Τζον Ιτούνας: «Θα μετρήσω τις δυνάμεις μου στη ΧΑΝΘ»

 

Ο ελληνοαμερικανός Τζον Ιτούνας θα αγωνιστεί φέτος με την ομάδα της ΧΑΝΘ στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Elite League. Λίγες ημέρες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας (στο Κύπελλο Ελλάδας με τον ΓΣ Σοφάδων) ο 22χρονος πλέι μέϊκερ μίλησε στο ymca.gr και είπε τα εξής:

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος με την παρουσία μου εδώ, όλοι είναι καλοί μαζί μου και με βοηθούν να προσαρμοστώ στις νέες συνθήκες, ο κόουτς , οι συμπαίκτες μου και όλος ο οργανισμός εδώ.  Δεν ήταν πολύ εύκολο για μένα , είναι η πρώτη φορά που αποφάσισα να παίξω μπάσκετ μακριά από τις ΗΠΑ. Είναι ένας νέος κόσμος για μένα. Περνάω όμορφα».

 

Για την απόφαση που πήρε είπε:

 

«Ήταν δύσκολη η απόφαση  αλλά ήταν μεγάλη η επιθυμία μου να μετρήσω τις δυνάμεις μου, αγαπώ το μπάσκετ, παράλληλα ήθελα να αξιοποιήσω μια μεγάλη ευκαιρία που μου δόθηκε να γνωρίσω καλύτερα το ελληνικό μπάσκετ. Γνωρίζω καλά πως το επίπεδο εδώ είναι υψηλό».

Για τις ελληνικές του «ρίζες» λέει:

 

«Ο μπαμπάς μου γεννήθηκε στην Ελλάδα, στην Τρίπολη, η μαμά μου είναι από την Κολομβία. Εγώ γεννήθηκα στο Σικάγο, αλλά έχω έρθει αρκετές φορές στην Ελλάδα για διακοπές αλλά και για να γνωρίσω συγγενείς μου,  η τελευταία ήταν πριν από 6 χρόνια περίπου. Είμαι περήφανος για την καταγωγή μου».

 

Για το μέλλον αλλά και την σεζόν που ξεκινάει:

 

«Θέλω να παίξω επαγγελματικό μπάσκετ, να διασκεδάζω την στιγμή και θα δούμε που θα με βγάλει.  Ξέρω πως είναι ένα ιστορικό πρόγραμμα αυτό της ΧΑΝΘ, φέτος παίζουμε πρώτη φορά στην Α2, είναι μια δυνατή λίγκα με καλές ομάδες. Εμείς δουλεύουμε σκληρά , είμαστε μια νέα ομάδα, ανυπομονώ να ξεκινήσει η χρονιά , πιστεύω θα έχουμε μια καλή πορεία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια