3ο Διεθνές Τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη»: Επίσημο δείπνο στις αποστολές-Φωτορεπορτάζ

 

Σε μια όμορφη βραδιά η Περιφέρεια Ηπείρου και η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων, παρέθεσαν χθες δείπνο στις αποστολές των Εθνικών ομάδων Γυναικών της Ελλάδας, της Κροατίας και της Δανίας, που συμμετέχουν στο 3ο Διεθνές Τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη».

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Βασίλης Λούπας, μέλος της Επιτροπής Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλες τις αποστολές και τους επίσημους προσκεκλημένους παραχώρησε το βήμα για σύντομους χαιρετισμούς.

 

Χαρίλαος Λαζάνης (Αντιπεριφερειάρχης για τον τομέα Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης): «Καλωσορίζω τις ομάδες της Κροατίας, και της Δανίας στην πόλη των Ιωαννίνων. Ελπίζω η διαμονή τους να είναι εξαιρετική και να αποκομίσουν όμορφες εικόνες από τα Ιωάννινα και την Ήπειρο. Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία και τον κ. Λιόλιο προσωπικά που επέλεξαν τα Ιωάννινα για τη διεξαγωγή του τουρνουά. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει μια αποκέντρωση και η επαρχία να ζει στιγμές όπως αυτές που ζήσαμε τη Δευτέρα και θα ζήσουμε και στο παιχνίδι Ελλάδα-Δανία στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο. Μεταφέρω τις ευχές και του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν βρίσκεται κοντά μας. Τις ευχές για την Εθνική ομάδα μας για ένα μεγάλο αποτέλεσμα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2025, καθώς και στις ομάδες της Δανίας και της Κροατίας. Να συγχαρώ και τους ανθρώπους που βοήθησαν για να διοργανωθεί το τουρνουά, το ΠΕΑΚΙ και τους εκπροσώπους που βρίσκονται εδώ και τους χορηγούς, γιατί πραγματικά χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τίποτα αυτά. Καλή συνέχεια σε όλους και να σας ξαναδούμε σύντομα στα Γιάννενα».   

 

Θωμάς Μπέγκας (Δήμαρχος Ιωαννίνων): «Να καλωσορίσω τις αποστολές των εθνικών ομάδων της Δανίας και Κροατίας καθώς και την δικιά μας ομάδα, ελληνική αποστολή και να δηλώσω ευτυχής που βρίσκεστε στα Γιάννενα. Πιστεύω πως τα Γιάννενα είναι μια πόλη η οποία σιγά-σιγά αναπτύσσεται και μπορεί να προσφέρει πολλά στους επισκέπτες της. Θέλουμε να συγκροτήσουμε ένα σχέδιο ολοκληρωμένο για τη τουριστική προβολή της πόλης και ένας από τους βασικούς στόχους που θέτουμε είναι το κομμάτι του αθλητικού τουρισμού. Γι αυτό βέβαια απαιτούνται σύγχρονες αθλητικές υποδομές και οφείλω να πω ότι ο τόπος μας υπολείπεται σε αυτές. Και οι ευθύνες είναι διαχρονικές. Άρα στο σχεδιασμό της νέας δημοτικής αρχής είναι να αναβαθμίσουμε τις αθλητικές μας υποδομές. Είναι πολύ σημαντικό ότι με τους οδικούς άξονες που μας διασυνδέουν με την Εγνατία και Ιόνια Οδό μας δίνονται περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχουμε το στόχο μας. Δεν ξέρω αν υπήρξε ελεύθερος χρόνος για τα κορίτσια για να δουν τα Γιάννενα και κάποια χαρακτηριστικά σημεία της πόλης. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε μια φιλόξενη πόλη. Θέλουμε να φιλοξενούμε αυτού του είδους τις διοργανώσεις και ο κόσμος να φεύγει χαρούμενος από τα Γιάννενα και ελπίζω αυτό να συμβεί. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές αυτού του τόσο σημαντικού τουρνουά και ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΟΚ κ. Βαγγέλη Λιόλιο.  Νομίζω είναι μια φιλοσοφία που ανέπτυξε και ο αντιπεριφερειάρχης προηγουμένως, είναι μια σημαντική αντίληψη να πιστέψουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια αποκέντρωση σε πολλά αντικείμενα στη χώρα μας. Ένα από αυτά είναι και ο αθλητισμός. Με τον κ. Λιόλιο ήδη κάναμε κάποιες συζητήσεις, θεωρώ ότι θα έχουμε μια σημαντική συνεργασία για να βοηθήσουμε στο ζήτημα των αθλητικών υποδομών του τόπου. Να ευχηθώ καλή διαμονή στα Γιάννενα και στις αθλήτριες να έχουν επιτυχίες στους στόχους τους. Πάνω απ΄όλα σημασία έχει να αγωνιζόμαστε».

 

Βαγγέλης Λιόλιος (πρόεδρος ΕΟΚ): «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλου σας για αυτό το όμορφο δείπνο. Η παρουσία όλων σας είναι πάρα πολύ σημαντική. Είναι πάρα πολύ σημαντικό στον αθλητισμό να βρισκόμαστε όλοι ενωμένοι. Είναι πάρα πολύ σημαντικό στον αθλητισμό να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να έχουμε τους ανθρώπους οι οποίοι βοηθούν το άθλημα, όπως είναι η Περιφέρεια Ηπείρου την οποία ευχαριστώ πάρα πολύ για τη διοργάνωση αυτή. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον δήμαρχο για τα καλά του λόγια και τη διάθεση να κάνουμε πράγματα στο μέλλον. Κυρίως ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μας δώσατε να έρθουμε στα Γιάννενα, να μας αγκαλιάσετε, να μας υποδεχθείτε και να καταλάβουμε και να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η ελληνική περιφέρεια. Είναι η πολλοστή φορά που πηγαίνουμε σε ομάδες της επαρχίας και τα γήπεδα είναι γεμάτα. Είναι η πολλοστή φορά που πηγαίνουμε σε πόλεις, που δεν είναι οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, που δεν είναι η πρωτεύουσα η Αθήνα ή ενδεχομένως η Θεσσαλονίκη και βλέπουμε πως ο κόσμος αγκαλιάζει τις Εθνικές ομάδες. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα στις Εθνικές ομάδες να επισκεφθούν και άλλες πόλεις στην Ελλάδα που δεν είναι η Αθήνα. Με αυτή την ευκαιρία θέλω να απευθυνθώ στις ομάδες της Δανίας και της Κροατίας. Θέλω να πιστεύω ότι το ταξίδι σας φέτος εδώ είναι απλά η αρχή ενός ταξιδιού της επόμενης χρονιάς στην Ελλάδα. Όπως γνωρίζετε το 2025 το Ευρωμπάσκετ Γυναικών γίνεται στην Ελλάδα και μάλιστα στον Πειραιά. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, πέρα από την ελληνική ομάδα που θα συμμετέχει σε αυτό το ευρωμπάσκετ, και οι δύο ομάδες, τόσο της Κροατίας όσο και της Δανίας να πάρουν την πρόκριση και να βρίσκονται στην Αθήνα στην τελική φάση κοντά μας. Εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας, εκ μέρους του ελληνικού μπάσκετ, σας ευχαριστώ από καρδίας που δεχθήκατε να έρθετε στο τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη», να τιμήσετε με την παρουσία σας αυτό το τουρνουά. Να δώσουμε μια ευχή, να είναι μια τυχερή πόλη, ένα τυχερό τουρνουά ώστε του χρόνου να είστε ξανά στην Ελλάδα».   

 

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις και η απόδοση αναμνηστικών. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, κ. Βαγγέλης Λιόλιος απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη (την παρέλαβε ο κ. Χαρίλαος Λαζάνης) και στον Δήμαρχο Ιωαννίνων, κ. Θωμά Μπέγκα.

Η κα Άννυ Κωνσταντινίδου, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και υπεύθυνη για το μπάσκετ Γυναικών, απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στην Εθνική Κροατίας (την παρέλαβε η team manager της ομάδας Μπράνκα Βούκσεβιτς) και στην Εθνική Δανίας (την παρέλαβε ο υπεύθυνος της ομάδας Γιόργκεν Φάστμπεργκ).

 

Η Άρτεμης Σπανού παρέλαβε για την Εθνική Γυναικών την αναμνηστική πλακέτα από τον κ. Βαγγέλη Λιόλιο και την κα Άννυ Κωνσταντινίδου.

 

Ο κ. Χρήστος Βασιλειάδης, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και υπεύθυνος μπάσκετ Γυναικών, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην Επιτροπή Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, την οποία παρέλαβε το μέλος της Επιτροπής κα Αλέκα Κασιούμη. Ο κ. Κώστας Μίσσας, υπεύθυνος αναπτυξιακού μπάσκετ Γυναικών, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον στην Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, την οποία παρέλαβε το μέλος της Επιτροπής και υπεύθυνος Επικοινωνίας κ. Βασίλης Λούπας.

 

Η Εβίνα Μάλτση, υπεύθυνη προώθησης του μπάσκετ Γυναικών, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην εταιρεία «Χαβέλας», την οποία και παρέλαβε ο κ. Γιώργος Χαβέλας.

 

Η Εθνική Κροατίας απένειμε αναμνηστικά δώρα στον κ. Βαγγέλη Λιόλιο και στην team manager της Εθνικής Γυναικών κα Σοφία Κιγκοπούλου για την οικογένεια Μπεσκάκη. Τέλος η team manager της Κροατίας, Μπράνκα Βούκσεβιτς, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Χαρίλαο Λαζάνη, Αντιπεριφερειάρχη για τον τομέα Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.     

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια