Ενθουσιασμός και χαμόγελα στην «Ημερίδα για το αναπτυξιακό μπάσκετ κοριτσιών» στα Ιωάννινα-Φωτορεπορτάζ

 

Με τη μεγάλη συμμετοχή γονιών, κοριτσιών, προπονητών και παραγόντων πραγματοποιήθηκε στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων «Ημερίδα για το αναπτυξιακό μπάσκετ κοριτσιών», υπό την αιγίδα της ΕΣΚΑΒΔΕ. Κώστας Μίσσας και Εβίνα Μάλτση ξεδίπλωσαν και ανέλυσαν τη θεωρία πάνω στην οποία κινείται το αναπτυξιακό πρόγραμμα για το μπάσκετ Γυναικών, ενώ στη συνέχεια προπόνησαν και έδωσαν πολύτιμες κατευθύνσεις στις μικρές αθλήτριες. 

 

Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Χάρης Λαζάνης, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ Αθανάσιος Κυβερνήτης, ο γ.γ. και ο υπεύθυνος Αναπτυξιακού της Ένωσης, Γιάννης Ζήκος και Άκης Καλλής.

 

Ο επικεφαλής του αναπτυξιακού προγράμματος για το μπάσκετ Γυναικών, Κώστας Μίσσας, ανέφερε για την Ημερίδα: «Αυτή είναι μια δράση η οποία εντάσσεται στο μεγαλύτερο πρότζεκτ του αναπτυξιακού οργανογράμματος. Έχει μία συγκεκριμένη κατεύθυνση που έχει να κάνει με την προώθηση του μπάσκετ Γυναικών. Απευθύνεται σε κορίτσια κάποιας περιοχής. Είναι η πέμπτη πόλη που κάνουμε μια αντίστοιχη δράση, αλλά έχει μια ιδιαιτερότητα. Επειδή φέρνουμε και γονείς και προπονητές και ιδιαίτερα τα κορίτσια μπαίνουν σε μια λογική να γίνεται διαδραστικά. Γίνεται ένας συνδυασμός θεωρίας-δράσης με τελείωμα την εμπλοκή των ίδιων των κοριτσιών, βάσει του φοβερού κύκλου που θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να ελευθερώνονται τα παιδιά και να αρχίζουν να ρωτάνε. Μέχρι στιγμής η δική μας εμπειρία είναι ότι αφήνει τρομακτικό αποτύπωμα μέσα σε ένα κομμάτι δράσης του γενικότερου αναπτυξιακού προγράμματος των κοριτσιών».  

 

Από τη πλευρά της η Εβίνα Μάλτση, υπεύθυνη για την προώθηση του μπάσκετ γυναικών, μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας και αφού μοίρασε δεκάδες αυτόγραφα και έβγαλε… αμέτρητες σέλφι με τις μικρές αθλήτριες σχολίασε: «Έγινε μια ημερίδα στα πλαίσια της Περιφέρειας, του Δήμου, της Ένωσης, ήταν εδώ ο πρόεδρος της ΕΟΚ και χαιρέτησε τον κόσμο σε όλη αυτή τη προσπάθεια που γίνεται για τους αγώνες της Εθνικής Γυναικών. Γίνονται παράλληλες δράσεις όπως είδαμε κάποια τουρνουά που παίζουν τα μικρά κορίτσια διαφόρων ηλικιών. Εμείς κάναμε ένα κάλεσμα προς όλες αυτές τις ομάδες, όλα αυτά τα κορίτσια, με τους γονείς, τους προπονητές τους, τους παράγοντες, για να μπορέσουμε να τους μιλήσουμε, να τους δώσουμε κάποιες κατευθύνσεις, να τους δείξουμε ότι είμαστε δίπλα τους, να τους εμπνεύσουμε. Στο τέλος με τον κ. Μίσσα κάνουμε ένα κομμάτι επίδειξης, ένα ντέμο προπονητικό για να μπορέσουν τα παιδιά ουσιαστικά να συμμετέχουν, γιατί αυτό έχει σημασία, να τους χαρίσουμε την εμπειρία. Νομίζω ότι όλα τα παιδιά έφυγαν πολύ ευχαριστημένα αλλά κι εμείς αισθανόμαστε ικανοποίηση. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι που πρέπει να κάνουμε, να βοηθήσουμε τα κορίτσια να συνεχίσουν να εμπνέονται μέσα από το μπάσκετ».                 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια