Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τρίποντα Στα Σχολεία»-Φωτορεπορτάζ

Το διδακτικό έτος 2023-2024 ολοκληρώθηκε, με την ομάδα του σχολικού τμήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να πετυχαίνει τον μεγάλο στόχο που είχε θέσει φέτος για το πρόγραμμα «Τρίποντα Στα Σχολεία».

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο με 681 επισκέψεις σε Δημοτικά σχολεία και την συμμετοχή συνολικά 47.508 παιδιών ηλικίας 8-12 ετών, τα οποία καθημερινά μάθαιναν τις λεπτομέρειες για το μπάσκετ μέσω διαφόρων αθλητικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών.

 

Οι 30 καθηγητές Φυσικής Αγωγής, αποσπασμένοι στην ομάδα των προγραμμάτων U12, συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος στις πόλεις τους, και στην πορεία έφτασαν όχι μόνο σε μικρά γειτονικά χωριά αλλά ταξίδεψαν ακόμη και σε ακριτικά νησιά της Ελλάδας, με σκοπό να μεταφέρουν το μήνυμα της ΕΟΚ για περισσότερη άσκηση, καλλιεργώντας παράλληλα, σε μικρούς και μεγάλους, την αγάπη για το μπάσκετ και την υγιή ζωή από νεαρή ηλικία.

 

Με την γλώσσα των αριθμών, την εφετινή περίοδο διαπιστώθηκε μια μικρή αύξηση στην ενασχόληση περισσότερων παιδιών με τον αθλητισμό καθώς, σε σχέση με την περσινή χρονιά, περίπου 4% επιπλέον μαθητές Δημοτικού άρχισε να ασχολούνται με κάποιο άθλημα.

 

Συγκεκριμένα, η αποχή από κάθε αθλητική δραστηριότητα πέρσι ήταν 36.37%, ενώ φέτος μειώθηκε στο 32,34% (αγόρια από 34,8% στο 32,9% και κορίτσια από 36,37% στο 32,3%). Ειδικά στα κορίτσια, τα εφετινά στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η αύξηση αφορά σε νέες εγγραφές στο μπάσκετ, όπου φέτος ισοβαθμεί με το δημοφιλές στα κορίτσια άθλημα του βόλεϊ με ποσοστό 10,8%.

 

Εντύπωση πάντως κάνει το γεγονός ότι, ενώ από τα 30.000 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 11 ετών που ρωτήθηκαν μέσω ανώνυμων ερωτηματολογίων του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα το 90% των παιδιών παίζει μπάσκετ στο σχολείο και στο 68,2% αρέσει πάρα πολύ το άθλημα, σε ομάδα παίζει το 17,3%.

 

Γεγονός που καταδεικνύει τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης του αθλήματος που υπάρχουν στις μικρές ηλικίες και ορίζει τον επόμενο στόχο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

 

Η ΕΟΚ ευχαριστεί θερμά το Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη ΓΓΑ, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, τις Ενώσεις και τα Σωματεία ευθύνης τους καθώς και όλους τους συνεργάτες της Ομοσπονδίας για τη συνεργασία και τη στήριξή τους στο έργο μας.

 

Το πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία» θα ξεκινήσει τις δράσεις του για την νέα σχολική χρονιά των Οκτώβριο και τα σχολεία όλης της χώρας μπορούν να αιτηθούν τη συμμετοχή τους μέσω ηλεκτρονικής φόρμας που θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβρη στην Ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια