Κλιγκοπούλου: «Στην Εθνική Γυναικών υπάρχει διάθεση για διάκριση, η Βάσω Μπεσκάκη λείπει απ’ τον οργανισμό»

 

Η Team Manager της Εθνικής Γυναικών, Σοφία Κλιγκοπούλου, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Μαρίνο Πρίντεζη. Αναλυτικά είπε:

 

Για το πώς είναι η κατάσταση στα Ιωάννινα:

 

«Εδώ τα πράγματα είναι ιδανικά, οι συνθήκες διαμονής, το γήπεδο, οι άνθρωποι εδώ έχουν οργανώσει τα πάντα. Έχουμε κάνει κάποιες δράσεις σαν Εθνική Γυναικών για να γνωρίσουν τα παιδιά και η πόλη τις αθλήτριες και ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2025. Από χθες (16/06) έχουμε μπει σε ρυθμούς αγώνων, οπότε έχουμε… χαλαρώσει από τις δράσεις. Στοχεύουμε στα δύο παιχνίδια. Η ομάδα πρέπει να κοιτάξει και το αγωνιστικό κομμάτι εκτός απ’ όλα τα υπόλοιπα».

 

Για το τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» (17-19/06):

 

«Είναι ένα διεθνές τουρνουά προετοιμασίας, ένα τουρνουά που γίνεται στη μνήμη της Βάσως. Έχουμε καταφέρει να είναι ετήσιο μέχρι στιγμής και θα συνεχίσει να είναι θέλω να πιστεύω. Είναι μια προετοιμασία όπου έχουμε κάποιες ελλείψεις. Είναι μια περίοδος που μπορεί η ομάδα να δοκιμάσει κάποιες καινούργιες παίκτριες. Ουσιατσικά είναι μια προετοιμασία για τα “παράθυρα” Νοεμβρίου-Φεβρουαρίου και του Ευρωμπάσκετ 2025».

 

Για το κλίμα στην Εθνική:

 

«Αυτό που μας αντιπροσωπεύει σαν Εθνική Γυναικών είναι η καλή διάθεση. Οι κοπέλες όποτε έχουν κληθεί είναι εδώ. Υπάρχει διάθεση για διάκριση και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γνωρίζοντας όλοι ότι το μπάσκετ γυναικών δεν έχει την απήχηση που θα θέλαμε εμείς που ασχολούμαστε με αυτό, τα κορίτσια είναι εδώ και προσπαθούν για το καλύτερο αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, έτσι ώστε να τα μάθει ο κόσμος και να έρθει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται στο Ευρωμπάσκετ 2025. Γίνονται κάποιες δράσεις σταδιακά όλο τον χειμώνα και θα συνεχίσουν, έτσι ώστε ο κόσμος και τα κορίτσια να μάθουν τις αθλήτριες και να έρθουν στο γήπεδο κοντά μας».

 

Για τη Βάσω Μπεσκάκη:

 

«Ήταν μια πολύ έντονη προσωπικότητα, ένα παιδί που πάντα ήταν με το χαμόγελο στο στόμα. Η σχέση που είχα με τη Βάσω δεν περιγράφεται, ήταν σαν αδελφή μου. Θεωρώ ότι και σε θέμα feedback στον οργανισμό της Ομοσπονδίας, αλλά και όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ γυναικών, τη Βάσω Μπεσκάκη τη γνώρισαν είτε σαν αθλήτρια είτε μετά. Είναι μια κοπέλα που λείπει απ’ το οργανισμό αυτήν τη στιγμή. Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μη μιλήσει για τη Βάσω με τα καλύτερα λόγια και το χαμόγελό της».

 

Για τη Μαριέλλα Φασούλα:

 

«Η Μαριέλλα έχει φοβερή όρεξη για δουλειά. Δεν κρύβω ότι το πρώτο βράδυ που ήρθε τα συναισθήματά της ήταν λίγο ανάμεικτα. Ήθελε να είναι εδώ, αλλά απ’ την άλλη στεναχωριέται που δε μπορεί να βοηθήσει. Για μια αθλήτρια που είναι χρόνια στην Εθνική και την αγαπάει, είναι πολύ δύσκολο να είναι εδώ και να μη μπορεί να αγωνιστεί».

 

Για το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα:

 

«Είναι ευχής έργον για όλους μας να έχει κάποια στιγμή πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι κάτι που κάποιες αθλήτριες οι οποίες παίζουν στο εξωτερικό και έχουν ζήσει το πώς συμπεριφέρονται οι φίλαθλοι, αφήνει μια “πικρία”, το ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτή ανταπόκριση και απήχηση απ’ τον κόσμο. Για παράδειγμα, όταν η Μαριέλλα χτύπησε το γήπεδο της Αβενίδα ήταν γεμάτο και υπήρχαν μικρές αφίσες με μηνύματα υποστήριξης στη Μαριέλλα. Επίσης, η Μαριέλλα χτύπησε στην Αβενίδα και την επόμενη μέρα της έκαναν συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Κάποια πράγματα στην Ευρώπη είναι τελείως διαφορετικά απ’ τη νοοτροπία της Ελλάδας. Ελπίζω αυτά, όμως, να γίνονται παραδείγματα για εμάς».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια