Islands Project: Διπλή γιορτή για το μπάσκετ σε Σάμο και Ικαρία

Tο πρόγραμμα Healthy Hoops 4 All συνεχίζεται και ένα σημαντικό του κομμάτι, το Islands Project συνέχισε να συστήνει το μπάσκετ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε παιδιά και μεγάλους. Για ένα τετραήμερο Σάμος και Ικαρία έγιναν το επίκεντρο με πλήθος δράσεων με τη σημαντική αρωγή της ΤΕ Σάμου.

 

Τρίποντα στα Σχολεία

 

Η αρχή έγινε από τη Σάμο (11-14/4) με το πρόγραμμα «Τρίποντα Στα Σχολεία», το οποίο φιλοξενήθηκε το διήμερο 11-12 Απριλίου στο ΚΓ Πυθαγορείου. Πήραν μέρος 350 μαθητές από εννέα Δημοτικά Σχολεία: 3ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου (Χώρας), Δημοτικό Σχολείου Όρμου Καρλόβασου, Δημοτικό Σχολείο Κοντακαιικων, 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου, Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, Δημοτικό Σχολείο Παγώνδα, Δημοτικό Σχολείο Κοκκαρίου, 7/Θ Δημοτικό Σχολείο Χώρας, Δημοτικό Σχολείο Πυθαγορείου.

 

Festival FunBasket

 

Η σκυτάλη πέρασε στο Festival FunBasket στις 13 Απριλίου με το ΚΓ Πυθαγορείου με τη συμμετοχή των ομάδων ΑΣΣ Αναγέννηση, ΠΜΑΣ Κούρος, ΑΕΣΣ Αθλέων, ΑΟ Πολυκράτης, ΑΕ Καρλόβασι. Συνολικά 33 παιδιά (γεν. 2015-2018) πήραν μέρος και έπαιξαν μπάσκετ όχι το καθένα με την ομάδα του, αλλά με μικτές ομάδες και στόχο να χαρούν το παιχνίδι με τον ιδανικό τρόπο.

 

Jamboree MiniBasket

 

Στις 13 Απριλίου και σε συνέχεια με το FunBasket Festival, στο ίδιο γήπεδο, ΑΣΣ Αναγέννηση, ΠΜΑΣ Κούρος, ΑΕΣΣ Ο Αθλέων, ΑΟ Πολυκράτης και ο ΑΕ Καρλόβασι είδαν 55 νεαρούς αθλητές τους (γεν. 2012-2015) να παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα Jamboree MiniBasket.

 

Νικητές στον διαγωνισμό ελεύθερων βολών ήταν οι Αλκιβιάδης Αντωνακάκης (ΑΟ Πολυκράτης), Βασίλης Λογοθέτης (ΑΕ Καρλόβασι), Κωνσταντίνος Γιαννούτσος (ΑΕ Καρλόβασι). Νικητές στον διαγωνισμό τριπόντων ήταν οι : Γιάννης Κωττάκης (ΑΣΣ Αναγέννηση), Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης (ΑΣΣ Αναγέννηση), Αλκιβιάδης Αντωνακάκης (ΑΟ Πολυκράτης), Γιάννης Κασήρης (ΑΕ Καρλόβασι).

 

Τις απονομές έκανε ο Κώστας Μίσσας, επικεφαλής του αναπτυξιακού προγράμματος κοριτσιών και σύμβουλος εκπαίδευσης ΕΟΚ.

 

Σεμινάριο προπονητών

 

Το πρόγραμμα περιείχε και μια εκδήλωση για προπονητές, το οποίο φιλοξενήθηκε στο ΚΓ Καρλοβάσου. Συνολικά συμμετείχαν 16 προπονητές και ομιλητές ήταν ο Κώστας Τσαρτσαρής (Επικεφαλής Προγράμματος Ανάπτυξης Αγοριών), ο Κώστας Μίσσας, ο Λευτέρης Καλογήρου (Περιφερειακός Προπονητής ΕΟΚ -ΕΣΚΑ/ΕΣΚΑΝΑ) και ο Άγγελος Καραμίντζος (Περιφερειακός Προπονητής ΕΟΚ -ΕΣΚΑΣΕ).

 

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλάμβανε τις εξής θεματικές:

 

1. Εισαγωγή από τον επικεφαλής προγράμματος ανάπτυξης της ΕΟΚ

 

2. Γενικές κατευθύνσεις

 

3. Αθλητική διατροφή ανά ηλικία ασκουμένου

 

4. Mini Basket

 

5. Φυσική κατάσταση & ενδυνάμωση U12/U14

 

6. Τεχνικές κατευθύνσεις U14/U16/U18

 

7. Αποκατάσταση

 

Στο ίδιο κλειστό γυμναστήριο στις 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε προπόνηση επίλεκτων αθλητών U14 κοριτσιών από τον Κώστα Μίσσα και U13 αγοριών από τους Καλογήρου και Καραμίντζο.

 

Ταξίδι στην Ικαρία

 

Το Islands Project συνεχίστηκε στις 14 Απριλίου την Ικαρία και στο ΚΓ Αγίου Κήρυκου. Στο Festival FunBasket πήραν μέρος οι ομάδες Πράμνος ΑΟ Ικαρίας, ΠΑΣ Ίκαρος, ΑΣ Ηρακλής Βορείου Ικαρίας.  Πήραν μέρος 34 παιδιά (γεν. 2015-19). Τα παιδιά έφτασαν στο γήπεδο ακόμη και από περιοχές που απέχουν από τον Άγιο Κήρυκο, μαζί με τους γονείς τους και οικογένειες ολόκληρες χάρηκαν τις στιγμές που πέρασαν στο παρκέ.

 

Ανάλογη ήταν η αντίδραση και στο Jamboree MiniBasket με τη συμμετοχή 31 αθλητών από τις ομάδες Πράμνος ΑΟ Ικαρίας, ΠΑΣ Ίκαρος, ΑΣ Ηρακλής Βορείου Ικαρίας. Νικητές των διαγωνισμών Ελευθέρων Βολών είναι οι Γιώργος Παριάρος (Πράμνος), Λορέντζο Μπεκιράι (Πράμνος), Φώτης Τσιγκρέλης (Πράμνος), Κωνσταντίνα Μαρκάκη (ΠΑΣ Ίκαρος). Νικητές στον διαγωνισμό τριπόντων είναι οι: Φώτης Τσιγκρέλης (Πράμνος), Χρήστος Γλάρος (Πράμνος), Αριστοτέλης Φάκαρος (Ηρακλής Βορείου Ικαρίας), Πέτρος Σκλάβος (Ηρακλής Βορείου Ικαρίας). Τις απονομές έκανε ο Λάμπρος Σαλταρίκος, υπεύθυνος προπονητής MiniBasket ΕOK.

 

Η ΕΟΚ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της Τ.Ε. ΕΟΚ Σάμου Ιωάννη Χιώτη καθώς και τα μέλη του ΔΣ, τις διοικήσεις των σωματείων και τα στελέχη για την εξαιρετική φιλοξενία. Η συμβολή όλων ήταν καθοριστική για την υλοποίηση του προγράμματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια