Καλαμπάκας: «Εύκολα είπα το “ναι”, ο κόουτς Ζαφειρούδης έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου»

 

Ο πολύπειρος παίκτης του Λεύκιππου Ξάνθης, Δημήτρης Καλαμπάκας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με την Αθηνά Πατρινού και τον Δημήτρη Μελίσση. Αναλυτικά είπε:

 

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Λεύκιππο Ξάνθης:

 

«Θα είμαι του χρόνου και πάλι στον Λεύκιππο. Ήταν πολύ ευχάριστο από την πλευρά μου να δω αυτήν την προσπάθεια της ομάδας να θέλει να με κρατήσει και να κάνουμε την φετινή μας προσπάθεια. Έγιναν κινήσεις με πολύ σωστό τρόπο από την πλευρά της διοίκησης, του προπονητή και με βάση την όλη περσινή συνεργασία μας ήταν κάτι αρκετά εύκολο να πω το “ναι” και να θελήσω να είμαστε μαζί και την επόμενη σεζόν»

 

Για τον ρόλο που έπαιξε ο προπονητής, Γιώργος Ζαφειρούδης, στην απόφασή του:

 

«Αυτός ο άνθρωπος είναι πάρα πολλά χρόνια στα γήπεδα, ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις, ξέρει να διαχειρίζεται παίκτες. Πλέον το μπάσκετ έχει καταλήξει λίγο δύσκολο στο να καταφέρεις να πείσεις παιδιά να θέλουν να παίξουν για εσένα και αυτός ο άνθρωπος το έχει κάνει. Θεωρώ ότι σε μεγάλο ποσοστό το πέτυχε τη περσινή χρονιά. Ο κόουτς Ζαφειρούδης ήταν για ‘μένα κάτι πολύ μεγάλο. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Ξέρω ότι και του χρόνου θα έχουμε κάτι ανάλογο. Δεν ξέρω ποια θα είναι η πορεία μας, γιατί η φετινή πορεία ήταν πολύ πετυχημένη. Δεν περιμέναμε να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε με βάση τον σχεδιασμό. Νεανική ομάδα, με λίγες εμπειρίες τα περισσότερα παιδιά. Καταφέραμε να “δέσουμε”, να “δέσει” όλο αυτό το κλίμα και να καταφέρουμε να είμαστε ψηλά στη βαθμολογία».

 

Για την επόμενη σεζόν και τους στόχους:

 

«Αρχικά όταν λέω ότι φέτος δεν είχαμε τόσο υψηλούς στόχους έχει να κάνει με το ότι όταν σχεδιάζεις μια νέα ομάδα με νέα παιδιά που έχουν λίγες παραστάσεις, που έχουν υπάρξει στο επίπεδο της Β’ Εθνικής τα προηγούμενα χρόνια αλλά είναι 20 χρονών παιδιά, δεν ξέρεις πώς θα σου βγει η χρονιά. Κάτι αντίστοιχο πιστεύω θα γίνει και φέτος. Νεανική ομάδα και πάλι. Η ομάδα θα κρατήσει το βασικό “κορμό” από ότι γνωρίζω. Τα περισσότερα παιδιά θα μείνουν, οπότε σε αυτή τη περίπτωση νομίζω ότι οι στόχοι δεν έχουν τεθεί προς το παρόν, δεν έχουμε βάλει κάποιο στόχο. Το πιο βασικό είναι να υπάρχει υγεία, να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ μας, μεταξύ προπονητή και παικτών, να έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο όπως είχαμε όλη τη χρονιά, να δουλεύουμε κάθε μέρα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όπως έρθει. Δεν ξέρω πώς θα μας βγει φέτος. Το πιο βασικό είναι να έχουμε υγεία όπως είχαμε και πέρσι. Δεν είχαμε απώλειες τραυματισμών, πολλά παιδιά έδωσαν πολλά περισσότερα απ’ όσα περίμεναν είτε ο προπονητής είτε η διοίκηση και νομίζω έτσι κατέληξε η ομάδα να φτάσει στην 4η θέση».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια