Σουλτάνη: «Δείξαμε ότι ο Βόλος έχει μέλλον στο μπάσκετ γυναικών»

 

Η ομάδα γυναικών του Βόλου νίκησε το Πανόραμα στην τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 γυναικών και η αρχηγός των κυανέρυθρων, Ραφαέλα Σουλτάνη, μίλησε στο Superbasket για την παρθενική σεζόν των Θεσσαλών στη δεύτερη εθνική κατηγορία.

 

Ο δημοσιογράφος του Superbasket, Αναστάσης Κατσαβός, βρέθηκε στο κλειστό ΕΑΚ του Βόλου προκειμένου να περιγράψει το παιχνίδι Βόλος WBC - Πανόραμα,  με τη θεσσαλική ομάδα να προκρίνεται στα playoffs ανόδου της Α2 γυναικών όπου θα συναντήσει τον Παναθλητικό.

 

Η πολύπειρη Ραφαέλα Σουλτάνη αμέσως μετά το παιχνίδι μίλησε για την πρώτη σεζόν των κυανέρυθρων στην Α2 γυναικών, λέγοντας πως «η πρόκριση στα πλέι οφ είναι μια τεράστια διάκριση για τον Volos WBC, καθώς όταν ξεκινήσαμε δεν ξέραμε ακριβώς τη δυναμικότητα των άλλων ομάδων γιατί ο Βόλος απείχε αρκετά χρόνια από την Α2 γυναικών, αλλά παίζοντας τα παιχνίδια είδαμε ότι μπορούμε να προκριθούμε».

 

Η πορεία της θεσσαλικής ομάδας μόνο άνετη δεν ήταν. Υπήρξαν αποτελέσματα τα οποία μάλιστα πήγαν τις  Βολιώτισσες πολύ πίσω βαθμολογικά, γι' αυτό άλλωστε και η πρόκρισή τους στα playoffs κρίθηκε στο τελευταίο ματς, ενώ παράλληλα οι τραυματισμοί δεν άφησαν σε ησυχία τις παίκτριες. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως η Άνα Ταντουρόβσκα έλειψε από αρκετά παιχνίδια ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν καθώς υπέφερε από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, ο οποίος της στέρησε τη συμμετοχή στην περσινή σεζόν.

 

Στο παιχνίδι με το Πανόραμα η Ταντουρόβσκα έπαιξε αν και ταλαιπωρήθηκε από μια αδιαθεσία πριν το ματς, ενώ και η Τσιμπίδη αγωνίστηκε με πρόβλημα στο πέλμα και αποχώρησε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για τη νίκη του Βόλου η Σουλτάνη που επίσης έπαιξε τραυματίας σημείωσε ότι «στην αρχή ξεκινήσαμε πολύ νωθρά έχοντας την εντύπωση ότι το Πανόραμα θα ερθεί απλά για μια βόλτα. Εννοείται πως δεν είναι έτσι γιατί έχει αποδειχθεί πως και η τελευταία ομάδα μπορεί να νικήσει την πρώτη. Απο εκεί και πέρα όταν πήγαμε στα αποδυτήρια και μας μίλησε ο κόουτς, βγήκαμε με άλλη ψυχολογία και δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε».

 

Η ομάδα του Βόλου θα παίξει στα playoffs ανόδου με τον πρωτοπόρο Παναθλητικό και η έμπειρη Σουλτάνη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και στο Επταπύργιο το παιχνίδι θα είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο, όμως στο Βόλο τα πράγματα θα είναι αλλιώς», θέλοντας να δώσει το... σύνθημα αντεπίθεσης για την ομάδα της που ηττήθηκε 2 φορές από την ομάδα των Συκεών στην κανονική περίοδο και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά.

 

Η Ελληνίδα παίκτρια ασχολείται τα τελευταία χρόνια και με την προπονητική και μάλιστα κατάφερε να οδηγήσει  τα κορίτσια των εκπαιδευτηρίων Προμηθέας στο Παγκόμιο πρωτάθλημα σχολικού μπάσκετ που θα γίνει στην Κίνα. Εμφανώς συγκινημένη δήλωσε για τη διάκριση αυτή ότι «ζούμε σε ένα όνειρο και σε μια τρέλα! Τα παιδιά έχουν δουλέψει πάρα πολύ. Το αποτέλεσμα για εμένα δεν ήταν τυχαίο. Οι προπονήσεις πριν φτάσουμε στο Final 4 ήταν προπονήσεις πρωταθλήτριας ομάδας. Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη ήταν το φαβορί και δικαιωματικά γιατί έχει παίκτριες οι οποίες παίζουν μπάσκετ σχεδόν επαγγελματικά, έχει παιδιά "ταγμένα" στο μπάσκετ. Από την άλλη εμείς πήγαμε δε θα πω χωρίς άγχος γιατί πήγαμε με άγχος, αλλά ήμασταν σίγουροι ότι θα δώσουμε το 100% του εαυτού μας και ότι θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δείξαμε ότι το μπάσκετ γυναικών στο Βόλο έχει μέλλον και αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια