Το Jamboree MiniBasket πάει στη Λάρισα-FunBasket Festival στη Χαλκίδα

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στο πλαίσιο ανάπτυξης του αθλήματος στις μικρές ηλικίες και μέσα από το πρόγραμμα Healthy Hoops 4All, έχει προγραμματίσει σε συνεργασία με την ΕΣΚΑΘ, τη διοργάνωση του τουρνουά Jamboree MiniBasket, τη Κυριακή 21 Απριλίου 2024, στο κλειστό Γυμναστήριο «Αγίου Θωμά» στη Λάρισα.

 

Οι αγώνες αρχίζουν στις 09:00 και ολοκληρώνονται στις 15:00.

 

Πρόγραμμα Τουρνουά

 

09.00 Ένωση Αθλοπαιδιών Λάρισας – ΑΟ Γιαννούλης Λάρισας Φοίβος 2002

 

10.00 ΓΣ Ένωση Ελασσόνας – ΑΟ Πελαγιώτις

 

11.00 Διαγωνισμοί Ελεύθερων Βολών & Τρίποντων

 

12.00 ΑΓΣ Ο Σπάρτακος Λάρισας – ΑΣ Βάλιος Γιαννούλη Λάρισα

 

13.00 ΑΣ Ολυμπιάδα Λάρισας – ΑΟ Κεραυνός Λάρισας

 

14.00 Νέος Σύλλογος Λάρισας – Ίκαρος Νεάπολης Λάρισας

 

Λίγα λόγια για το Jamboree MiniBasket

 

Τα τουρνουά Jamboree Minibasket, στο οποίο συμμετέχουν αγόρια ηλικίας 11-12 ετών (γεννημένοι το 2012 και 2013) από τα αθλητικά σωματεία της περιοχής που διεξάγεται, είναι μέρος του Προγράμματος Healthy Hoops 4All (U12).

 

Διεξαγωγή Τουρνουά Jamboree MiniBasket

 

Σε κάθε πόλη, πραγματοποιούνται τέσσερις (4) αγώνες, με τη συμμετοχή οκτώ (8) αθλητικών σωματείων, τα οποία ανήκουν στην Ένωση.

 

Η διάρκεια του κάθε αγώνα ορίζεται σε τέσσερις (4) περιόδους των 10 λεπτών μεικτού χρόνου και στα τελευταία 15’’ της κάθε περιόδου ο χρόνος είναι καθαρός. Οι μπασκέτες προσαρμόζονται ώστε το ύψος της στεφάνης να βρίσκεται στα 2,60μ.

 

Κάθε αγώνας διευθύνεται από έναν (1) διαιτητή και έναν (1) κριτή και την υποχρεωτική λειτουργία στο 24άρι (χειρός) ενώ δεν κρατείται σκορ και δεν βρίσκεται σε λειτουργία αγωνιστικός πίνακας (ηλεκτρονικός ή χειροκίνητος) – όπως αναφέρονται και στην προκήρυξη των αγώνων.

 

Μεταξύ του δεύτερου και τρίτου αγώνα, πραγματοποιούνται διαγωνισμοί ελεύθερων βολών και τριπόντων – με τους τρεις (3) πρώτους νικητές σε κάθε διαγωνισμό, να λαμβάνουν αναμνηστικά δώρα.

 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης ενός τουρνουά Jamboree MiniBasket πραγματοποιείται Online Course για τους προπονητές και τους υπεύθυνους ακαδημιών των σωματείων που συμμετέχουν σχετικά με το MiniBasket (προπονητικά ζητήματα, παιδαγωγικά, διατροφή κ.α.).

 

FunBasket Festival στη Χαλκίδα

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στο πλαίσιο ανάπτυξης του αθλήματος στις μικρές ηλικίες έχει προγραμματίσει σε συνεργασία με την ΕΣΚΑΣΕ, τη διοργάνωση του Festival FunBasket την Κυριακή 21 Απριλίου, στο κλειστό γυμναστήριο «Χαλκιά-Αναστασιάδη».  Η ώρα διεξαγωγής του είναι 10.30-12.00.

 

Λίγα λόγια για το Festival FunBasket

 

Το Festival FunBasket είναι ένα αθλητικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν παιδιά από 4 έως 8 ετών, ενθαρρύνοντάς τα να ενταχθούν στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης μέσω παιγνιωδών ασκήσεων, μαθαίνοντας τις βασικές αρχές του αθλήματος.

 

Στο FunBasket μπορούν να συμμετάσχουν μαθήτριες/μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ Δημοτικού (4 έως 8 ετών) καθώς και αθλήτριες/αθλητές των σωματείων της περιοχής που διεξάγεται.

 

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι προσαρμοσμένος για την ηλικία και το ύψος των νεαρών αθλητών. Λόγω του εύρους ηλικίας και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων το ασκησιολόγιο και ο εξοπλισμός διαφέρουν για τους μαθητές/αθλητές των ηλικιακών ομάδων 4-6 και 6-8 ετών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια