Μεγάλη επιτυχία στην Βέροια στην 1η ενημερωτική δράση του προγράμματος Empower Forward by Stoiximan & Giannis Antetokounmpo-Φωτοεπορτάζ

 

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, η 1η ενημερωτική δράση του προγράμματος Empower Forward by Stoiximan & Giannis Antetokounmpo.

 

Η δράση διοργανώθηκε από τον Φίλιππο Βέροιας, απευθυνόταν σε αθλητές/αθλήτριες από 12 έως 18 ετών και στους γονείς τους και είχε θέμα «Το ψυχικό σθένος στον αθλητισμό και τη ζωή».

 

Ομιλητής ήταν ο Δρ. Γεωργιάδης Νικόλαος, Ψυχολόγος και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Αθλητών, ο οποίος μίλησε αρχικά στα νεαρά παιδιά για τη δύναμη της ρουτίνας και των συνηθειών στην καθημερινότητά τους, την ανάγκη για μείωση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων και την αυτογνωσία ως μέσου αυτοπεποίθησης στον αθλητισμό.

 

Στη συνέχεια, σειρά στην αίθουσα πήραν οι γονείς των αθλητών, στους οποίους, μέσω μιας διαλογικής συζήτησης, προτάθηκαν τρόποι για την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών τους, ενώ δόθηκε μεγάλη έμφαση στον κομβικό και πρωταρχικό ρόλο που διαδραματίζει ο προπονητής στη διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών. Τέλος, τονίστηκαν οι διακριτοί ρόλοι και οι αρχές που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις αθλητών-γονέων-προπονητών.

 

Το επόμενο ραντεβού όλων ορίστηκε στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος ενός αγώνα, όπου οι σφυγμοί είναι στα ύψη και οι συντελεστές του παιχνιδιού δεν βρίσκονται στην κατάσταση ψυχικής ηρεμίας που βρισκόταν κατά τη διάρκεια της ημερίδας του Σαββάτου.

 

«Ευχαριστούμε θερμά τους αθλητές/αθλήτριες και τους γονείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, τον Δρ. Γεωργιάδη Νικόλαο για τις πολύτιμες συμβουλές που μας έδωσε και τις ΑΘΛΕΛΙΞΗ-Υπηρεσίες συμβουλευτικής νεαρών αθλητών/αθλητριών και ΕΥΧΕΡΕΙΑ-Υπηρεσίες ψυχικής υγείας για τον συντονισμό της εκδήλωσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια