Final 4 Elite League Ερρίκος Ντυνάν: Ηρακλής-Ερμής Σχηματαρίου 80-73-Το στατιστικό του αγώνα και φωτορεπορτάζ-Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

 

Ο Ηρακλής επικράτησε του Ερμή Σχηματαρίου 80-73 μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα που άνοιξε την αυλαία του Final 4 της Elite League Ερρίκος Ντυνάν στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων. Πλέον οι νικητές θα αντιμετωπίσουν τον ηττημένο του δεύτερου αποψινού αγώνα, Πανιώνιος-Μίλων (20:00) την Κυριακή (16:00) με έπαθλο το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 38-24 στο δεύτερο δεκάλεπτο, βρέθηκαν στο -10, 54-64, στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ωστόσο στην τελική ευθεία του αγώνα κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη.

 

Ο Σινσίερ Κάρι με 20 και ο Νίκολα Μαλέσεβιτς με 18 πόντους ξεχώρισαν από την ομάδα του Διονύση Αγγέλου, ενώ ο Δημήτρης Γερομιχαλός με 29 και ο Στέφεν Τσουκουεμέκα με 20 πρωταγωνίστησαν γι’ αυτή του Κωνσταντίνου Σίσκου.

 

Σοκ, Μαστρογιαννόπουλος, Παπαρέγκας, Μαλέσεβιτς και Κώττας από τη μια, Κωστόπουλος, Γερομιχαλός, ΜακΚίσικ, Γράβας και Τσουκουεμέκα από την άλλη, συνέθεσαν τις πρώτες πεντάδες της αναμέτρησης. Ο Ερμής με τον Τσουκουεμέκα να πετυχαίνει γρήγορα 12 πόντους είχε το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά φτάνοντας και στο +5, 14-19. Ο Ηρακλής αντέδρασε με ένα σερί 11-0 και επτά πόντους του Κάρι κλείνοντας το δεκάλεπτο με 25-19. Με 13 αναπάντητους πόντους στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου οι Θεσσαλονικείς αποσπάστηκαν με 38-24, αλλά το ξέσπασμα του ΜακΚίσικ βοήθησε την ομάδα του Σχηματαρίου να μειώσει μέχρι το ημίχρονο στους πέντε, 43-38.

 

Ο Ηρακλής έμεινε χωρίς σκορ για έξι αγωνιστικά λεπτά μεταξύ δεύτερης και τρίτης περιόδου μπλοκάροντας στην άμυνα ζώνης και δίνοντας τη δυνατότητα στον Ερμή να περάσει μπροστά, 45-50, με δύο διαδοχικά τρίποντα του Γερομιχαλού, στα μισά του δεκαλέπτου. Ένα ακόμη τρίποντο, δια χειρός Μπολάτογλου, έφερε την ομάδα του Σχηματαρίου στο +4, 54-58, στο κλείσιμο της περιόδου. Ο Ερμής με το τέταρτο τρίποντο του Γερομιχαλού και ένα ακόμη γκολ-φάουλ έφτασε σε διψήφια διαφορά, 54-64, στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου. Η ομάδα του Διονύση Αγγέλου δεν κατέθεσε τα όπλα και με αιχμή τον Μαλέσεβιτς πλησίασε στον πόντο, 65-66, με 5:10 να απομένουν. Ο Κάρι ισοφάρισε σε 73-73 με 1:49 για το φινάλε, ενώ ο Μαστρογιαννόπουλος με τρίποντο έγραψε το 76-73 με 1:23 να απομένουν. Ο Κάρι με γκολ-φάουλ στον αιφνιδιασμό εδραίωσε το προβάδισμα του Ηρακλή που έφτασε τελικά στη νίκη με 80-73.

 

Διαιτητές: Πιτσίλκας-Θεονάς-Χατζημπαλίδης

Δεκάλεπτα: 25-19, 43-38, 54-58, 80-73

Ηρακλής (Αγγέλου): Παπαρέγκας 11 (2), Σοκ 4, Αλτίνης, Πουλιανίτης 2, Πράπας, Μαλέσεβιτς 18 (1), Σπρίντζιος 2, Κάρι 20 (1), Κώττας 6, Σαρικόπουλος 2, Μαστρογιαννόπουλος 15 (3).

Ερμής Σχηματαρίου (Σίσκος): ΜακΚίσικ 8, Γράβας 6, Ιωάννου, Κωστόπουλος 2, Μπολάτογλου 5 (1), Μαργέλης 3 (1) Τσουκουεμέκα 20, Γερομιχαλός 29 (6), Ζορμπάς, Μητσιμπόνας.

 

Δείτε τη στατιστική του αγώνα: https://stats.basket.gr/2023-2024/elite-league/gamedetails/id/1D9D702E-439B-4BF6-9A4F-6446F45D396F


Η συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Ηρακλή επί του Ερμή Σχηματαρίου (80-73) στην πρώτη αναμέτρηση του Final 4 της Elite League Ερρίκος Ντυνάν.

 

Κωνσταντίνος Σίσκος (προπονητής Ερμής Σχηματαρίου): «Είμαστε περήφανοι για την πορεία που κάναμε όλη τη χρονιά και γι’ αυτά τα καταπληκτικά παιδιά. Είχαμε σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν, ειδικά μετά την αποχώρηση του Μπράιαντ. Κάναμε μια μαγική χρονιά, κανένας δεν μας πίστευε όταν ήμασταν έβδομοι στην κατάταξη. Ένιωσα ότι ήμασταν μια παρέα και αυτό πιστώνεται στη δουλειά των παιδιών, μέσα κι έξω από το γήπεδο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο του Ερμή, ήταν συγκινητικός, γέμισε την κερκίδα και ελπίζω να συνεχίσει να μας στηρίζει. Συγχαρητήρια στον Ηρακλή για την πρόκριση. Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι δεν θα είναι στον πάγκο σήμερα ο κόουτς Οικονόμου. Θεωρεί τον Ερμή παιδί του, ήταν δύσκολο για τον ίδιο, αλλά όταν έχει να κάνει κάτι με την οικογένεια, τα παρατάς όλα και ακολουθείς. Από την ώρα που γνωρίζαμε πως δεν θα είναι ο κόουτς μαζί μας στο Final 4, μου έδωσε παραπάνω αρμοδιότητες, αλλά μου έδωσε και μεγάλη καθοδήγηση. Το μόνο που είπε είναι να το ευχαριστηθούμε όλοι και αυτό φάνηκε, το απολαύσαμε. Τον ευχαριστώ για όλα. Και ο κόουτς αλλά και τα παιδιά με εμπιστεύτηκαν, γι’ αυτό και είδατε αυτή την εικόνα για την οποία είμαστε όλοι περήφανοι. Για λίγο θα ήμασταν εμείς στον αγώνα της Κυριακής. Συγχαρητήρια στην ομοσπονδία, έχει κάνει το πρωτάθλημα πολύ ενδιαφέρον και με αυτό το φορμάτ πολύ ανταγωνιστικό. Μας δίνει έξτρα κίνητρο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

 

 

Δημήτρης Γράβας: (παίκτης Ερμή Σχηματαρίου): «Παρόλο που αρκετοί δεν το περίμεναν, ελέγξαμε τον ρυθμό από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά με τη ζώνη που παίξαμε. Μπερδέψαμε τον Ηρακλή με αυτή την άμυνα, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια μετράει η διάρκεια. Οι δικοί μας παίκτες κουράστηκαν στο τέλος και κάποιες μεγάλες προσωπικότητες του Ηρακλή βγήκαν μπροστά. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά μπορούμε να έχουμε ψηλά το κεφάλι για την προσπάθεια που κάναμε όλη τη χρονιά. Θέλαμε να δώσουμε μια χαρά και στον κόουτς Οικονόμου, μας συσπείρωσε ακόμη περισσότερο και είχαμε μια καλή εμφάνιση».

 

Διονύσης Αγγέλου (προπονητής Ηρακλή): «Συγχαρητήρια στον Ερμή γιατί έκανε υπέρβαση φτάνοντας εδώ, έδειξε ότι είναι ομάδα με ποιότητα και συνοχή. Είναι πολύ σημαντικό ότι έδειξαν προσωπικότητα οι παίκτες μου και στο τέλος βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και κερδίσαμε. Περιμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλό μας. Παρότι παίζουμε παρόμοια άμυνα, κάνουμε κάποιες προσαρμογές ανάλογα με τους παίκτες του αντιπάλου. Έχουμε μια μέρα να προσαρμοστούμε. Εμάς μας ενδιαφέρει ν είμαστε έτοιμοι για 40 λεπτά, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Είναι δεδομένη η ποιότητα τόσο του Πανιωνίου, όσο και του Μίλωνα, δεν μπορείς να διαλέξεις ποιος είναι προτιμότερος να αντιμετωπίσεις».

 

Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος (παίκτης Ηρακλή): «Συγχαρητήρια στον Ερμή, έκαναν μια πολύ καλή σεζόν και μια πολύ καλή εμφάνιση σήμερα. Ήταν μια πολύ δύσκολη νίκη, πρέπει να διαχειριζόμαστε καλύτερα τα συναισθήματά μας. Μείναμε πίσω στο σκορ, αλλά στη συνέχεια παίξαμε σκληρά, βάλαμε μεγάλα σουτ στο τέλος και κερδίσαμε».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια