Νίκη (90-48) του Ηρακλή επί της Feniks στα…αποκαλυπτήρια

Ο Ηρακλή νίκησε την Feniks με 90-48, στο πρώτο φιλικό που έγινε στο Ιβανώφειο, παρουσία των φιλάθλων του και τρίτο συνολικά για την ομάδα.

 

Ήταν μια ευκαιρία για χρήσιμα συμπεράσματα για τον Petar Aleksic, αλλά και για τους φίλους του Ηρακλή να δουν την ομάδα να αγωνίζεται.

 

Ο Σέρβος προπονητής ξεκίνησε τον αγώνα με τους Σταμάτη, Μαστρογιάννοπουλο, Παπαρέγκα, Malesevic και Κώττα. Έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, πλην του τραυματία Νίκου Δημαλή. 

 

Το ξεκίνημα του Ηρακλή ήταν εντυπωσιακό, με αποτέλεσμα να προηγηθεί 12-2 στο τέταρτο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και πλησίασαν στον πόντο, 13-12. Η ομάδα μας, όμως δημιούργησε πάλι μια διαφορά οκτώ πόντων κι έκλεισε την πρώτη περίοδο στο 24-16.

 

Στηριζόμενοι στην άμυνά τους και στην ευστοχία από την περιφέρεια, οι παίκτες του Petar Aleksic απέκτησαν προβάδισμα 14 πόντων, 35-21, χάρη σε δύο συνεχόμενα τρίποντα του Τσιακμά, που πήρε τη σκυτάλη στο δεύτερο δεκάλεπτο από τον Παπαρέγκα.

 

Ο Ηρακλής «εγκλώβισε» τους Σκοπιανούς, με την εξαιρετική αμυντική του λειτουργία και βγάζοντας συνεργασίες άνοιξε κι άλλο την ψαλίδα, «χτίζοντας» διαφορά 22 πόντων, λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, που έληξε 47-27. 

 

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν τους Σκοπιανούς και σε συνδυασμό με την επιθετική τους πολυφωνία, αφού έδωσαν σημαντικές λύσεις και οι Καμπουρίδης-Malesevic-Kesar διατήρησαν τη διαφορά σταθερά πάνω από τους 20 πόντους στην τρίτη περίοδο (65-42).

 

Παρά τις αλλαγές ο Ηρακλής δεν έχασε τον ρυθμό του στην τελευταία περίοδο, φτάνοντας άνετα στη νίκη.

 

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 47-27, 65-42, 90-48

Διαιτητές: Συμεωνίδης, Σελεβός, Βασιλόπουλος

 

Τους πόντους του Ηρακλή πέτυχαν οι: Σταμάτης 11(1), Παπαρέγκας 14(4), Μπινιάκου, Τσιακμάς 11(3), Γκοτζαμανίδης 1, Kesar 14, Λιάπης, Καμπουρίδης 16, Malesevic 11, Καλόγηρος 5, Κώττας 5, Μαστρογιαννόπουλος 2. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια