε αυτό θα πρέπει κι εμείς απ’ τις μικρές κατηγορίες να συντελούμε, να παίζουμε ένα μπάσκετ δυναμικό, στρωτό και με προοπτική να βελτιωνόμαστε συνέχεια, γιατί η αξία και η θέση του ελληνικού μπάσκετ είναι πολύ πιο ψηλά. Άρα ωραίο μπάσκετ. Μετά και το τωρινό αποτέλεσμα της Ομοσπονδίας, νομίζω ότι, από ‘δω και πέρα, όσοι λέμε ότι αγαπάμε το μπάσκετ πρέπει να προχωρήσουμε μαζί στην αναβάθμισή του. Αυτό γίνεται με πολλή δουλειά, η οποία ξεκινάει απ’ τις ακαδημίες».

 

Για τις ακαδημίες του συλλόγου:

 

«Εμένα με ενδιαφέρουν μόνο οι ακαδημίες και όχι ως μαγαζιά, αλλά ως πυρήνες μπάσκετ, ως πυρήνες στον αθλητισμό. Υπάρχει σε εμάς ένας όρος που τον έχω επινοήσει: ο Λευκιππισμός. Είναι η θεωρία που εκφράζει ο Λεύκιππος ο φιλόσοφος, που έλεγε ότι μέσα απ’ το χάος τα σωματεία που κινούνται ακατάστατα συγκρούονται και, είτε θα δημιουργήσουν δημιουργία, άρα Λεύκιππος, είτε θα δημιουργήσουν σύγκρουση. Η ιδεολογία πρέπει να υπάρχει και απ’ τη στιγμή που η ιδεολογία όλων είναι ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι για τα “μεγάλα σαλόνια”, αυτό πρέπει να κάνουμε. Αυτό ξεκινάει απ’ τα χαμηλά. Δίνουμε μεγάλη βάση στις ακαδημίες και θα δείτε ότι προσεχώς θα ακούγεται κάθε χρόνο και περισσότερο ο  Λεύκιππος. Μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών που κάνουμε, 29 Σεπτεμβρίου έχουμε μια πολύ ωραία ημερίδα στην Ξάνθη, στην οποία θα μιλήσουν σημαντικοί του μπάσκετ και της κολύμβησης για τις αναπτυξιακές ηλικίες. Επίσης, θα έχουμε διατροφολόγο, διαιτολόγο και ψυχολόγο που θα μιλήσουν και αυτοί».

 

Για το αν έχουν στόχο κάποια στιγμή να φτάσουν στην Α1:

 

«Αν δεν ήταν αυτός ο σκοπός, δε θα εμπλεκόμουν καθόλου με τον χώρο. Δε με ενδιαφέρει η διαχείριση κανενός αθλητικού σωματείου, παρά μόνο όταν υπάρχουν οραματισμοί, στόχοι και υλοποίηση. Πιστεύω ότι κάθε μεγάλη Ένωση θα πρέπει να έχει μια ομάδα στην Α1. Βάσει και του γηπέδου που έχουμε, αλλά και της θέσης που έχει η Ξάνθη στον χάρτη, δεν υπάρχει πιο ευτυχής συγκυρία από αυτήν. Η Ξάνθη είναι στο κέντρο της Ένωσης. Είναι μονόδρομος να θέλουμε να είμαστε εκεί που πρέπει. Αυτό είναι κάτι που θα κάνει καλό στο μπάσκετ, γιατί αν υπάρχουν ισχυρές ομάδες σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας, τότε θα είναι και ισχυρότερο το πρωτάθλημα. Είναι απώλεια και για το ποδόσφαιρο όταν ομάδες σαν τη Ξάνθη δεν είναι εκεί που πρέπει, αλλά σήμερα η ζωή συνεχίζεται στο μπάσκετ με τον Λεύκιππο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια