Εθνική Νεανίδων (U18): Τελευταίο τεστ με αντίπαλο το Texas Woman’s University-Τι δήλωσε η Βασιλεία Γκουζίνη

Με τη διεξαγωγή των τελευταίων δυο φιλικών αγώνων με αντίπαλο την κολεγιακή ομάδα Texas Woman’s University Pioneers (NCAA Division II), θα μπει η Εθνική Νεανίδων στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 Β’ Κατηγορίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 11 Αυγούστου στο Πλοϊέστι.

 

Το πρώτο φιλικό παιχνίδι θα διεξαχθεί απόψε στις 18.00 στο κλειστό Γυμναστήριο Μελισσίων, ενώ αύριο θα ακολουθήσει, στο ίδιο γήπεδο, ο δεύτερος αγώνας ο οποίος θα ξεκινήσει στις 18.30.

 

«Το ζητούμενο για ‘μάς στα φιλικά παιχνίδια με το Τέξας είναι να προσπαθήσει η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να κάνει το καλύτερο που μπορεί», δήλωσε η προπονήτρια της Εθνικής Νεανίδων, Βασιλεία Γκουζίνη, για τους αγώνες που θα βοηθήσουν ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

 

«Σίγουρα θα δοθεί χρόνος συμμετοχής σε όλα τα κορίτσια. Θέλουμε να δούμε ακόμα κάποια πράγματα μέσα από τα φιλικά και τις προπονήσεις που θα ακολουθήσουν, γιατί στη συνέχεια πρέπει να πάρουμε την απόφαση για την τελική 12άδα. Αυτό θα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για ‘μάς, που θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο από την στιγμή που πρέπει να “κόψουμε” δύο κορίτσια που έχουν ακολουθήσει όλο το πρόγραμμα της προετοιμασίας».

 

Το ευχάριστο για την κόουτς Γκουζίνη είναι ότι τόσο στη διάρκεια της προετοιμασίας, στην οποία πλέον συμμετέχουν 14 αθλήτριες (η Ηλέτρα Λυκάκη και η Νίκη Τόγια ολοκλήρωσαν τις προπονήσεις μετά το τέλος του πρώτου σταδίου στην Φλώρινα), όσο και στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια με τη Ρουμανία και το Βέλγιο, οι διεθνείς παίκτριες παρουσίασαν θετική εικόνα.

 

«Οι αγώνες βοήθησαν αρκετά ώστε να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα. Κυρίως εκείνοι με το Βέλγιο, γιατί η ομάδα βρίσκεται στην Α’ κατηγορία και είναι πιο ανταγωνιστική. Η εικόνα των κοριτσιών ήταν πολύ θετική», θα πει χαρακτηριστικά η κόουτς και θα συμπληρώσει.

 

«Σε γενικές γραμμές έχουμε περάσει την φιλοσοφία που θέλουμε και τώρα θα επικεντρώθουμε στις λεπτομέρειες για να τελειοποιήσουμε ορισμένα πράγματα. Η ομάδα αποτελείται από κορίτσια που έχουν το μπάσκετ “μέσα” τους και εκείνο που θέλουμε είναι να βγάλουν, μέσα από κανόνες, όλο το ταλέντο που διαθέτουν. Είμαι αρκετά ικανοποιημένη από τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα. Είμαι όμως και από τους ανθρώπους που επιθυμώ περισσότερα, από εκείνους που μπορούν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα».

 

Από την άλλη πλευρά, τo TWU που βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 21 Ιουλίου, έχει ως στόχο να χρησιμοποιήσει τα παιχνίδια για την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας και όχι μόνον, καθώς τα μέλη του κολεγίου και το προπονητικό τιμ, θεωρούν εξίσου σημαντική την εκπαίδευση και την ενδυνάμωση των φοιτητριών-παικτριών μέσα από τον αθλητισμό.

 

«Στην ομάδα εστιάζουμε στην εκπαίδευση των φοιτητριών-αθλητριών μας ώστε να γίνονται καλύτερες εντός και εκτός γηπέδου», δήλωσε η προπονήτρια του TWU, Μπεθ Τζίλσον, στην επίσημη ιστοσελίδα του πανεπιστημίου αναφερόμενη στο ταξίδι των Pioneers στην Ελλάδα.

«Μέσα από αυτό (το ταξίδι) ελπίζουμε ότι θα προσφέρουμε μια πραγματικά εκπαιδευτική και επιδραστική εμπειρία, που θα βοηθήσει τις φοιτήτριες-αθλήτριες να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους και θα τις “εξοπλίσει” με τα εργαλεία που χρειάζονται για να ενδυναμωθούν».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια