Στο διαδίκτυο το 30ο τεύχος του e-magazine της ΕΟΚ

 

Με την Εθνική Ανδρών να βρίσκεται από σήμερα (17/6) στην αφετηρία της προετοιμασίας της για την συμμετοχή στο Προολυμπιακό τουρνουά στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», την Εθνική Γυναικών να κάνει προετοιμασία στα Ιωάννινα και να συμμετάσχει στο 3ο Διεθνές Τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη», καθώς και τα αντιπροσωπευτικά όλων των ηλικιακών κατηγοριών να ετοιμάζονται για την συμμετοχή τους τους στα καλοκαιρινά Ευρωμπάσκετ, το 30ο τεύχος του e-magazine της ΕΟΚ, είναι στη διάθεση των αναγνωστών του.

 

Η Εθνική Ανδρών θα διεκδικήσει τον μεγάλο στόχο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στην έδρα, όπου γράφτηκε το έπος του 1987, το ΣΕΦ. Η προετοιμασία εντός του παρκέ, θα γίνει από τον προπονητή της Εθνικής, Βασίλη Σπανούλη και τους διεθνείς παίκτες, ενώ παράλληλα, γίνεται η προετοιμασία για την άρτια διοργάνωση του Προολυμπιακού τουρνουά, από την ΕΟΚ, ώστε οι Έλληνες φίλαθλοι να έχουν τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές θέασης στην ιστορική έδρα του ελληνικού μπάσκετ.

 

Παρουσίαση και ανάλυση των πέντε Εθνικών ομάδων που θα έρθουν στην Ελλάδα και συμμετέχουν στο Προολυμπιακό τουρνουά, με τις εκπροσώπους της Ευρώπης, Κροατία και Σλοβενία, μαζί με την Ελλάδα, φυσικά, να είναι τα φαβορί για την πρόκριση στο Ολυμπιακό τουρνουά.

 

Στο 30ο τεύχος του e-magazine, ολοκληρώνεται η αναδρομή της πορείας που είχε η Εθνική ομάδα στα Προολυμπιακά τουρνουά, με την αναφορά στα τρία που διεξήχθησαν το 2012, το 2016 και το 2021, χωρίς σε κανένα, η Εθνική Ανδρών, να πετύχει τον στόχο της πρόκρισης.

 

Αναδρομή και στα Ευρωμπάσκετ Γυναικών που είχε συμμετοχή η Εθνική Γυναικών. Η εμβληματική Εβίνα Μάλτση, μιλά για την διοργάνωση του 2009 για τις αναμνήσεις και τα συμπεράσματα της ελληνικής παρουσίας.

 

Το πρωτάθλημα της Elite League 2023-24, ήταν αναμφίβολα συναρπαστικό στα γήπεδα, αλλά και άκρως ελκυστικό τηλεοπτικά, δημιουργώντας ρεκόρ τηλεθέασης σε κάθε αγωνιστική. Ο τηλεοπτικός φακός έβαλε το μπάσκετ σε χιλιάδες σπίτια.

 

Μετά από 5 δεκαετίες, η 100χρονη ΧΑΝΘ, η οποία ήταν ο πρώτος σύλλογος στην Ελλάδα που ίδρυσε τμήμα μπάσκετ, επέστρεψε στην Elite League, συνδυάζοντας ιδανικά την αιωνόβια επέτειο της.

 

Οι γειτονιές της Αττικής στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν! Η Βούλα και η Καισαριανή πανηγυρίζουν την άνοδό τους με τον Πρωτέα και τη Νήαρ Ηστ να επιστρέφουν στα «ψηλά» μετά από ταλαιπωρία πολλών χρόνων.

 

Την άνοδο τους στην Elite League γιόρτασαν και τα Τρίκαλα Basket και στον ίδιο νόμο, ο ΑΟ Τρικάλων θα παίζει από την επόμενη σεζόν στη Νational League 1. Στα Τρίκαλα, το μπάσκετ είναι στα… καλύτερα του.

 

Ο Κάδμος Θήβας που συγχωνεύτηκε με τον Ηρακλή Θήβας έκανε τη μεγάλη επανεκκίνηση, τα κατάφερε και επιστρέφει σε εθνική κατηγορία (National League 2) μετά από 10 χρόνια.

 

Ο Αμύντας πανηγύρισε την άνοδο της ομάδας γυναικών στην Α1 κατηγορία και ισορρόπησε την απογοήτευση για τον υποβιβασμό της ανδρικής ομάδας από την Elite League. Koντράστ ενδοσυλλογικών αισθημάτων.

 

Το μπασκετικό DNA της οικογένειας Κουγιού έχει γράψει «έργα και ημέρες» στη Ρόδο, επί σειρά ετών και ο πρόεδρος της ΤΕ Δωδεκανήσου, Παντελής Κουγιός μιλά για την… ολότητα της καθημερινότητας του στο άθλημα.

 

Στην στήλη «Ρετρό», οι θύμησες επιστρέφουν στο Ευρωμπάσκετ 1965 και την τιμητική, όγδοη θέση που είχε καταλάβει η Εθνική ομάδα στην πρώην Σ. Ένωση.

 

Καλό καλοκαίρι και καλή τύχη σε όλες τις Εθνικές ομάδες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια