Ι. Νικολαϊδης: «Γυρίζουμε σελίδα άμεσα»- Παγώνης: «Άμυνα και ομαδικότητα τα δυνατά μας στοιχεία»

 

Η Εθνική Εφήβων μπήκε στο «χορό» του Ευρωμπάσκετ U18 με ήττα με 69-66 από τη Γαλλία και ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, Ιωσήφ Νικολαϊδης δήλωσε: «Η Γαλλία παρουσίασε μια πολύ αθλητική ομάδα, μας πίεσε πολύ, μας έβγαλε από το ρυθμό μας στην επίθεση και δεν ανταποκριθήκαμε σε αυτήν την πίεση επιθετικά.

 

Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα. Γυρίζουμε σελίδα άμεσα όμως. Πρέπει να προσπεράσουμε, γιατί σε αυτές τις διοργανώσεις δεν έχεις το περιθώριο να στέκεσαι στο αποτέλεσμα. Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Οπότε τελειώνει το σημερινό και κοιτάμε το αυριανό απέναντι στην Σουηδία».

 

Παγώνης: «Άμυνα και ομαδικότητα τα δυνατά μας στοιχεία»

 

Η Εθνική Εφήβων κοιτάζει ήδη το αυριανό παιχνίδι στο δρόμο της στο Ευρωμπάσκετ U18 στην Φινλανδία. Ο Παναγιώτης Παγώνης, στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση με το εθνόσημο, γνωρίζει ήδη πως το να σταθεί κάποιος σε ένα αποτέλεσμα, ενώ υπάρχουν συνεχόμενοι αγώνες δεν είναι αυτό που πρέπει να γίνει.

 

«Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην Γαλλία από την ομάδα μας», τονίζει ο Παγώνης και προσθέτει: «Προηγηθήκαμε με οχτώ πόντους, χάσαμε το προβάδισμα, αλλά ακόμη και όταν βρεθήκαμε με 12 πόντους πίσω στο σκορ δεν νιώθαμε να μένουμε πίσω. Παλέψαμε, το γυρίσαμε, κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια. Δείξαμε ότι η ομάδα έχει προσδοκίες. Τραβάμε μια γραμμή λοιπόν και πάμε στο αυριανό πρόγραμμα και στη συνέχεια του τουρνουά».

 

Η συνέχεια λέει «Σουηδία» και ο Παγώνης και οι συμπαίκτες του θα μάθουν πολύ περισσότερα για τους δύο επόμενους αντιπάλους της ελληνικής ομάδας σήμερα το βράδυ: «Αργότερα σήμερα διεξάγεται ο αγώνας Σουηδία – Δανία, οπότε θα δούμε το παιχνίδι αυτό, θα μιλήσουμε με τους προπονητές μας και μετά θα κάνουμε την προπόνησή μας. Θα είμαστε έτοιμοι για τον δεύτερο αγώνας μας εδώ».

 

Η βάση για τον Παγώνη θα πρέπει να είναι και πάλι η άμυνα: «Θεωρώ ότι επειδή είμαστε καλοί στην άμυνα και ήμασταν και σήμερα καλοί, είναι το πρώτο σημείο στο οποίο θα «πατήσουμε». Και το δεύτερο στοιχείο είναι η ομαδικότητα. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι, πρέπει να παίξουμε ομαδικά όπως έχουμε μάθει και το αποτέλεσμα θα έρθει. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια