Φιλική νίκη με 77-76 επί του Παναθηναϊκού για τις γυναίκες του Αθηναϊκού-Φωτορεπορτάζ και στιγμιότυπα-Αθλητική ψυχολόγος της ομάδας η Βάσω Φουράκη

 

Ο Αθηναϊκός επικράτησε και στο δεύτερο φιλικό του στο κλειστό της Εργάνης με 77-76 επί του Παναθηναϊκού.

 

Είναι ακόμα νωρίς, έλειπαν βασικά στελέχη και των δύο ομάδων, ωστόσο όσοι βρέθηκαν στο κλειστό «Δημήτρης Καλτσάς» για μια πρόγευση του πρωταθλήματος, είδαν ακριβώς όσα περίμεναν και ακόμα παραπάνω.

 

Ο Αθηναϊκός και ο Παναθηναϊκός έδωσαν ένα υψηλής ποιότητας ματς, με την ομάδα του Βύρωνα να επικρατεί και να κάνει το δύο στα δύο στα φιλικά παιχνίδια.

 

Για τον Αθηναϊκό δεν αγωνίστηκαν λόγω μικροτραυματισμών η Μαρία Κατσαμούρη και η Τζωάνα Ταμπάκου.

 

Αθλητική ψυχολόγος της ομάδας η Βάσω Φουράκη

 

Η ολιστική ανάπτυξη του Αθηναϊκού συνεχίζεται με την προσθήκη αθλητικής ψυχολόγου..

 

«Με αποκλειστικά πλάνα από τις… σκάλες του Βύρωνα έρχεται η επόμενη ανακοίνωση για τη στελέχωση της ομάδας μας. Η Βάσω Φουράκη μάς ζήτησε έναν καλό καναπέ, εμείς σπεύσαμε να της φέρουμε τον δημοφιλέστερο και παρότι έχουν περάσει χρόνια από τότε που η ίδια έκανε πίβοτ στα γήπεδα, γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες, τις συναισθηματικές διακυμάνσεις, την πίεση και την απογοήτευση στη ζωή του αθλητή. Γι’ αυτό και συνεχίζει να υπηρετεί το μπάσκετ από ένα διαφορετικό πόστο, ένα πόστο εξαιρετικά σημαντικό στον αθλητισμό.

 

Με πτυχίο αθλητικής ψυχολογίας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στις παιδαγωγικές και ανθρωπιστικές σπουδές με κατεύθυνση στην αθλητική ψυχολογία, η Βάσω Φουράκη αναλαμβάνει το ρόλο της συμβουλευτικής ψυχολογίας στην ομάδα μας και εντάσσεται σε ένα τιμ που έχει στόχο να καλύψει κάθε ανάγκη των αθλητριών μας.

 

Η Βάσω υπήρξε αθλήτρια μπάσκετ, σε συμμετοχές σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες, συμμετοχές σε Α2 και Α1 κατηγορία γυναικών, πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ελλάδας με το Ελληνικό και πολλές ακόμα ατομικές και ομαδικές διακρίσεις. Στο μακρύ βιογραφικό το οποίο κουβαλάει σε επαγγελματικό επίπεδο, ξεχωρίζει η δημοσίευση της διπλωματικής της εργασίας στο ευρωπαϊκό επιστημονικό περιοδικό «Journal of Physical Education and Sport», ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί ως αθλητική ψυχολόγος στον ΠΑΣ Γιάννινα και, παράλληλα, εργάζεται στο ειδικό δημοτικό σχολείο Αλιβερίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια